Перша ліга: фаворити вже рвуться в бій, а із Сум надходять сумні новини

13:20 | 19 января 2019
Якщо команди елітного дивізіону вже розпочали підготовку до весняної частини сезону, то більшість першолігових колективів ще тільки закінчують відпочивати.

Якщо команди елітного дивізіону вже розпочали підготовку до весняної частини сезону, то більшість першолігових колективів ще тільки закінчують відпочивати. Хоча й серед них є кілька таких, що вже відновили тренувальний процес.

Передусім йдеться про «Дніпро-1» та «Інгулець» — чвертьфіналістів розіграшу Кубка України, яким, аби скласти конкуренцію «Ворсклі» та «Карпатам» відповідно, треба зустріти нові випробування у всеозброєнні.

«Дніпро-1» зазнав кадрових втрат, але придбання більше не плануються

Правда, дещо здивував керманич дніпрян Дмитро Михайленко, який одразу після повернення з канікул сказав, що комплектування команди практично завершене. І це незважаючи на те, що колектив залишило сім виконавців, а новачків лише троє — Юрій Романюк, який перейшов із «Чорноморця», та Зураб Очігава з Орестом Кузиком, які будуть виступати на правах оренди. Також наставник не приховував свого задоволення тим, що продовжив контракт із «Дніпром-1» Олександр Назаренко — вихованець клубної академії.

До речі, Дмитро Михайленко планує залучити до роботи з першою командою ще трьох вихованців академії — Єгора Ярмолюка, Валентина Рубчинського та Арсенія Батагова. Поки що лідер першої ліги працює на своїй базі у Придніпровську. 27 січня дніпряни поміряються силами у спарингу з магдалинівським «ВПК-Агро», а ще за три дні — із «Кременем» (Кременчук).

Футболісти «Інгульця» теж зібралися після відпустки на своїй базі — у Володимирівці. Згідно з умовами оренди до «Дніпра-1» повернулися Каміль Хучбаров та Ярослав Гоменко. Як ми вже повідомляли, команда з Петрового поповнила свої лави лише нападником Дмитром Сулою з «Металіста 1925». 25 січня підопічні Сергія Лавриненка проведуть контрольний матч із «Гірником» (Кривий Ріг), а 28-го — із «Кременем».

Після повернення з відпустки футболісти «Інгульця» основну увагу приділяють роботі у тренажерному залі. Фото ingulec.com

Руслан Костишин налаштований оптимістично

Футболісти «Волині» зібралися після канікул ще 10 січня, а за тиждень було представлено двох новачків — Артура Западню й Ростислава Волошиновича, які раніше виступали за ФК «Львів». Нагадаємо, що місяць тому Луцьк залишили три виконавці, і, за словами головного тренера Андрія Тлумака, подальша ротація можлива лише за умови появи зіркового новобранця. 1 лютого лучани зіграють у Києві з молодіжним складом «Динамо», а 9-го в гостях з’ясовуватимуть стосунки з одним із лідерів першості Львівщини — «Демнею».

Якщо «основа» «Колоса» ще тільки проводить відновлювальний збір в Ірпені, то молодіжний склад зіграв уже два матчі на Меморіалі Макарова й відсвяткував дві перемоги. Із провідних гравців поки що відсутні Олександр Чорноморець, який заліковує травму, й Артем Терехов, в якого народилася донька. Вирішили працевлаштуватися в інших клубах досвідчені воротар Василь Литвиненко, півзахисники Сергій Зуєвич та Василь Коропецький. Керманич «Колоса» Руслан Костишин, якого було визнано кращим тренером першої ліги 2018 року, налаштований оптимістично. Він вважає, що ковалівці весною зможуть виступити не гірше, ніж у першій частині сезону.

«Основа» «Колоса» цими днями готується в Ірпені, а молодіжний склад ковалівців здобув дві перемоги на Меморіалі Макарова. Фото koloskovalivka.com

«Суми» залишили майже всі гравці

Поки що вакантною залишається посада головного тренера в «Русі». Перемовини з потенційним керманичем Леонідом Кучуком тривають, і складно сказати, хто ще може ввійти до тренерського штабу. Наразі футболісти «Руху» дислокуються у Винниках, де головну увагу приділяють роботі у тренажерному залі.

«Прикарпаття» ж вирішило за обопільною згодою розірвати контракти з Романом Прошаком, Артуром Комаром та Андрієм Громиляком. Наступного тижня підопічні Володимира Ковалюка вирушать до Яремчі, де проведуть відновлювальний етап підготовки, а в середині лютого вони візьмуть участь у традиційному турнірі в Івано-Франківську, де їхніми суперниками будуть команди другої ліги із сусідніх областей.

Сумні новини надходять поки що із Сум, де місцеву команду залишили майже всі гравці. Невідомо також, хто її очолюватиме та на чиєму утриманні вона перебуватиме. Потрібно терміново бити на сполох, інакше Сумщина взагалі може залишитися без великого футболу.

Источник
Футбол 11:05 | 16 марта 2020 «Манчестер Сіті» Олександра Зінченка виступив з офіційною заявою Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Шахтар» та «Динамо» розпочали другу частину чемпіонату із втрати очок Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Перша ліга. Результативність «Руху», розчарування «Волині» й «Кременя» та форс-мажор «Авангарду» та «Агробізнесу» Футбол 16:35 | 15 марта 2020 «Гент» Пластуна, Безуса та Яремчука перебуває на карантині Футбол 16:35 | 15 марта 2020 Старт другого етапу чемпіонату України з футзалу в Екстра-лізі та Фіналу чотирьох Кубку України перенесено Футбол 11:50 | 15 марта 2020 Чемпіонат України серед дівочих команд WU-17: визначилися учасники фінального турніру Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Олександрія» розпочала другий етап із вольової перемоги над «Колосом» Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Ігор Харатін допоміг «Ференцварошу» здобути розгромну перемогу в чемпіонаті Угорщини Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Наталія Зінченко: «Турнір в Іспанії був передусім надзвичайно інформативним» Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Юнацька збірна України з футзалу U-19 проведе тренувальний збір в Ужгороді