Антракт у Прем’єр-лізі: придбання «Шахтаря», перехід Морозюка та оренда Лучкевича

17:50 | 12 января 2019
До вашої уваги — останні новини з життя клубів української Прем"єр-ліги, які збираються розпочати (чи вже розпочали) підготовку до другої частини сезону.

До вашої уваги — останні новини з життя клубів української Прем"єр-ліги, які збираються розпочати (чи вже розпочали) підготовку до другої частини сезону.

Лідер чемпіонату України, «Шахтар», вийде з відпустки на початку наступного тижня. Поки ж гірники уклали п’ятирічний контракт із 19-річним вихованцем «Маккабі» з Петах-Тікви Манором Соломоном. Ізраїльтянин звик грати на позиції атакувального півзахисника. Також донеччани розпочали продаж квитків для власників абонементів на матч 1/16 фіналу Ліги Європи проти «Айнтрахта», який відбудеться 14 лютого.

Головною звісткою від київського «Динамо» став перехід Миколи Морозюка до турецького «Різеспору», де він виступатиме на правах оренди до кінця сезону. Вочевидь, тепер усі штрафні удари в команді виконуватиме Віктор Циганков, якого, до речі, уболівальники назвали кращим гравцем столичного клубу у 2018 році. Учора кияни вийшли з відпустки й почали проходити медобстеження. 

Повернувся до України екс-гравець молодіжної збірної Валерій Лучкевич, який останні два роки захищав кольори бельгійського «Стандарду». Футболіст, якому 11 січня виповнилося 23 роки, до кінця сезону виступатиме за «Олександрію» на правах оренди. Ще одна приємна звістка для третьої команди УПЛ — перепідписання контракту з Євгеном Банадою на три роки. 

Луганська «Зоря» визначилася із суперниками на обох турецьких зборах, які пройдуть 20 січня — 3 лютого та 7—22 лютого. Заплановано матчі з вісьмома опонентами.

Першою серед команд УПЛ із відпустки вийшла «Ворскла». Із кадрових моментів варто відзначити завершення контракту з Михайлом Сергійчуком. Залікував травму Сандро Кобахідзе, приступив до індивідуальних занять Дмитро Кравченко, тоді як В’ячеслав Шарпар підхопив застуду. Питання щодо продовження оренди із Владиславом Кулачем узгоджується з «Шахтарем». Під час першого етапу зимової підготовки, який проходитиме 14—27 січня, полтавці планують провести чотири спаринги.

«Десна» готується до вильоту до Туреччини, де в другій половині місяця проведе перший збір. Зазначимо, що вболівальники чернігівської команди назвали кращим гравцем першої частини сезону Дениса Безбородька.

Також із відпустки вийшов «Маріуполь», який недорахувався півзахисника Максима Білого. Із п’ятниці азовці переходять на режим дворазових тренувань, а 15 січня вилетять до турецького Сіде. Під час першої фази підготовки команда зіграє три товариські матчі.

ФК «Львів» презентував нового тренера з фізпідготовки — Віталія Шпанюка, який має досвід роботи в національній збірній України. 18 січня команда вирушить до турецького Белека, де готуватиметься до другої частини сезону протягом місяця. 

До лав «Карпат» повернулися півзахисники Андрій Ременюк і Володимир Войтович та захисник Андрій Бусько, які останні півроку перебували в оренді у винниківському «Русі». Після детального медобстеження та кількох тренувань «Леви» 20 січня вирушать до Туреччини. На перший збір команда запланувала чотири товариські зустрічі.

У донецькому «Олімпіку», який вирушить до Туреччини 18 січня, на перегляді перебувають кілька новачків. Наставник команди В’ячеслав Шевчук заявив, що поки що йому асистуватиме Антон Дяченко. Нагадаємо, що Руслан Ротань залишив роботу в клубі та очолив молодіжну збірну України.

Зазнав кадрових втрат «Чорноморець»: розірвані контракти з Анатолієм Діденком, Артуром Карнозою та Владиславом Хомутовим. Першу частину зимової підготовки «моряки» проведуть в Одесі, а другу — у Туреччині.

Залишив посаду головного тренера «Арсенала-Київ» В’ячеслав Грозний. Поки що команда працюватиме із Владиславом Гуменюком, а ім"я нового наставника буде оголошено пізніше. 25 січня «каноніри» вирушать до Туреччини, де пробудуть 24 дні.

Источник
Футбол 11:05 | 16 марта 2020 «Манчестер Сіті» Олександра Зінченка виступив з офіційною заявою Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Шахтар» та «Динамо» розпочали другу частину чемпіонату із втрати очок Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Перша ліга. Результативність «Руху», розчарування «Волині» й «Кременя» та форс-мажор «Авангарду» та «Агробізнесу» Футбол 16:35 | 15 марта 2020 «Гент» Пластуна, Безуса та Яремчука перебуває на карантині Футбол 16:35 | 15 марта 2020 Старт другого етапу чемпіонату України з футзалу в Екстра-лізі та Фіналу чотирьох Кубку України перенесено Футбол 11:50 | 15 марта 2020 Чемпіонат України серед дівочих команд WU-17: визначилися учасники фінального турніру Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Олександрія» розпочала другий етап із вольової перемоги над «Колосом» Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Ігор Харатін допоміг «Ференцварошу» здобути розгромну перемогу в чемпіонаті Угорщини Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Наталія Зінченко: «Турнір в Іспанії був передусім надзвичайно інформативним» Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Юнацька збірна України з футзалу U-19 проведе тренувальний збір в Ужгороді