Анатолій Бузнік: «З Універсіади в Неаполі хочемо повернутися чемпіонами»

15:50 | 12 января 2019
Наприкінці грудня відбулося засідання Виконкому Всеукраїнської футбольної асоціації студентів, де, зокрема, йшлося про підготовку збірної України до Всесвітньої універсіади, яку в липні прийматиме італійський Неаполь.

Наприкінці грудня відбулося засідання Виконкому Всеукраїнської футбольної асоціації студентів, де, зокрема, йшлося про підготовку збірної України до Всесвітньої універсіади, яку в липні прийматиме італійський Неаполь.

— Поки що в нашій роботі обходиться без збоїв, — розповів головний тренер студентської збірної України Анатолій Бузнік. — Важливо, що завдяки підтримці керівництва ВФАС те, що планували минулого року, виконали. Зокрема, уперше ще за рік до Всесвітньої універсіади провели аж три тренувальні збори, навіть виїжджали до Словаччини, де помірялися силами з однією з місцевих команд. Переконаний, що все це стане неабиякою підмогою.

— Коли ваші підопічні зберуться знову?

— Із 16-го по 26 січня плануємо взяти участь у Меморіалі Олега Макарова. Хто буде нашими суперниками, ще не знаю, проте я попросив організаторів, аби ми грали із сильними візаві. Слід зазначити, що в цьому турнірі я планую задіяти переважно гравців, які представляють команди першої та другої ліги. З їхнім запрошенням не повинно бути проблем, адже клуби, честь яких вони захищають, ще тільки розпочинатимуть підготовку до весняної частини сезону.

— А що ж ті футболісти, які виступають у вузівській всеукраїнській першості й які грали під вашим керівництвом минулого року?

— Їхні можливості вже добре відомі, і, звичайно, ми продовжимо уважно стежити за ними вже в цьогорічних змаганнях. Поки що триває селекційна робота.

— Коли збираєтеся остаточно визначитися з тими виконавцями, які представлятимуть Україну в Неаполі?

— У червні в Хусті, що на Закарпатті, пройде традиційний міжнародний турнір «Карпатський простір». Ми докладаємо зусиль, аби нашими опонентами стали студентські збірні сусідніх держав — Румунії, Угорщини, Словаччини. Ось ті футболісти, що будуть задіяні в Хусті, і поїдуть до Італії.

— Ви вже визначилися зі своїми помічниками?

— На Меморіалі Олега Макарова мені допомагатиме Олексій Яценко, який тренує команду Київського торговельно-економічного університету. А в Хусті й Неаполі я розраховую ще й на Степана Юрчишина, який був моїм асистентом на попередній Універсіаді, у Тайбеї.

— Які надії ви повязуєте з виступом у Неаполі?

— Зазначу, що це буде вже 30-а, ювілейна літня Всесвітня універсіада, і керівництво поставило перед нами конкретне завдання — досягти максимального результату. Дуже хочеться продовжити переможні традиції наших попередників, які 2007-го і 2009 року в Бангкоку та Белграді відповідно вже ставали чемпіонами студентського футбольного форуму.

Источник
Футбол 11:05 | 16 марта 2020 «Манчестер Сіті» Олександра Зінченка виступив з офіційною заявою Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Шахтар» та «Динамо» розпочали другу частину чемпіонату із втрати очок Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Перша ліга. Результативність «Руху», розчарування «Волині» й «Кременя» та форс-мажор «Авангарду» та «Агробізнесу» Футбол 16:35 | 15 марта 2020 «Гент» Пластуна, Безуса та Яремчука перебуває на карантині Футбол 16:35 | 15 марта 2020 Старт другого етапу чемпіонату України з футзалу в Екстра-лізі та Фіналу чотирьох Кубку України перенесено Футбол 11:50 | 15 марта 2020 Чемпіонат України серед дівочих команд WU-17: визначилися учасники фінального турніру Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Олександрія» розпочала другий етап із вольової перемоги над «Колосом» Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Ігор Харатін допоміг «Ференцварошу» здобути розгромну перемогу в чемпіонаті Угорщини Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Наталія Зінченко: «Турнір в Іспанії був передусім надзвичайно інформативним» Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Юнацька збірна України з футзалу U-19 проведе тренувальний збір в Ужгороді