Перша ліга: тренерські призначення та огляд останніх трансферних новин

12:20 | 05 января 2019
Наприкінці грудня відбулися загальні збори учасників УПЛ, головне питання порядку денного яких стосувалося кількості команд в елітному дивізіоні наступного сезону.

Наприкінці грудня відбулися загальні збори учасників УПЛ, головне питання порядку денного яких стосувалося кількості команд в елітному дивізіоні наступного сезону.

Після доволі жвавої дискусії більшість клубів висловилася за збереження нинішнього формату змагань із 12-ма учасниками.

Кадрові перестановки в лавах лідера

Звичайно, це значно ускладнить реалізацію бажання провідних команд першої ліги пробитися до класу найсильніших. Адже пряму путівку здобуде лише переможець турніру, а клуби, що посядуть друге та третє місця, проводитимуть перехідні поєдинки з 11-ю та 10-ю командами Прем’єр-ліги. До речі, першолігові колективи змусили про себе заговорити ще й тому, що два з них, «Дніпро-1» та «Інгулець», здобули право виступати у чвертьфіналі розіграшу Кубка України, де поміряються силами відповідно з «Ворсклою» та «Карпатами».

Лави дніпрян під час зимової паузи поповнив півзахисник Юрій Романюк із «Чорноморця», повернулися після оренди в «Зірці» захисник Олександр Сафронов та хавбек Олександр Бєляєв — гравці юніорської збірної України. Натомість лідера першої ліги залишили Редван Мемешев, Дмитро Башлай та Олег Кожушко.

У Петровому вирішили скоригувати плани

Що ж до «Інгульця», то, за достовірною інформацією, клубне керівництво, проаналізувавши турнірне становище підопічних Сергія Лавриненка, вирішило зняти з порядку денного питання про здобуття перепустки до еліти. Це дозволить команді з Петрового зосередитися на виступі в розіграші Кубка, де в неї є непогані шанси не обмежитися тільки чвертьфіналом. Першим новачком «Інгульця» став вихованець одеського футболу Дмитро Сула, відомий за виступами за «Дніпро-1» та «Металіст 1925». До речі, саме він є автором першого голу слобожан у першій лізі. І ось — новий виклик для здібного нападника…

Тим часом у Харкові Олександра Горяїнова затвердили керманичем «Металіста 1925», адже з вересня минулого року він виконував обов’язки головного тренера, змінивши Сергія Валяєва. Налаштований закріпитися в харківській команді екс-гравець «Волині» Владислав Кравченко, повернувся з оренди в молдавському «Динамо-Авто» ще один Владислав — Краєв.

«Волинь» постраждала за старі борги

Можна тільки поспівчувати головному тренеру «Волині» Андрію Тлумаку та його підопічним. Тиждень тому стало відомо, що згідно з рішенням ФІФА лучани позбавлені шести очок за невиплату боргу сербському «Раду» за трансфер стопера Івана Рогача, який виступав за «Волинь» із 2014-го по 2015 рік. Не виключено, що саме цих пунктів одному з лідерів першої ліги може забракнути для підвищення в класі. Окрім Кравченка, вирішили працевлаштуватися в інших командах ще один захисник, Рудольф Сухомлінов, та досвідчений нападник Андрій Яковлєв.

Кучук близький до повернення в Україну

Уже точно можна сказати, що біля керма команди «Гірник-Спорт» став Володимир Мазяр (замість Сергія Пучкова), а в Миколаєві Руслана Забранського змінив Сергій Шищенко. Близький до повернення в Україну білоруський фахівець Леонід Кучук, який 2017 року очолював «Сталь» із Кам’янського. Його переговори з «Рухом» перебувають на завершальній стадії. Поки що команду з Винників, яка невдало провела першу частину сезону, залишили стопер Дмитро Шевченко, півзахисник Михайло Козак, форварди Олександр Батальський та Артур Загорулько. Через травми взагалі вирішили повісити бутси на цвях воротар Олександр Дяченко та півзахисник Володимир Макар. Повернулися до «Карпат» орендовані Андрій Бусько, Володимир Войтович та Андрій Ременюк.

І наостанок повідомимо, що Всеукраїнське об’єднання тренерів за підсумками минулого року визнало кращим наставником першої ліги керманича ковалівського «Колоса» Руслана Костишина.

Источник
Футбол 11:05 | 16 марта 2020 «Манчестер Сіті» Олександра Зінченка виступив з офіційною заявою Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Шахтар» та «Динамо» розпочали другу частину чемпіонату із втрати очок Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Перша ліга. Результативність «Руху», розчарування «Волині» й «Кременя» та форс-мажор «Авангарду» та «Агробізнесу» Футбол 16:35 | 15 марта 2020 «Гент» Пластуна, Безуса та Яремчука перебуває на карантині Футбол 16:35 | 15 марта 2020 Старт другого етапу чемпіонату України з футзалу в Екстра-лізі та Фіналу чотирьох Кубку України перенесено Футбол 11:50 | 15 марта 2020 Чемпіонат України серед дівочих команд WU-17: визначилися учасники фінального турніру Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Олександрія» розпочала другий етап із вольової перемоги над «Колосом» Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Ігор Харатін допоміг «Ференцварошу» здобути розгромну перемогу в чемпіонаті Угорщини Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Наталія Зінченко: «Турнір в Іспанії був передусім надзвичайно інформативним» Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Юнацька збірна України з футзалу U-19 проведе тренувальний збір в Ужгороді