Андрій Шевченко: «Усі матчі збірної України у 2018 році були важливими з точки зору розвитку гри»

10:05 | 31 декабря 2018
Напередодні Нового року на запитання офіційного сайту ФФУ відповів головний тренер збірної України Андрій Шевченко.

Напередодні Нового року на запитання офіційного сайту ФФУ відповів головний тренер збірної України Андрій Шевченко.

— Як ви оціните 2018 рік у цілому для себе й команди? Наприклад, у порівнянні з 2017-м. Що поки не вдалося реалізувати?

— Це був дуже важливий рік для становлення збірної України. Наша з хлопцями робота принесла перші результати, і ми не збираємося зупинятися на досягнутому. Перед нами стоять ще більш складні завдання. Я бажаю всім гравцям у новому році здоров"я, сил, гарного настрою й перемог!

— Який із матчів ви б виділили в першу чергу — і чому?

— Усі матчі цього року були важливими з точки зору розвитку гри. Ми провели дуже активну весну в поєдинках із суперниками різної сили й різних футбольних шкіл. Нам вдалося переглянути в дії всіх тих, на кого ми розраховували. Восени команда зосереджено й дисципліновано провела груповий турнір Ліги націй, ми посіли перше місце й підвищилися в класі до дивізіону А, це найвищий із рівнів. Дострокова перемога в турнірі дала нам можливість для експериментів наприкінці року, у результаті тренерський штаб отримав багато матеріалу для аналізу й підготовки команди до ігор у відбірному турнірі Євро-2020.

— Відмінний мікроклімат називають мало не ключовим фактором для нинішньої збірної. Чи ви згодні з цим?

— Це нормально, команда — як велика сім"я, тут повинна бути здорова атмосфера. Але це не означає, що я допускаю відсутність дисципліни. Усі хлопці знають правила, і я дуже радий, що всі без винятку ставляться до цього серйозно й дуже професійно.

— Які у вас плани на січень-лютий? Чи плануєте побувати на зборах «Динамо», «Шахтаря», на матчах легіонерів?

— Так, у лютому «Динамо» й «Шахтар» відновлюють єврокубковий сезон, ми будемо переглядати ці ігри, знову розділимо між тренерами поєдинки. Нагадаю, збірна грає офіційний матч у Лісабоні проти Португалії вже в березні, і часу на активну підготовку буде зовсім небагато.

— У відборі на Євро ми стартуємо з двох виїзних матчів і фінішуємо в Сербії. Календар не найкращий?

— Календар нормальний. Звичайно, нам буде важче весною, коли команди в Україні традиційно важко набирають форму. Але в будь-якому випадку все вирішиться тільки під кінець року.

— Будучи футболістом, ви грали проти збірних Сербії, Литви та Люксембургу. Можливо, якийсь матч особливо відклався у пам"яті?

— Ті спогади зараз абсолютно неактуальні. Ми добре знаємо Сербію, не так давно Україна проводила з цією командою товариську зустріч у Харкові. Це, ймовірно, найсильніша команда з третього кошика жеребкування. Але й Литва і Люксембург будуть для всіх без винятку складними суперниками. Зараз в Європі практично немає команд, які не вміють грати у футбол. Завдяки новим форматам УЄФА навіть маленькі збірні отримують реальні шанси потрапити до фінальної частини турніру, отже, в усіх тепер присутня мотивація, усі звикли до гри на результат.

— Що побажаєте вболівальникам збірної України напередодні Нового року?

— Я хочу побажати не тільки вболівальникам, але й усім нам миру, процвітання рідної країни! Будьте завжди разом — ну й, звичайно, вболівайте за збірну України! Ми граємо саме для вас!

Источник
Футбол 11:05 | 16 марта 2020 «Манчестер Сіті» Олександра Зінченка виступив з офіційною заявою Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Шахтар» та «Динамо» розпочали другу частину чемпіонату із втрати очок Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Перша ліга. Результативність «Руху», розчарування «Волині» й «Кременя» та форс-мажор «Авангарду» та «Агробізнесу» Футбол 16:35 | 15 марта 2020 «Гент» Пластуна, Безуса та Яремчука перебуває на карантині Футбол 16:35 | 15 марта 2020 Старт другого етапу чемпіонату України з футзалу в Екстра-лізі та Фіналу чотирьох Кубку України перенесено Футбол 11:50 | 15 марта 2020 Чемпіонат України серед дівочих команд WU-17: визначилися учасники фінального турніру Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Олександрія» розпочала другий етап із вольової перемоги над «Колосом» Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Ігор Харатін допоміг «Ференцварошу» здобути розгромну перемогу в чемпіонаті Угорщини Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Наталія Зінченко: «Турнір в Іспанії був передусім надзвичайно інформативним» Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Юнацька збірна України з футзалу U-19 проведе тренувальний збір в Ужгороді