Збірна журналістів України стала володарем Кубка Захисника

12:35 | 08 декабря 2018
Із нагоди відзначення Дня Збройних сил України в стінах Військового інституту ім.

Із нагоди відзначення Дня Збройних сил України в стінах Військового інституту ім. Героїв Крут відбувся третій благодійний турнір із міні-футболу «Кубок Захисника».

Основною метою благодійного турніру стала реалізація соціальних ініціатив, спрямованих на реабілітацію військовослужбовців, які захищають цілісність України в зоні бойових дій на сході нашої держави.

Організували турнір Федерація футболу України, Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації ім. Героїв Крут та ІА «Центр новин».

У третьому благодійному турнірі «Кубок Захисника» взяли участь команда Військового інституту телекомунікацій та інформатизації ім. Героїв Крут, команда Військового інституту КНУ ім. Т. Г. Шевченка, збірна журналістів України та команда департаменту Патрульної поліції.

Перед початком матчів із вітальним словом до учасників звернувся тренер національної збірної України, легенда київського «Динамо» Олександр Шовковський.

Фото centernews.com.ua

«Вітаю військових із Днем Збройних сил України. Ви знаєте, у спорті ніколи не піднімешся до рівня своїх очікувань — ти завжди будеш на рівні своєї готовності. Хочу, щоб ви у своїй роботі завжди були професіоналами й  виконували завдання так, як це має бути, щоб ви були до цього готові. Сьогоднішній турнір — це велика подія, і як організатори ми зробимо все для того, щоб ви отримали задоволення від гри. Я хочу побажати вам перемоги, щоб ви завжди перемагали — як у нашій країні, так і у своїй роботі. І щоб вас завжди супроводжували натхнення й удача», — відзначив Олександр Шовковський.

Привітав учасників благодійного турніру й директор групи компаній «Сталекс» Олександр Кіктенко:

Фото centernews.com.ua

«Наша компанія відчуває свою відповідальність і завжди підтримує такі благодійні матчі, які спрямовані на підтримку наших захисників. Дуже приємно, що ми долучитися до цієї великої футбольної сім’ї. Хочу побажати командам гарного футболу та результативних матчів».

За результатами жеребкування в першій грі між собою зійшлися команди Патрульної поліції та Військового інституту телекомунікацій та інформатизації ім. Героїв Крут. Перемогу здобула Патрульна поліція — 1:0.

Фото centernews.com.ua

У другому поєдинку змагалися збірна журналістів України й команда Військового інституту КНУ ім. Т. Г. Шевченка. Журналісти не залишили майбутнім офіцерам шансів — 4:1.

Фото centernews.com.ua

Перед фіналом відбувся матч за бронзові медалі, в якому команда Військового інституту телекомунікацій та інформатизації ім. Героїв Крут перемогла команду Військового інституту КНУ ім. Т. Г. Шевченка з рахунком 3:0.

Фото centernews.com.ua

У фіналі Кубку Захисника змагалися збірна журналістів України і команда департаменту Патрульної поліції. У непростій боротьбі з рахунком 3:2 перемогли журналісти, які й стали володарями трофею. Кращими гравцями в них було визнано форварда Вадима Дробашка (ІА «Центр новин») та воротаря Ярослава Твардовського («Главком»).

Фото centernews.com.ua

Перед церемонією нагородження до команд звернувся перший віце-президент ФФУ Олег Протасов:

Фото centernews.com.ua

«Я сьогодні побачив якісний футбол і пристрасті. Цей турнір уже третій, і з кожним роком він розвивається. Ми будемо збільшувати кількість учасників і, можливо, вийдемо на міжнародний рівень. Бажаю, щоб наступного року в нас було мирне небо над головою».

У свою чергу начальник ВІТІ, полковник Євген Степаненко відзначив, що турнір об’єднав команди, які кожного дня на власному прикладі показують молодим людям, як потрібно підтримувати здоровий спосіб життя та займатися спортом:

Фото centernews.com.ua

«Такого єднання не вистачає нашій державі зараз, але ми своїм прикладом показуємо, як потрібно боротися за перемогу. Тому хочу привітати всіх учасників турніру й побажати їм щоденних успіхів».

Фото centernews.com.ua

У підсумку кращим воротарем турніру став Олександр Макаренко (ВІТІ).

Фото centernews.com.ua

Кращим захисником визнали Руслана Пономаренка (Патрульна поліція).

Фото centernews.com.ua

Кращим форвардом став Ростислав Політун (ВІКНУ ім. Т. Г. Шевченка).

Фото centernews.com.ua

Кращим гравцем було визнано Валентина Щербачова (збірна журналістів України).

Фото centernews.com.ua

Усі учасники турніру отримали грамоти, подяки, футбольні м’ячі від Федерації футболу України та ІА «Центр новин».

Фото centernews.com.ua

А вболівальникам команд дісталися футбольні м’ячі з автографами Олександра Шовковського, Олега Протасова та гравців національної збірної України.

Додамо, що партнерами і спонсорами турніру виступили група компаній «Сталекс» та корпорація «Оболонь» і ФК «Оболонь-Бровар».

ІА «Центр новин»

Фото centernews.com.ua

Источник
Футбол 11:05 | 16 марта 2020 «Манчестер Сіті» Олександра Зінченка виступив з офіційною заявою Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Шахтар» та «Динамо» розпочали другу частину чемпіонату із втрати очок Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Перша ліга. Результативність «Руху», розчарування «Волині» й «Кременя» та форс-мажор «Авангарду» та «Агробізнесу» Футбол 16:35 | 15 марта 2020 «Гент» Пластуна, Безуса та Яремчука перебуває на карантині Футбол 16:35 | 15 марта 2020 Старт другого етапу чемпіонату України з футзалу в Екстра-лізі та Фіналу чотирьох Кубку України перенесено Футбол 11:50 | 15 марта 2020 Чемпіонат України серед дівочих команд WU-17: визначилися учасники фінального турніру Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Олександрія» розпочала другий етап із вольової перемоги над «Колосом» Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Ігор Харатін допоміг «Ференцварошу» здобути розгромну перемогу в чемпіонаті Угорщини Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Наталія Зінченко: «Турнір в Іспанії був передусім надзвичайно інформативним» Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Юнацька збірна України з футзалу U-19 проведе тренувальний збір в Ужгороді