Мирон Маркевич: «Добре, що перший матч відбору зіграємо з Португалією на виїзді»

16:50 | 07 декабря 2018
Поєдинок із такою сильною командою, як Португалія, тільки додасть наснаги футболістам збірної України, вважає Мирон Маркевич.

Поєдинок із такою сильною командою, як Португалія, тільки додасть наснаги футболістам збірної України, вважає Мирон Маркевич.

Результати жеребкування відбірного турніру чемпіонату Європи 2020 року, в якому збірна України зустрінеться з Португалією, Сербією, Литвою та Люксембургом, прокоментував голова Комітету національних збірних команд ФФУ Мирон Маркевич.

— Мироне Богдановичу, як оціните результати жеребкування відбірного турніру Євро-2020 для збірної України?

— Жеребкування як жеребкування. Думаю, що три команди, Португалія, Україна та Сербія, будуть боротися за вихід до фінальної частини чемпіонату Європи. Вірю, що в синьо-жовтих непогані шанси посісти одне з перших двох місць.

— Незважаючи на те, що Португалія — переможець минулого чемпіонату Європи, це все ж не Франція чи Іспанія?

— Не варто забувати, що португальці в Лізі націй виступали без Кріштіану Роналду і показували сильний футбол. У них підійшло багато хорошої молоді, а ця збірна завжди славилася своїми талантами. Але й у збірної України зараз підібралася конкурентоспроможна команда.

— Перший матч синьо-жовті зіграють саме з Португалією на виїзді...

— І це добре, потрібно буде не розгойдуватися, а відразу боротися за позитивний результат. І нехай фаворит у цій зустрічі відомий, у збірної України, з огляду на її нинішній рівень футболу, є шанси на успіх.

— А Сербія?

— Ця збірна останнім часом додала, хоча і з нею можна грати й перемагати.

— У матчах із Литвою та Люксембургом оступатися не можна?

— Звичайно. Цілком можливо, що перші два місця посядуть саме ті команди, які втратять менше очок у матчах із суперниками, нижчими за класом. Самовпевненість може зіграти злий жарт. Налаштовуватися на ці збірні потрібно, як на Португалію та Сербію.

— Як перемагати Литву, ви знаєте на практиці…

— Так (посміхається). У 2010 році, коли я перебував біля керма збірної, у Харкові ми обіграли литовців із рахунком 4:0. По два м"ячі забили Олександр Алієв і Андрій Шевченко. Тоді, до речі, свій перший поєдинок за головну команду країни зіграв Євген Коноплянка...

Источник
Футбол 11:05 | 16 марта 2020 «Манчестер Сіті» Олександра Зінченка виступив з офіційною заявою Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Шахтар» та «Динамо» розпочали другу частину чемпіонату із втрати очок Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Перша ліга. Результативність «Руху», розчарування «Волині» й «Кременя» та форс-мажор «Авангарду» та «Агробізнесу» Футбол 16:35 | 15 марта 2020 «Гент» Пластуна, Безуса та Яремчука перебуває на карантині Футбол 16:35 | 15 марта 2020 Старт другого етапу чемпіонату України з футзалу в Екстра-лізі та Фіналу чотирьох Кубку України перенесено Футбол 11:50 | 15 марта 2020 Чемпіонат України серед дівочих команд WU-17: визначилися учасники фінального турніру Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Олександрія» розпочала другий етап із вольової перемоги над «Колосом» Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Ігор Харатін допоміг «Ференцварошу» здобути розгромну перемогу в чемпіонаті Угорщини Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Наталія Зінченко: «Турнір в Іспанії був передусім надзвичайно інформативним» Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Юнацька збірна України з футзалу U-19 проведе тренувальний збір в Ужгороді