Збірна ветеранів України: значний доробок 2018 року

12:20 | 07 декабря 2018
Легенди вітчизняного футболу, об’єднані у збірну ветеранів, надзвичайно активно провели 2018 рік, подарувавши свято людям чи не в усіх куточках України та в різних країнах світу.

Легенди вітчизняного футболу, об’єднані у збірну ветеранів, надзвичайно активно провели 2018 рік, подарувавши свято людям чи не в усіх куточках України та в різних країнах світу.

Головна мета виступів ветеранів незмінна — сприяння якнайшвидшому встановленню в Україні миру, підтримка військових на Сході та популяризація нашої країни у світі. Турне уславлених футболістів відбулося за підтримки Федерації футболу України, Асоціації ветеранів футболу України та ТОВ «Агробізнес».

Січень

Календарний рік розпочався для збірної одразу після різдвяних свят представницьким турніром у Грузії, присвяченим вшануванню пам’яті Давида Петріашвілі. У груповому раунді українці перемогли збірну ветеранів Туреччини — 3:2, збірну УЄФА — 4:1, а в півфіналі поступилися майбутнім переможцям, грузинам — 1:6.

Другу половину місяця збірна провела на південній половині земної кулі — у Бразилії та Аргентині. Там команда Анатолія Дем’яненка перемогла збірну штату Парана — 5:1, «Бока Хуніорс» — 5:3 та зіграла внічию із «Сантосом» — 3:3. Візит до Південної Америки був украй насиченим зустрічами з численною українською діаспорою, відбулося налагодження зв’язків із місцевою футбольною спільнотою.

Фото прес-служби АВФУ

Лютий

У Долині на Івано-Франківщині відбувся присвячений полеглим у АТО військовим турнір. Збірна ветеранів стала його переможцем, спершу в груповому раунді здолавши «Нафтовик» та «Калуш», а потім у фіналі — «Прикарпаття».

Фото прес-служби АВФУ

Травень

22 травня 2014 року сталася одна з найжахливіших трагедій у сучасній історії України, коли неподалік Волновахи, у селищі Благодатне, у нерівному бою з окупантами віддали своє життя 18 військових 51-ї окремої механізованої бригади. У пам"ять про ці події у Волновасі відбувся турнір за участі восьми команд. Здобувши три перемоги у групі, у півфіналі збірна ветеранів поступилася «Аборигену» з Луцька.

Фото прес-служби АВФУ

Червень

На «Арені Львів» збірні ветеранів України та Грузії провели товариський поєдинок, який закінчився перемогою господарів із рахунком 3:1. Перед початком гри пролунали державні гімни, а згодом на поле вийшли учасники АТО, отримавши від футболістів м’ячі з автографами.

Фото прес-служби АВФУ

Запекла боротьба точилася у Кропивницькому на стадіоні «Зірка», де ветерани зіграли внічию — 1:1 із командою 3-го окремого полку спеціального призначення.

Фото прес-служби АВФУ

Липень

Цей місяць був найнасиченішим у 2018 році. А розпочався він у Глибоці, що на Буковині. Святкуючи 580-річчя, Глибока радо прийняла збірну ветеранів, для якої звітна гра стала 100-ю в історії.

У рамках урочистостей, присвячених третій річниці від дня заснування Національної поліції України, на навчально-тренувальній базі Академії внутрішніх справ України відбувся матч між збірною ветеранів та збірною Національної поліції України. Легенди показали клас та майстерність, у нелегкій боротьбі перемігши правоохоронців — 2:1.

У Чорткові вміють і працювати, і відпочивати. У рамках святкування 496-ї річниці від дня заснування міста на центральному стадіоні «Харчовик» відбувся футбольний турнір за участю чотирьох команд. Збірна України стала переможцем змагання, впевнено перемігши ФК «Кристал» — 3:1, збірну мерів України — 7:0 та ФК «Маестро» — 3:0.

Фото прес-служби АВФУ

У Краматорську відбувся турнір серед шести команд ДШВ ЗСУ, присвячений пам’яті полеглих на Сході України десантників. У рамках урочистої церемонії відкриття на військових чекав сюрприз — найкращі гравці команд-учасниць сформували збірну ДШВ ЗСУ та провели товариський матч зі збірною України серед ветеранів (2:5).

Четвертий рік поспіль спецпризначенці з усієї країни збираються у Вінниці, аби на футбольному полі виявити найсильнішого в турнірі «Кубок героїв спецназу». А на додачу отримують подарунок від збірної ветеранів у вигляді товариського матчу. Цього року він завершився перемогою зірок — 4:1.

Щороку в Балті проводиться мотофестиваль «Балтанка», на який з’їжджаються байкери з усієї України та сусідніх країн. Організатори футбольного матчу вирішили об’єднати дві непересічні для невеликого міста на півночі Одещини події, подарувавши містянам справжнє свято, в якому збірна перемогла ФК «Балта» — 6:2.

Фото прес-служби АВФУ

Серпень

Утретє за останній квартал збірна серед ветеранів вирушила на Схід України, проводячи матчі на підтримку наших військових. У місті Красногорівка, що лише в кількох кілометрах від лінії розмежування та в 10-ти з невеличким — від Донецька, ветерани футболу провели поєдинок зі збірною Краматорського прикордонного загону, здобувши перемогу — 2:0. А згодом команда відвідала Селидівську виховну колонію суворого режиму, відгукнувшись на запрошення засуджених провести міні-матч. Невеличкий спортивний майданчик колонії, навколо поля — позбавлені волі чоловіки та працівники закладу. Певно, в таких умовах наші славнозвісні ветерани грали вперше в житті. У підсумку збірна України перемогла — 6:1.

Фото прес-служби АВФУ

В Івано-Франківську на стадіоні «Рух» відбувся турнір пам’яті полеглих в Іловайському котлі героїв АТО. Збірна України серед ветеранів перемогла ФК «Прикарпаття» — 3:0 та «Прикарпаття-АТО» — 2:1, ставши переможцем змагання.

Урочистості з нагоди 27-ї річниці незалежності України відбулися чи не в кожному місті та селищі країни. Особливо пощастило мешканцям Підволочиська та Волочиська, які знаходяться у Тернопільській та Хмельницькій областях відповідно. По один бік Збруча був переможений ФК «Ветеран» — 3:0, по інший — ФК «Агробізнес» — 3:2.

Фото прес-служби АВФУ

Вересень

Найбільшу перемогу у 2018 році збірна здобула на Сумщині, забивши у ворота команди «Серця Кіборгів» вісім м’ячів і у відповідь отримавши лише один. На трибуни стадіону в Ромнах були запрошені матері та дружини полеглих у боях за Донецький аеропорт військових. Перед матчем футболісти збірної вручили кожній із жінок символічний подарунок.

Невеличке селище Нова Ушиця у Хмельницькій області має давні футбольні традиції. Уславлені гравці приїжджають сюди вже не вперше. Вдало виступає в обласному ветеранському турнірі й команда «Агробізнес», найкращі представники якої мали нагоду перевірити свою майстерність у грі зі збірною ветеранів. Цього разу їм не пощастило, зірки перемогли — 2:0.

Фото прес-служби АВФУ

Мальовниче місто Нікополь на березі Дніпра стало початком шляху для багатьох відомих футболістів. У тому числі — для екс-гравця збірної України Сергія Закарлюки, який пішов із життя чотири роки тому та пам’ять якого учасники матчу та глядачі вшанували перед грою. Уболівальники побачили багато небезпечних моментів, непоступливість в ігрових дуелях і… лише один забитий м’яч. Чергова, 16-а поспіль, перемога збірної ветеранів.

На Житомирщині завжди радо приймають зірок нашого футболу (раніше тут відбулися ігри в Новограді-Волинському та Радомишлі, які зібрали на трибунах тисячі глядачів). Перед початком зустрічі в Овручі голова міської ради Іван Коруд запросив футболістів до міськради, розповівши про історію міста та його сьогодення. Утім, така гостинність не розчулила гравців збірної, які здобули впевнену перемогу — 3:0.

Фото прес-служби АВФУ

Жовтень

610 років Чернівцям, 60 — головній команді міста, «Буковині»! Ці знакові дати вирішили відзначити з розмахом, проведенням гри ветеранів «Буковини» зі збірною ветеранів України. Тисячі глядачів побачили свято футболу й чотири забиті м’ячі (по два — у ворота кожної з команд).

Візит збірної на Волинь був поєднаний зі святкуванням Дня захисника України та Покрови Пресвятої Богородиці. А ще — із відкриттям у місті Горохів після реконструкції футбольного стадіону. Та якщо інфраструктура Горохова активно розвивається, то рівень гри місцевих ветеранів футболу має підтягнутися. Збірна району поступилася уславленим ветеранам — 2:6.

Фото прес-служби АВФУ

Підсумки футбольного року підбив віце-президент ФФУ, президент АВФУ та організатор національної збірної України серед ветеранів Олег Собуцький: «Перш за все я хотів би подякувати всім нашим футболістам та тренерам за любов і відданість футболу. Тренери Анатолій Дем’яненко та Володимир Лозинський зуміли зібрати чудовий колектив однодумців, створити справжню футбольну сім’ю. Відчувають це і глядачі, які отримують задоволення від гри своїх кумирів, спогадами повертаються у минулі часи. Велика кількість уболівальників якнайкраще підтверджує ту роль, яку збірна ветеранів відіграє у футбольному житті країни. І не лише футбольному, бо головною метою команди є і буде підтримка військових на Сході, наголошення на єдності українського народу та його бажанні жити у вільній та незалежній країні. Ми маємо повну підтримку з боку Федерації футболу України та її президента Андрія Павелка, що допомагає нам реалізовувати найамбітніші завдання. Цей рік був дуже багатим на події, не менш цікавим, упевнений, буде й рік наступний. Головне, аби в Україні були мир та спокій».

Фото прес-служби АВФУ

Источник
Футбол 11:05 | 16 марта 2020 «Манчестер Сіті» Олександра Зінченка виступив з офіційною заявою Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Шахтар» та «Динамо» розпочали другу частину чемпіонату із втрати очок Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Перша ліга. Результативність «Руху», розчарування «Волині» й «Кременя» та форс-мажор «Авангарду» та «Агробізнесу» Футбол 16:35 | 15 марта 2020 «Гент» Пластуна, Безуса та Яремчука перебуває на карантині Футбол 16:35 | 15 марта 2020 Старт другого етапу чемпіонату України з футзалу в Екстра-лізі та Фіналу чотирьох Кубку України перенесено Футбол 11:50 | 15 марта 2020 Чемпіонат України серед дівочих команд WU-17: визначилися учасники фінального турніру Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Олександрія» розпочала другий етап із вольової перемоги над «Колосом» Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Ігор Харатін допоміг «Ференцварошу» здобути розгромну перемогу в чемпіонаті Угорщини Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Наталія Зінченко: «Турнір в Іспанії був передусім надзвичайно інформативним» Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Юнацька збірна України з футзалу U-19 проведе тренувальний збір в Ужгороді