Олександр Косенко: «За змістом мені більше сподобався наш другий матч із португальцями»

18:20 | 06 декабря 2018
Головний тренер збірної України з футзалу Олександр Косенко оцінив виступ своїх підопічних у товариських матчах проти команди Португалії.

Головний тренер збірної України з футзалу Олександр Косенко оцінив виступ своїх підопічних у товариських матчах проти команди Португалії.

Цього тижня синьо-жовті провели два спаринги проти Португалії в місті Ріу-Майор. І перший, і другий поєдинок завершився з нічийним результатом. Після прибуття додому наставник нашої команди Олександр Косенко в інтерв’ю прес-службі Асоціації футзалу України поділився своїми враженнями від останнього збору.

Два виїзних протистояння з чемпіонами Європи закінчилися для нашої команди нічиїми. Як оціните такий результат?

— За змістом мені більше сподобався другий матч. Моментами ми виглядали дуже непогано. Звісно, не вистачило забитого голу, хоча ми мали для цього досить непогані нагоди. Хлопці повірили, що можуть не лише грати з чемпіонами на рівних, а й переважати їх у певних компонентах гри. Перший поєдинок був за португальцями. Передусім — за ініціативою. У другій зустрічі ми нічим не поступалися, а часом були кращими за суперника.

Перший матч складався для нашої команди доволі непросто, але хлопцям вдався камбек наприкінці зустрічі. Завдяки чому змогли переломити хід поєдинку?

— Передусім, змінити хід матчу нам допомогли забиті м"ячі. Ми мали нагоди й до цього. Після вдалої комбінації ми вперше вразили ворота суперника, а потім уп"ятьох реалізувати більшість, зробивши рахунок рівним. Однак, повторюся, за змістом нашої гри мені набагато більше сподобався другий поєдинок.

Обидва матчі у складі команди провів Дмитро Литвиненко. Скажіть, чому цього разу ігрового часу не отримав Кирило Ципун?

— На тренуванні Кирило відчув дискомфорт, і ми не стали його задіювати у другій зустрічі, щоб не погіршувати його стан. Відзначу, що у другому поєдинку на останньому рубежі чудово відіграв капітан команди Литвиненко.

Матчі з Португалією стали першими у складі національної збірної для Сергія Малишка. Як оціните його гру?

— Сергій доволі непогано влився у колектив, виконав вимоги тренерського штабу. Усе добре. Для нього це лише дебютні поєдинки. Тепер треба рухатися далі.

12 грудня відбудеться жеребкування кваліфікаційного та основного раундів відбору на чемпіонат світу-2020 серед європейських збірних. Уже відомо, що один із турнірів основного раунду пройде в Україні. Наскільки важливим для нашої команди є проведення відбірного етапу на домашньому майданчику?

— Ми були ініціаторами цього й хочемо грати вдома при власних уболівальниках. Прагнемо до того, аби футзал в Україні бачили, і він розвивався. Така ініціатива була, і ми завжди раді грати в Україні. На жаль, зустрітися в нашій країні з Португалією не вийшло, але на це були об"єктивні причини. Ми робимо все від нас залежне, щоб український глядач бачив матчі збірної. Сподіваємося на палку підтримку наших уболівальників у наступних домашніх зустрічах.

Источник
Футбол 11:05 | 16 марта 2020 «Манчестер Сіті» Олександра Зінченка виступив з офіційною заявою Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Шахтар» та «Динамо» розпочали другу частину чемпіонату із втрати очок Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Перша ліга. Результативність «Руху», розчарування «Волині» й «Кременя» та форс-мажор «Авангарду» та «Агробізнесу» Футбол 16:35 | 15 марта 2020 «Гент» Пластуна, Безуса та Яремчука перебуває на карантині Футбол 16:35 | 15 марта 2020 Старт другого етапу чемпіонату України з футзалу в Екстра-лізі та Фіналу чотирьох Кубку України перенесено Футбол 11:50 | 15 марта 2020 Чемпіонат України серед дівочих команд WU-17: визначилися учасники фінального турніру Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Олександрія» розпочала другий етап із вольової перемоги над «Колосом» Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Ігор Харатін допоміг «Ференцварошу» здобути розгромну перемогу в чемпіонаті Угорщини Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Наталія Зінченко: «Турнір в Іспанії був передусім надзвичайно інформативним» Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Юнацька збірна України з футзалу U-19 проведе тренувальний збір в Ужгороді