Президент ФФУ відкрив новий футбольний майданчик на території військової частини в Золотоноші

10:20 | 06 декабря 2018
5 грудня президент Федерації футболу України Андрій Павелко відвідав військову частину А1402 у місті Золотоноша Черкаської області, де взяв участь у відкритті нового футбольного майданчика.

5 грудня президент Федерації футболу України Андрій Павелко відвідав військову частину А1402 у місті Золотоноша Черкаської області, де взяв участь у відкритті нового футбольного майданчика.

Обладнаний сучасним штучним покриттям міні-стадіон став подарунком до Дня Збройних сил України місцевій команді військовослужбовців ФК «Зеніт». Цей футбольний колектив отримав від Андрія Павелка сертифікат на зведення майданчика у грудні 2016 року, коли став першим переможцем чемпіонату учасників АТО. А відтепер чемпіони зможуть готуватися до майбутніх змагань на новенькому полі.

Фото Павла Кубанова

В урочистому відкритті нового футбольного майданчика також узяли участь голова Черкаської ОДА Олександр Вельбівець, радник Президента України Юрій Ткаченко, народний депутат та керівник Федерації футболу Черкаської області Владислав Голуб, керівники районної влади та спонсори, які долучилися до реалізації цього проекту.

«Чудово пам’ятаю матч, у якому ваша команда здобула перемогу у фіналі першого чемпіонату серед учасників АТО. Це був неповторний поєдинок, у якому ви проявили свої найкращі спортивні якості та мужність справжніх воїнів! Упевнений, що нові можливості, а їх вам відкриває цей сучасний майданчик, допоможуть суттєво підвищити майстерність та бойовий дух команди і здобути нові яскраві перемоги. Із великою приємністю передаю вам вітання від нашої головної команди та запрошую на майбутні домашні матчі національної збірної в рамках відбору до Євро-2020. Щиро вітаю вас із майбутнім Днем Збройних сил України і дякую за те, що своїм героїчним прикладом надихаєте нове покоління нашої держави», — привітав військових Андрій Павелко.

Фото Павла Кубанова

Командир зенітного ракетного полку військової частини полковник Олександр Сташук подякував від імені всього особового складу Федерації футболу України та особисто Андрію Павелку за сприяння в реалізації цього проекту. «Упевнений, що можливість займатися на такому класному майданчику сприятиме популяризації футболу в нашій частині та відновленню фізичних і моральних сил військовослужбовців для виконання бойових завдань», — зазначив Сташук.

Висловив вдячність ФФУ і керівник Федерації футболу Черкаської області Владислав Голуб, який відзначив, що будівництво міні-стадіону стало можливим завдяки об’єднанню зусиль футбольної спільноти, обласного керівництва та військових: «Це яскравий приклад того, як спільними зусиллями можна досягнути чудового результату. Проект став можливим і завдяки державній програмі з розбудови спортивної інфраструктури, яку започаткував Андрій Павелко. За два роки дії програми було побудовано вже чимало футбольних майданчиків не тільки в містах, але й у невеликих селах. Зокрема, у Золотоніському районі відкрито футбольні майданчики в селах Вознесенське та Гельмязів. І це неймовірний шанс для простих дітей отримати великі можливості у спорті».

Фото Павла Кубанова

«Ініційований два роки тому ФФУ проект із популяризації спорту й розвитку футбольної інфраструктури сьогодні має серйозні досягнення. На Черкащині відкрито вже десятки таких майданчиків, де займаються діти та юнаки. І ця програма обов’язково продовжиться у 2019 році», — додав глава Черкаської ОДА Олександр Вельбівець.

Наприкінці урочистостей президент ФФУ вручив у подарунок футболістам ФК «Зеніт» нові комплекти форми та м’ячі. А після спільного фото всіх учасників заходу на новому міні-стадіоні відбувся товариський матч між ФК «Зеніт» та командою управління військової частини.

Фото Павла Кубанова

Військова частина А1402 була сформована 29 вересня 1961 року. Із початком російської агресії в березні 2014 року військовослужбовці частини почали виконувати бойові завдання в районах проведення АТО на території Донецької та Луганської областей, брали участь в обороні військових містечок частини (Донецьк, Опитне) та залучалися до оборони Донецького аеропорту.

Вісім осіб офіцерського складу нагороджені орденами «За мужність» ІІІ ступеня, один військовослужбовець військової служби за контрактом — орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Фото Павла Кубанова

95% особового складу частини мають статус учасника бойових дій. Під час виконання бойових завдань загинуло три військовослужбовці частини, 18 чоловік отримали поранення та контузії.

Футбольна команда «Зеніт» була сформована з військовослужбовців військової частини А1402 у 2015 році, а вже у грудні 2016 року стала першим переможцем чемпіонату України з футболу серед учасників АТО та володарем Кубка Героїв АТО. Весною 2017 року «Зеніт» став володарем Суперкубку Ліги АТО.

Фото Павла Кубанова

Источник
Футбол 11:05 | 16 марта 2020 «Манчестер Сіті» Олександра Зінченка виступив з офіційною заявою Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Шахтар» та «Динамо» розпочали другу частину чемпіонату із втрати очок Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Перша ліга. Результативність «Руху», розчарування «Волині» й «Кременя» та форс-мажор «Авангарду» та «Агробізнесу» Футбол 16:35 | 15 марта 2020 «Гент» Пластуна, Безуса та Яремчука перебуває на карантині Футбол 16:35 | 15 марта 2020 Старт другого етапу чемпіонату України з футзалу в Екстра-лізі та Фіналу чотирьох Кубку України перенесено Футбол 11:50 | 15 марта 2020 Чемпіонат України серед дівочих команд WU-17: визначилися учасники фінального турніру Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Олександрія» розпочала другий етап із вольової перемоги над «Колосом» Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Ігор Харатін допоміг «Ференцварошу» здобути розгромну перемогу в чемпіонаті Угорщини Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Наталія Зінченко: «Турнір в Іспанії був передусім надзвичайно інформативним» Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Юнацька збірна України з футзалу U-19 проведе тренувальний збір в Ужгороді