Руслан Маліновський: «Із нетерпінням очікую жеребкування відбору до Євро-2020»

17:50 | 28 ноября 2018
Півзахисник бельгійського «Генка» й національної збірної України Руслан Маліновський розповів про свої враження від виступу синьо-жовтих у Лізі націй та пригадав голи у ворота італійців та чехів.

Півзахисник бельгійського «Генка» й національної збірної України Руслан Маліновський розповів про свої враження від виступу синьо-жовтих у Лізі націй та пригадав голи у ворота італійців та чехів.

— Руслане, яку оцінку ти б поставив національній команді за виступ у 2018 році?

— Звичайно, краще нашу гру оцінять уболівальники та тренерський штаб збірної України. Але можна констатувати, що 2018 рік для команди видався цікавим і доволі успішним. Ми виконали головне завдання в Лізі націй, потрапивши до елітного дивізіону, тому в майбутнє дивимося з оптимізмом.

— Який матч сподобався найбільше, а який, навпаки, розчарував?

— Самим прикрим вийшов матч зі збірною Словаччини. Звичайно, ми вже перед цим виконали завдання у групі, але все одно не мали права програвати з таким рахунком. У другому таймі трохи виправилися, але цей поєдинок ще раз підтвердив футбольну істину, що концентрація має зберігатися протягом усіх 90 хвилин гри. Що стосується вдалих матчів, то мені пригадуються обидві гри з чехами. Ми тоді показали змістовний футбол і досягли позитивного результату. Але є ще багато того, над чим слід працювати, тому зупинятися на цьому ніхто не збирається.

— Ти забив два ефектні м"ячі — Італії та Чехії. Який із них сподобався найбільше саме тобі?

— Я радий, що забив, адже це були мої перші голи за збірну. Італійцям вийшло забити красиво, але м"яч у ворота чехів був важливішим, тому що це був офіційний поєдинок.

— Наскільки команда вже розуміє принципи гри, які пропонує головний тренер, Андрій Шевченко?

— Дійсно, два роки тому в цьому аспекті було важкувато. Ми багато чого ще не розуміли, а за кілька днів тренувань засвоїти тактичні новинки було непросто. Адже ми всі — з різних клубів, і там у кожного наставника свій тренувальний процес. Але зараз, на мій погляд, ми вже чітко розуміємо, чого вимагає від нас тренер, знаємо, як грати в атаці, як перебудовуватися при переході в захист. Думаю, що наша плідна праця дала результат саме зараз.

— 2 грудня Україна дізнається своїх суперників у відборі до Євро-2020. Які шанси в синьо-жовтих поборотися за путівку на чемпіонат?

— Після жеребкування й оцінимо наші шанси. Але в будь-якому випадку ми будемо боротися за вихід на Євро, незважаючи на те, що будемо грати ще й у Лізі націй. Скажу чесно, про жеребкування ще не думав, але знаю, що воно відбудеться 2 грудня, тому з нетерпінням очікую його й буду стежити, хто нам дістанеться. Зараз поки що вся увага на «Генк», тому що в нас за 33 дні — дев"ять матчів. Дуже складний графік, за яким доводиться грати кожні три-чотири дні.

У Лізі Європи, щоб вийти з групи, нам треба виграти один матч. Прикро, що поступилися в останньому турі чемпіонату, адже в нас була гарна безпрограшна серія. У грі із «Серкль-Брюгге» ми завдали 23 удари по воротах суперника, володіли м"ячем 74% часу, але все одно програли — 1:2. Але таке буває, і ми зробимо все можливе, щоб залишитися в лідерах чемпіонату.

Источник
Футбол 11:05 | 16 марта 2020 «Манчестер Сіті» Олександра Зінченка виступив з офіційною заявою Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Шахтар» та «Динамо» розпочали другу частину чемпіонату із втрати очок Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Перша ліга. Результативність «Руху», розчарування «Волині» й «Кременя» та форс-мажор «Авангарду» та «Агробізнесу» Футбол 16:35 | 15 марта 2020 «Гент» Пластуна, Безуса та Яремчука перебуває на карантині Футбол 16:35 | 15 марта 2020 Старт другого етапу чемпіонату України з футзалу в Екстра-лізі та Фіналу чотирьох Кубку України перенесено Футбол 11:50 | 15 марта 2020 Чемпіонат України серед дівочих команд WU-17: визначилися учасники фінального турніру Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Олександрія» розпочала другий етап із вольової перемоги над «Колосом» Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Ігор Харатін допоміг «Ференцварошу» здобути розгромну перемогу в чемпіонаті Угорщини Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Наталія Зінченко: «Турнір в Іспанії був передусім надзвичайно інформативним» Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Юнацька збірна України з футзалу U-19 проведе тренувальний збір в Ужгороді