Роман Яремчук: «У Лізі націй найбільше запам'яталася гра проти Чехії в Харкові»

11:05 | 27 ноября 2018
Нападник збірної України й бельгійського «Гента» Роман Яремчук в інтерв"ю офіційному сайту ФФУ розповів про своє самопочуття після травми, підсумував виступ синьо-жовтих у Лізі націй та поділився очікуваннями від майбутнього жеребкування відбірного циклу Євро-2020, яке відбудеться 2 грудня.

Нападник збірної України й бельгійського «Гента» Роман Яремчук в інтерв"ю офіційному сайту ФФУ розповів про своє самопочуття після травми, підсумував виступ синьо-жовтих у Лізі націй та поділився очікуваннями від майбутнього жеребкування відбірного циклу Євро-2020, яке відбудеться 2 грудня.

— Романе, ви не змогли зіграти у двох останніх матчах збірної України через ушкодження спини. Як зараз самопочуття?

— Так, на одному з тренувань національної команди я відчув неприємний біль у спині, тому надалі не зміг готуватися до поєдинків проти Словаччини та Туреччини. Після повернення зі збірної пропустив ще гру «Гента» проти «Антверпена». Зараз я проходжу курс реабілітації і почуваюся набагато краще.

— Коли ми знову побачимо вас на полі?

— Я вже почав тренування за індивідуальною програмою, тому, сподіваюся, вже в наступному турі зможу повернутися на поле та допомогти «Генту».

— Як оцінюєте для себе 2018 рік у збірній?

— Звичайно, дуже позитивно. Для мене цей рік був особливим, оскільки я дебютував у головній команді країни. Приємно, що збірна виконала головне своє завдання і вийшла до еліти Ліги націй. Сподіваюся, команда і надалі буде прогресувати й радувати своїх прихильників.

— Який з усіх зіграних матчів у Лізі націй вам сподобався найбільше?

— Кожна гра була важливою й важкою по-своєму. У нас були серйозні суперники. Але мені найбільше запам"ятався поєдинок проти збірної Чехії в Харкові. Були дуже відчутна пітримка наших уболівальників, гарна атмосфера, а також переможний результат нашої збірної.

— Як протягом турніру складалися ваші стосунки з Андрієм Шевченком? Відчували його підтримку?

— Так, звичайно. Навіть за цей невеликий термін я встиг отримати дуже великий досвід, тренуючись поряд із такими сильними гравцями та працюючи з головним тренером і його помічниками. Приємно, що Андрій Миколайович завжди підтримував, надавав шанс. Тому треба ще більше працювати, щоб у майбутньому знову потрапити до збірної.

— Незабаром збірна України дізнається своїх суперників у відборі до Євро-2020. З якими збірними ви б хотіли зіграти в групі або, навпаки, не перетинатися?

— Насправді конкретних побажань у цьому питанні в мене немає. Дуже добре, що завдяки вдалому виступу у Лізі націй ми потрапили до другого кошика. Бажаю нам таку групу, з якої ми кваліфікуємося на Євро. Адже, без сумніву, іншого завдання у збірної не буде. Ми маємо гарно виступати, щоб порадувати своїх уболівальників.

— Як у вас наразі складаються справи в «Генті»? Які плани у вашої команди в чемпіонаті Бельгії?

— Головне завдання «Гента» зараз — потрапити до числа найкращих шести клубів, щоб у другій частині першості боротися за місця в «зоні УЄФА». Сподіваюся, ми це завдання виконаємо й навесні будемо в першій шістці.

Источник
Футбол 11:05 | 16 марта 2020 «Манчестер Сіті» Олександра Зінченка виступив з офіційною заявою Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Шахтар» та «Динамо» розпочали другу частину чемпіонату із втрати очок Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Перша ліга. Результативність «Руху», розчарування «Волині» й «Кременя» та форс-мажор «Авангарду» та «Агробізнесу» Футбол 16:35 | 15 марта 2020 «Гент» Пластуна, Безуса та Яремчука перебуває на карантині Футбол 16:35 | 15 марта 2020 Старт другого етапу чемпіонату України з футзалу в Екстра-лізі та Фіналу чотирьох Кубку України перенесено Футбол 11:50 | 15 марта 2020 Чемпіонат України серед дівочих команд WU-17: визначилися учасники фінального турніру Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Олександрія» розпочала другий етап із вольової перемоги над «Колосом» Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Ігор Харатін допоміг «Ференцварошу» здобути розгромну перемогу в чемпіонаті Угорщини Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Наталія Зінченко: «Турнір в Іспанії був передусім надзвичайно інформативним» Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Юнацька збірна України з футзалу U-19 проведе тренувальний збір в Ужгороді