Ветерани з Баришівки стали переможцями Кубку України пам'яті Валерія Лобановського серед ветеранів 50+

16:50 | 05 ноября 2018
У Вишневому відбувся фінальний етап Кубку України пам"яті Валерія Лобановського серед ветеранів 50+.

У Вишневому відбувся фінальний етап Кубку України пам"яті Валерія Лобановського серед ветеранів 50+. Переможцем престижного змагання стала команда «Гвардія» з Баришівки, що в Київській області.

У вирішальному раунді кубкового турніру взяли участь шість команд: ФК «Ветеран» (Маріуполь, Донецька область), ФК «Вишневе» (Київська область), ФК «Круїз» (Біла Церква, Київська область), ФК «Гвардія» (смт Баришівка, Київська область), СК «Енергія+» (Нова Каховка, Херсонська область) та ФК «Васильків» (Київська область). Після групового етапу були сформовані півфінальні пари.

 

Результати матчів:

1/2 фіналу

ФК «ВИШНЕВЕ» — ФК «Васильків» — 2:0

Голи: Таран (10), Побєгаєв (21).

ФК «ГВАРДІЯ» — ФК «Круїз» — 1:0

Гол: Ментюков (19).

Матч за 3-є місце

ФК «ВАСИЛЬКІВ» — ФК «Круїз» — 2:0

Голи: Рокицький (8), Коржанов (22).

Фінал

ФК «ГВАРДІЯ» — ФК «Вишневе» — 0:0 (по пен. — 4:3)

Інтризі та непередбачуваності в іграх кубкового змагання могли б позаздрити й професіональні колективи. У більшості матчів гравці до останньої секунди намагалися схилити шальки терезів на свою користь.

І це не дивно, бо починаючи з 2017 року, коли до керма АВФУ прийшла нова команда на чолі з віце-президентом ФФУ Олегом Собуцьким, було переглянуто формат змагань, усе робиться задля збільшення кількості учасників турнірів та підвищення масовості. Цьому сприяє й рішення АВФУ щодо зменшення фінансового навантаження на команди на фінальному етапі проживання, харчування, суддівство та інші витрати бере на себе ветеранська асоціація.

У фінальній грі зустрілися представники Київської області номінальні господарі, ФК «Вишневе», та «Гвардія» з Баришівки. В ігровий час забитих м’ячів глядачі не побачили, а переможець визначився в серії післяматчевих пенальті. Вирішальний м’яч на рахунку без перебільшення легендарного ветерана-аматора 60-річного Ігоря Ментюкова. Нагадаємо, минулого року цей футболіст став чемпіоном України у трьох ветеранських категоріях і зупинятися на досягнутому, як виявилося, не збирається. Найкращим гравцем турніру визнано капітана ФК «Вишневе» Юрія Миколаєнка.

Почесні нагороди призерам вручили виконавчий директор АВФУ, заслужений тренер Віталій Кулібабенко та директор СК «Вишневе» Віктор Кириченко, а головний трофей капітан «Гвардії» Ігор Ментюков отримав із рук знаменитого футболіста «Динамо», першого віце-президента АВФУ Володимира Трошкіна.

Источник
Футбол 11:05 | 16 марта 2020 «Манчестер Сіті» Олександра Зінченка виступив з офіційною заявою Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Шахтар» та «Динамо» розпочали другу частину чемпіонату із втрати очок Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Перша ліга. Результативність «Руху», розчарування «Волині» й «Кременя» та форс-мажор «Авангарду» та «Агробізнесу» Футбол 16:35 | 15 марта 2020 «Гент» Пластуна, Безуса та Яремчука перебуває на карантині Футбол 16:35 | 15 марта 2020 Старт другого етапу чемпіонату України з футзалу в Екстра-лізі та Фіналу чотирьох Кубку України перенесено Футбол 11:50 | 15 марта 2020 Чемпіонат України серед дівочих команд WU-17: визначилися учасники фінального турніру Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Олександрія» розпочала другий етап із вольової перемоги над «Колосом» Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Ігор Харатін допоміг «Ференцварошу» здобути розгромну перемогу в чемпіонаті Угорщини Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Наталія Зінченко: «Турнір в Іспанії був передусім надзвичайно інформативним» Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Юнацька збірна України з футзалу U-19 проведе тренувальний збір в Ужгороді