Жовтень. Хроніка подій: перше місце в групі Ліги націй та успішний виступ юнацьких збірних

13:05 | 04 ноября 2018
Другій місяць осені був відзначений двома перемогами національної команди України, яка достроково гарантувала собі перше місце у своїй групі Ліги націй та путівку до дивізіону А.

Другій місяць осені був відзначений двома перемогами національної команди України, яка достроково гарантувала собі перше місце у своїй групі Ліги націй та путівку до дивізіону А. Пробилися до еліт-раунду Євро дві юнацькі збірні — U-17 та U-19. А от «молодіжка», на жаль, поступилася Голландії та фінішувала у кваліфікаційному турнірі на непрохідній, третій позиції.

Пропонуємо вам також пригадати інші резонансні для українського футболу події місяця.

2 жовтня. У Будинку футболу відбулася робоча зустріч, на якій обговорювалося питання реформування Дитячо-юнацької футбольної ліги України. Зокрема — створення у змаганнях ДЮФЛУ Еліт-ліги.

Перший віце-президент ФФУ Олег Протасов запропонував ще більш детально вивчити представлені варіанти формули змагань з урахуванням почутих пропозицій, а також відправити їх для вивчення всім клубам-учасникам ДЮФЛУ.

5 жовтня. На брифінгу в Будинку футболу було анонсовано проведення Фестивалю чемпіонів — турніру, в якому візьмуть участь футболісти 2010—2011 років народження.

«Як ви знаєте, Федерація футболу України створила дитячу академію, — нагадав перший віце-президент ФФУ Олег Протасов. — Мета цієї структури в тому числі — популяризація футболу серед дітей по всій Україні. Тому зараз ми вирішили зібрати разом 10 дитячих команд та провести унікальний у своєму роді турнір».

6 жовтня. Міжнародний мережевий табір для молодих лідерів проекту «Відкриті уроки футболу» стартував у Харкові на навчально-тренувальній базі «Металіст». Основна мета проекту, який здійснюється в межах підтримки Європейським Союзом громадянського суспільства, органів місцевої влади та прав людини в Україні, — інтеграція дітей-переселенців до місцевих громад засобами масового футболу.

6 жовтня. На полях НТК ім. В. Баннікова в Києві за ініціативи Федерації футболу України та під егідою Дитячої академії футболу ФФУ стартував унікальний дитячий турнір  — Фестиваль чемпіонів академії Федерації футболу України, який урочисто відкрили перші віце-президенти ФФУ — Олег Протасов та Вадим Костюченко.

«Коли діти свідомо починають займатися спортом, у тому числі й футболом, не можна при перших невдачах відбивати в них бажання грати. Так само не варто підносити й перші перемоги як значне досягнення, адже за ними можуть бути й гіркі поразки. Скажу чесно: ФФУ певною мірою запозичила досвід у нашої початкової школи, де першачкам не виставляють оцінки», — зазначив у вітальному слові Вадим Костюченко.

6 жовтня. Херсонський МФК «Продексім» завершив виступ у груповому етапі шляху А Ліги чемпіонів з футзалу на останньому місці в групі 2, не зумівши пробитися до елітного раунду.

8 жовтня. У Львові завершився відбірний етап розіграшу Кубка регіонів УЄФА. Збірна Львівщини, яка представляла Україну, не зуміла вибороти єдину путівку до фінальної частини змагань, посівши друге місце у своїй групі.

8 жовтня. Жіноча молодіжна збірна України WU-19 поступилася в останньому матчі відбірного раунду Євро-2019 з Ірландією й посіла друге місце в групі 8. Утім, обидві команди заздалегідь гарантували собі путівки до еліт-раунду відбору.

10 жовтня. У Генуї відбувся товариський матч національних збірних Італія — Україна. Значно поступаючись іменитому опоненту по грі в першому таймі, по перерві синьо-жовті діяли значно краще. У підсумку поєдинок завершився нічиєю — 1:1. Гол у складі збірної України на рахунку Руслана Маліновського, для якого це був перший результативний удар за головну команду країни.

«Другий тайм ми відіграли дуже якісно, компактно і, навіть коли отримали гол у свої ворота, знайшли в собі сили для того, щоб зрівняти рахунок. Я дуже задоволений виступом команди і подякував хлопцям за гру. Ми задоволені також і результатом», — відзначив на післяматчевій прес-конференції головний тренер збірної України Андрій Шевченко.

12 жовтня. Молодіжна збірна України U-21 перемогла в Києві одноліток із Шотландії з рахунком 3:1 та продовжила боротьбу за путівку до плей-офф відбору на Євро-2019. Дубль у складі синьо-жовтих оформив Зубков, один м’яч — в активі Коваленка.

13 жовтня. Оприлюднено рішення Виконкому ФФУ: фінал Кубку України 15 травня 2019 року прийме Запоріжжя.

13 жовтня. Президент України Петро Порошенко та президент Федерації футболу України Андрій Павелко в ході візиту до Херсону вручили капітану команди ФК «Таврія Сімферополь» Анатолію Масалову та віце-президенту Федерації футболу АР Крим Олегу Комуняру сертифікат на будівництво нового сучасного стадіону для «Таврії» та футбольної академії для дітей-переселенців із Криму та Донбасу.

Як зазначив Андрій Павелко, виступаючи перед учасниками обласного турніру з футболу серед дитячо-юнацьких команд «Кубок Президента України» й обласного турніру між командами учасників АТО, присвяченого Дню захисника України, патріотизм та вірність Україні футболістів ФК «Таврія» та всіх наших співгромадян із Криму та Донбасу, які постраждали від окупації рідного краю, заслуговують на найвищу похвалу.

16 жовтня. Юнацька збірна України U-17 перемогла Боснію і Герцеговину в останньому турі кваліфікаційного раунду Євро-2019 і вийшла з першого місця до еліт-раунду, який відбудеться навесні наступного року.

16 жовтня. Юнацька збірна України U-19 здобула вольову перемогу над Словаччиною й пробилася до еліт-раунду Євро-2019.

16 жовтня. Молодіжна збірна України U-21 поступилася Голландії в останньому поєдинку відбірного турніру чемпіонату Європи й завершила цикл на третьому місці у кваліфікаційній групі.

16 жовтня. Національна збірна України у своєму третьому поєдинку в Лізі націй завдяки єдиному голу Руслана Маліновського здобула третю перемогу, обігравши Чехію в Харкові. Підопічні Андрія Шевченка достроково забезпечили собі підсумкове перше місце в групі й путівку до Ліги А в наступному циклі турніру.

Як зазначив після гри Андрій Шевченко, «суперник виглядав добре, але ми перевершили його у швидкості та перемогли заслужено».

16 жовтня. У Харкові завершилася фінальна частина Відкритого чемпіонату України Героїв АТО. Переможцем став ФК «Кропивницький», який здолав у вирішальному поєдинку «Гепард» із Запоріжжя — 1:0.

20 жовтня. У Києві на полях навчально-тренувальної бази Федерації футболу України завершився турнір із футболу серед команд 2010—2011 років народження «Фестиваль чемпіонів» академії Федерації футболу України. 

«Такі дитячі фестивалі футболу — це турніри майбутніх чемпіонів», — зазначив у вітальному слові перший віце-президент ФФУ Вадим Костюченко.

21 жовтня. Дівоча збірна України WU-17 в останньому турі відбірного етапу Євро-2019 обіграла команду Фарерських островів, але, посівши третє місце у групі, вибула з подальшої боротьби.

21 жовтня. У Києві на полях НТК ім. В. Баннікова за ініціативи Федерації дворового футболу України, Міністерства молоді та спорту України, під егідою Федерації футболу України та за участю благодійного фонду «Розвиток футболу України» відбувся фінальний етап Всеукраїнського дитячого турніру з дворового футболу серед команд 2006—2008 років народження.

26 жовтня. У Баку відбулася зустріч голови ФФУ Андрія Павелка з президентом Федерації футболу Азербайджану Ровнагом Абдуллаєвим. Під час зустрічі керівники двох футбольних асоціацій обговорили двосторонню співпрацю та перспективи її розвитку в майбутньому.

28 жовтня. В Одесі відбувся спільний проект ФФУ, благодійного фонду «Розвиток футболу України» та ФК «Реал» (Мадрид) — «Відкриті уроки футболу «Фестиваль чемпіонів».

«Залучаючи іноземних фахівців, ми маємо можливість не тільки отримати такий необхідний досвід із новітніх тренерських практик, а й проводити порівняльний аналіз різних тренувальних методик, знайомитися з численними нюансами тренерської майстерності, які на перший погляд є непринциповими, але саме вони допомагають досягнути загального успіху в системі вдосконалення тренувальної роботи. Це інвестиції в майбутнє українського дитячо-юнацького футболу», — зазначив перший віце-президент ФФУ Вадим Костюченко.

31 жовтня. Були зіграні поєдинки 1/8 фіналу розіграшу Кубка України-2018/2019. До чвертьфіналу пробилися шість клубів елітного дивізіону, а також першолігові «Дніпро-1» та «Інгулець».

Источник
Футбол 11:05 | 16 марта 2020 «Манчестер Сіті» Олександра Зінченка виступив з офіційною заявою Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Шахтар» та «Динамо» розпочали другу частину чемпіонату із втрати очок Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Перша ліга. Результативність «Руху», розчарування «Волині» й «Кременя» та форс-мажор «Авангарду» та «Агробізнесу» Футбол 16:35 | 15 марта 2020 «Гент» Пластуна, Безуса та Яремчука перебуває на карантині Футбол 16:35 | 15 марта 2020 Старт другого етапу чемпіонату України з футзалу в Екстра-лізі та Фіналу чотирьох Кубку України перенесено Футбол 11:50 | 15 марта 2020 Чемпіонат України серед дівочих команд WU-17: визначилися учасники фінального турніру Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Олександрія» розпочала другий етап із вольової перемоги над «Колосом» Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Ігор Харатін допоміг «Ференцварошу» здобути розгромну перемогу в чемпіонаті Угорщини Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Наталія Зінченко: «Турнір в Іспанії був передусім надзвичайно інформативним» Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Юнацька збірна України з футзалу U-19 проведе тренувальний збір в Ужгороді