Спільна заява Федерації футболу України та Харківської обласної державної адміністрації щодо проведення в Харкові матчу за Суперкубок УЄФА

12:05 | 01 ноября 2018
Лише два роки тому спільними зусиллями Федерації футболу України та керівництва Харківської області після тривалої вимушеної перерви до Харкова вдалося повернути великий футбол.

Лише два роки тому спільними зусиллями Федерації футболу України та керівництва Харківської області після тривалої вимушеної перерви до Харкова вдалося повернути великий футбол.

З того часу на стадіоні «Металіст» відбулися вже три поєдинки національної збірної України, в яких головна команда країни здобула три впевнені перемоги. Історичним став недавній тріумф збірної під керівництвом Андрія Шевченка у матчі з Чехією. Адже за підсумками цієї зустрічі синьо-жовті забезпечили собі перше місце у групі B1 прем’єрного турніру Ліги націй УЄФА та увійшли до 12-ти найсильніших збірних Європи.

Важливо, що в УЄФА і ФІФА відзначили високу якість організації міжнародних поєдинків у Харкові. Окрім того, і футболісти нашої збірної, і тренерський штаб, і експерти відзначали особливу атмосферу, яку своїми позитивними емоціями створювали на «Металісті» вболівальники.

Другий рік поспіль у місті відбуваються матчі групового етапу найпрестижнішого клубного турніру — Ліги чемпіонів УЄФА. Окрім того, у цьому році вперше в історії у Харкові відбулися переможні для ФК «Житлобуд-1» три матчі кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів УЄФА серед жінок та матч 1/16 фіналу змагань.

Такий успішний досвід став основою для спільного рішення керівництва Федерації футболу України та Харківської обласної державної адміністрації щодо підготовки заявки на проведення матчу за Суперкубок УЄФА у 2021 році на стадіоні «Металіст».

Федерація футболу України повідомила УЄФА про готовність поборотися за право проведення цього поєдинку у Харкові. Усі необхідні документи для оформлення повноцінної заявки, відповідно до вимог УЄФА, будуть зібрані спільно ФФУ та керівництвом ХОДА до лютого 2019 року.

Є всі підстави розраховувати на те, що Харків зможе провести матч за Суперкубок УЄФА на найвищому рівні. Підтвердженням цього є організація фіналу Ліги чемпіонів у Києві в травні цього року, що заслужила на найвищу оцінку керівництва УЄФА.

Источник
Футбол 11:05 | 16 марта 2020 «Манчестер Сіті» Олександра Зінченка виступив з офіційною заявою Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Шахтар» та «Динамо» розпочали другу частину чемпіонату із втрати очок Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Перша ліга. Результативність «Руху», розчарування «Волині» й «Кременя» та форс-мажор «Авангарду» та «Агробізнесу» Футбол 16:35 | 15 марта 2020 «Гент» Пластуна, Безуса та Яремчука перебуває на карантині Футбол 16:35 | 15 марта 2020 Старт другого етапу чемпіонату України з футзалу в Екстра-лізі та Фіналу чотирьох Кубку України перенесено Футбол 11:50 | 15 марта 2020 Чемпіонат України серед дівочих команд WU-17: визначилися учасники фінального турніру Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Олександрія» розпочала другий етап із вольової перемоги над «Колосом» Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Ігор Харатін допоміг «Ференцварошу» здобути розгромну перемогу в чемпіонаті Угорщини Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Наталія Зінченко: «Турнір в Іспанії був передусім надзвичайно інформативним» Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Юнацька збірна України з футзалу U-19 проведе тренувальний збір в Ужгороді