Огляд поєдинків 1/8 фіналу Кубку України: львівський характер та історичний успіх «Інгульця»

22:35 | 31 октября 2018
Звичайно, любителі сенсацій плекали надії, що хтось із представників нижчих дивізіонів за підсумками матчів 1/8 фіналу змусить зійти з кубкової дистанції більш авторитетних візаві.

Звичайно, любителі сенсацій плекали надії, що хтось із представників нижчих дивізіонів за підсумками матчів 1/8 фіналу змусить зійти з кубкової дистанції більш авторитетних візаві. «Минаю» вистачило завзяття лише на перший тайм, завдяки проведеним замінам динамівці після перерви швидко схилити шальки терезів на свій бік.

Відкрив рахунок у протистоянні з елітним «Маріуполем» і першоліговий «Інгулець». Проте навіть після того, як м’яч удруге опинився в сітці воріт гостей, прихильники команди з Петрового не вірили, що перемога уже в кишені, адже азовці завжди славилися своїми бійцівськими якостями. Але, склалося враження, маріупольці легковажно віднеслися до поєдинку з «Інгульцем», виставивши експериментальний склад, і були покарані. Підопічні Сергія Лавриненка записали до свого активу історичну звитягу, завоювавши право виступати в чвертьфіналі.

Горіли бажанням продовжити кубкові виступи й друголігові «Гірник» та «Черкащина-Академія». За жеребом їм дісталися команди зі столиці Галичини, і слід сказати, що «Львову» та «Карпатам» довелося докласти максимум зусиль, аби наприкінці своїх поєдинків вирвати перемоги.

А от одному з лідерів групи «А» другої ліги, «Калушу», не допомогла в суперництві з «Дніпром-1» навіть потужна підтримка вщерть заповнених трибун. До речі, перед початком матчу керманич «Калуша» Василь Малик говорив, що він вражений вмінням підопічних Дмитра Михайленка чергувати позиційний наступ зі швидким переходом від оборони в атаку. Господарі розраховували на домашні заготовки, передусім, на флангах. Але це був не їхній день, клас гостей був помітно вищим. Вибив із колії господарів і ефектний гол Олександра Мігунова, який відкрив рахунок після багатоходової комбінації. Все ж, незважаючи на поразку калушан з великим рахунком, глядачі провели обидві команди гучними оплесками.

Ще в трьох поєдинках з’ясовували стосунки команди, які добре знали можливості одна одної, адже виступають у Прем’єр-лізі. У відповідності до рейтингу, «Шахтар» взяв гору над «Олімпіком», а «Ворскла» — над «Чорноморцем». А от «Десна», хоча й перебуває нині вище в турнірній таблиці за «Зорю», не зуміла втримати переможний рахунок, і було призначено додатковий час. Але, незважаючи на відчайдушні зусилля суперників, рівновага збереглася. І лише в серії післяматчевих пенальті Фортуна посміхнулася луганчанам.

Протоколи матчів

Источник
Футбол 11:05 | 16 марта 2020 «Манчестер Сіті» Олександра Зінченка виступив з офіційною заявою Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Шахтар» та «Динамо» розпочали другу частину чемпіонату із втрати очок Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Перша ліга. Результативність «Руху», розчарування «Волині» й «Кременя» та форс-мажор «Авангарду» та «Агробізнесу» Футбол 16:35 | 15 марта 2020 «Гент» Пластуна, Безуса та Яремчука перебуває на карантині Футбол 16:35 | 15 марта 2020 Старт другого етапу чемпіонату України з футзалу в Екстра-лізі та Фіналу чотирьох Кубку України перенесено Футбол 11:50 | 15 марта 2020 Чемпіонат України серед дівочих команд WU-17: визначилися учасники фінального турніру Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Олександрія» розпочала другий етап із вольової перемоги над «Колосом» Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Ігор Харатін допоміг «Ференцварошу» здобути розгромну перемогу в чемпіонаті Угорщини Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Наталія Зінченко: «Турнір в Іспанії був передусім надзвичайно інформативним» Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Юнацька збірна України з футзалу U-19 проведе тренувальний збір в Ужгороді