Володимир Єзерський: «Кваліфікація чемпіонату Європи стала лакмусовим папірцем нашої роботи»

11:05 | 24 октября 2018
Підсумки півторарічної роботи з юнацькою збірною України U-16/U-17 (футболісти не старші 2002 року народження) для офіційного сайту ФФУ підбив головний тренер команди Володимир Єзерський.

Підсумки півторарічної роботи з юнацькою збірною України U-16/U-17 (футболісти не старші 2002 року народження) для офіційного сайту ФФУ підбив головний тренер команди Володимир Єзерський. 

— Володимире Івановичу, ви задоволені тим, як ваша команда виступила у кваліфікації Євро-2019?

— Перш за все хочу подякувати Федерації футболу України за хороші умови для плідної роботи й підбір якісних суперників для контрольних поєдинків. Разом із хлопцями ми провели майже півтора року. Минулий рік якоюсь мірою можна назвати селекційним, ми придивлялися до футболістів, намагалися відбирати кращих у цьому віці. Можу сказати тільки спасибі гравцям, які за цей період часу зробили все від них залежне, щоб зрозуміти вимоги й ідеї, запропоновані нашим тренерським штабом. Виступ у кваліфікації чемпіонату Європи, де була зовсім інша відповідальність, став таким собі лакмусовим папірцем нашої спільної роботи. І цей іспит мої підопічні склали на відмінно. Ми робимо все, щоб команда не просто грала на результат, а ще й демонструвала якісний футбол.

Деякі наші футболісти вже задіяні в командах U-19, тому хочеться, щоб гравці прогресували й надалі, а ми будемо їм у цьому тільки допомагати.

Через сімейні обставини ви не були присутні на матчах кваліфікації Євро. Як тримали зв"язок із командою?

— У нас настільки налагоджена робота з моїми помічниками, які перебували всередині колективу, що не довелося зайвий раз втручатися в їхні дії. Вони молодці. Ми ставили завдання виграти групу, і нам вдалося це зробити.

— У вас у колективі вже з"являються лідери?

— В Україні вистачає перспективних футболістів. Але зараз гравці в такому віці, коли навколо них виникає ажіотаж із боку агентів, тому дуже важливо, із ким вони працюють. Хлопці повинні йти правильним шляхом. Не всі талановиті футболісти стають майстрами високого рівня. Ними стають вольові люди, із характером. 

— До матчів еліт-раунду, які відбудуться в березні 2019 року, планується ще збір або збори?

— Із цього приводу у нас уже є плани. Ми хочемо зібратися на три-чотири дні в кінці січня — на початку лютого, щоб зіграти спаринг, а на початку березня поїхати на турнір до Ізраїлю або Туреччини (зараз чекаємо на підтвердження від цих асоціацій).

Утім, конкретніше про це можна буде поговорити пізніше, оскільки за кілька місяців у мене закінчується контракт, тому мені потрібно знати, чи влаштовує моя кандидатура для подальшої роботи з цією збірною.

Источник
Футбол 11:05 | 16 марта 2020 «Манчестер Сіті» Олександра Зінченка виступив з офіційною заявою Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Шахтар» та «Динамо» розпочали другу частину чемпіонату із втрати очок Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Перша ліга. Результативність «Руху», розчарування «Волині» й «Кременя» та форс-мажор «Авангарду» та «Агробізнесу» Футбол 16:35 | 15 марта 2020 «Гент» Пластуна, Безуса та Яремчука перебуває на карантині Футбол 16:35 | 15 марта 2020 Старт другого етапу чемпіонату України з футзалу в Екстра-лізі та Фіналу чотирьох Кубку України перенесено Футбол 11:50 | 15 марта 2020 Чемпіонат України серед дівочих команд WU-17: визначилися учасники фінального турніру Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Олександрія» розпочала другий етап із вольової перемоги над «Колосом» Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Ігор Харатін допоміг «Ференцварошу» здобути розгромну перемогу в чемпіонаті Угорщини Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Наталія Зінченко: «Турнір в Іспанії був передусім надзвичайно інформативним» Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Юнацька збірна України з футзалу U-19 проведе тренувальний збір в Ужгороді