Ліга чемпіонів УЄФА: «Манчестер Сіті» не залишив шансів «Шахтарю» у Харкові

00:05 | 24 октября 2018
У другому турі групового етапу Ліги чемпіонів гірники з розгромним рахунком поступилися чемпіонам Англії.

У другому турі групового етапу Ліги чемпіонів гірники з розгромним рахунком поступилися чемпіонам Англії.

Якщо порівнювати з грою проти «Ліона», то Паулу Фонсека зробив три зміни у складі своєї команди. Замість травмованих Марлоса і Тайсона вийшли Веллінгтон Нем і Фернандо, а місце під нападником зайняв Коваленко.

Незважаючи на те, що матч проходив у Харкові, господарями себе почували гравці «Манчестер Сіті». З перших хвилин вони заволоділи м’ячем та почали створювати моменти. Спершу після удару Сільви через себе м"яч зачепив поперечину, згодом Де Брюйне з гострого кута перевірив П’ятова. На 13-й хвилині воротар гірників ліквідував вихід Жезуса.

Ближче до середини першого тайму «Шахтар» відвів гру від свого штрафного майданчика, однак «містяни» незабаром повернулись до свого шаленого темпу. Не 20-х хвилинах два чудові шанси втратив Марез, а Сільва після передачі Ріяда влучив у штангу. За такої гри гол гостей був питанням часу, і стався він на 30-й хвилині. Англійці кружляли довкола штрафного гірників, удар Жезуса заблокували, проте м’яч відскочив на Сільву, який без труднощів влучив у ціль.

Манчестерці спіймали кураж і продовжували тиснути. Менді насмілився на дальній удар і заробив кутовий, з якого прийшов другий гол. Де Брюйне, який тільки відновився після травми, подав корнер, а неприкритий ніким Ляпорт пробив у правий кут. Лише після двох пропущених м’ячів помаранчево-червоні згадали про атаку, проте нічого небезпечного до перерви не створили.

У другій половині поєдинку мало що змінилося. Невдовзі після перерви «Сіті» міг забити третій, проте Ісмаїлі врятував після удару Сільви. Далі черговий постріл зробив Марез, але не влучив у ціль із вбивчої позиції. Загалом, майже кожна атака гостей мала небезпеку для захисних редутів донеччан.

Чим відповідали гірники? Був небезпечний удар у площину від Ісмаїлі, неточними виявилися спроби Мораєса та Алана Патріка. Натомість манчестерці знову забили на 70-й хвилині, коли Сілва, який щойно вийшов на заміну, у контратаці протягнув м’яч до штрафного господарів і завдав більярдного удару.

В кінці зустрічі темп гри знизився, проте англійці не припиняли атакувати і могли забивати ще. Так, у доданий час Стерлінг злету влучив у поперечину, було ще кілька неточних ударів інших футболістів. Оранжево-чорні запам’яталися пострілами Ісмаїлі та штрафним у виконанні Ракіцького, після якого м’яч ледь не залетів до сітки воріт Едерсона.

У підсумку «Шахтар» програв із розгромним рахунком й опустився на четверту позицію у групі, проте шанси на вихід до плей-офф у них залишаються.

У матчі взяли участь футболісти «Шахтаря», які були викликані на останній збір національної команди України: П’ятов, Матвієнко, Кривцов (жовта картка), Ракіцький, Степаненко.

Ліга чемпіонів. Груповий раунд. 3 тур

«Шахтар» «Манчестер Сіті» 0:3 (0:2)

Голи: Сільва (30), Ляпорт (35), Сілва (71).

«Шахтар»: П’ятов, Матвієнко, Кривцов, Ракіцький, Ісмаїлі, Степаненко, Майкон, Веллінгтон Нем (Болбат, 69), Коваленко (Алан Патрік, 62), Фернандо (Дентіньо, 84), Мораєс.

Запасні: Шевченко, Хочолава, Бутко, Кайоде.

Тренер: Паулу Фонсека.

«Манчестер Сіті»: Едерсон, Стоунз (Уокер, 80), Отаменді, Ляпорт, Менді, Сільва, Фернандіньо, Де Брюйне (Сілва, 69), Стерлінг, Жезус (Фоден, 88), Марез.

Запасні: Муріч, Компані, Сане, Агуеро.

Тренер: Хосеп Гвардіола.

Арбітр: Карлос Дель Серро (Іспанія).

Попередження: Кривцов (87) — Отаменді (90+4).

23 жовтня. Харків. ОСК «Металіст».

«Хоффенхайм» «Ліон» 3:3 (1:1)

Голи: Крамаріч (33, 47), Жоелінтон (90+2) — Траоре (27), Ндомбеле (59), Депай (67).

Турнірна таблиця

#

Команда

І

В

Н

П

М

О

1.

 «Манчестер Сіті»

3

2

1

0

6—3

6

2.

«Ліон»

3

1

2

0

7—6

5

3.

 «Хоффенхайм»

3

0

2

1

6—7

2

4.

«Шахтар»

3

0

2

1

4—7

2

Источник
Футбол 11:05 | 16 марта 2020 «Манчестер Сіті» Олександра Зінченка виступив з офіційною заявою Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Шахтар» та «Динамо» розпочали другу частину чемпіонату із втрати очок Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Перша ліга. Результативність «Руху», розчарування «Волині» й «Кременя» та форс-мажор «Авангарду» та «Агробізнесу» Футбол 16:35 | 15 марта 2020 «Гент» Пластуна, Безуса та Яремчука перебуває на карантині Футбол 16:35 | 15 марта 2020 Старт другого етапу чемпіонату України з футзалу в Екстра-лізі та Фіналу чотирьох Кубку України перенесено Футбол 11:50 | 15 марта 2020 Чемпіонат України серед дівочих команд WU-17: визначилися учасники фінального турніру Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Олександрія» розпочала другий етап із вольової перемоги над «Колосом» Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Ігор Харатін допоміг «Ференцварошу» здобути розгромну перемогу в чемпіонаті Угорщини Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Наталія Зінченко: «Турнір в Іспанії був передусім надзвичайно інформативним» Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Юнацька збірна України з футзалу U-19 проведе тренувальний збір в Ужгороді