Яким був Тиждень масового футболу УЄФА в регіонах України

21:20 | 22 октября 2018
Наприкінці вересня в Києві та всіх областях України відбувалися заходи в рамках традиційного спортивного проекту — Тиждень масового футболу УЄФА.

Наприкінці вересня в Києві та всіх областях України відбувалися заходи в рамках традиційного спортивного проекту — Тиждень масового футболу УЄФА.

Це і різноманітні турніри, і конкурси, і змагання й окремі матчі, присвячені видатним представникам регіонів. Загалом такими акціями було охоплено десятки тисяч хлопчиків та дівчаток, дорослих футболістів та футболісток, а також ветеранів футболу.

Волинська область

Протягом Тижня масового футболу УЄФА в регіоні відбулася низка спортивних заходів. Зокрема, змагання серед юнацьких команд та команд ветеранів на оновленому стадіоні села Княгининок Луцького району. Команди ветеранів футболу із Луцька, Ковеля, Нововолинська, Володимира-Волинського, Ківерців зіграли черговий етап обласної першості в рамках Тижня масового футболу УЕФА. 

Фото прес-служби ФФУ

Для багатьох учасників турніру серед дитячих команд 2009 року народження і молодших такі змагання стали футбольним дебютом. Команда села Княгининок невдало розпочала турнір, але в поєдинку за п"яте місце здобула першу перемогу в історії. Матч за третє місце турніру на призи фестивалю масового футболу під егідою Союзу європейських футбольних асоціацій виграли юні майстри шкіряного м’яча з команди «Тайм» селища Люблинець Ковельського району. Гравець команди Станіслав Кіперчук отримав приз кращому захиснику турніру.

У вирішальному поєдинку зустрілися команди з обласного центру. Гравці ДЮСШ № 2 із Луцька пропустили перший гол на останній хвилині першого тайму. У подальшому домінували їхні однолітки з команди «Волинь». Кращим бомбардиром змагань став Даниїл Коцан.  

Організатори, представники Федерації футболу Волині, вручили переможцям медалі і кубки, а також відзнаки кращим гравцям.  

Житомирська область

Захід під назвою «УЄФА в серцях дітей» відбувся на стадіоні Селянщинського спортивного ліцею імені героїв АТО Олександра Голяченка та Дмитра Литвинчука. На свято завітали голова обласної федерації футболу Руслан Павлюк і голова Житомирського фізкультурно-спортивного товариства «Колос» Олександр Сташенко. Руслан Павлюк зазначив, що селянщинські футболісти йому добре відомі, адже беруть активну участь у всіх змаганнях, ініційованих обласною федерацією. Голова федерації вручив учням Селянщинського спортліцею та дітям із багатодітних родин, які займаються футболом, м"ячі.

Після урочистої частини розпочалися змагання. Хлопці та дівчата повинні були забити м’яч у ворота різного розміру. Бажання бути учасниками виявили майже всі учні ліцею, особливо активними виявилися наймолодші — учні першого класу. У цьому конкурсі перемогу здобули учень сьомого класу Андрій Михайленко та учениця другого класу Христина Штулінськ. А в змаганні з жонглювання м’ячем перемогу вибороли учениця 11-го класу Ілона Чорна й учень дев"ятого класу Денис Протасевич, який вибив м’яч 190 разів!

Фото прес-служби ФФУ

В Олевську участь у «Тижні масового футболу УЄФА» взяли 16 команд різних вікових груп Олевської ОТГ та Олевського району. Переможці та призери турніру отримали від голови Олевської МО ВФСТ «Колос» Володимира Рабоша футбольні м’ячі та солодкі подарунки.

У Брусилові відбулося свято футболу — турнір серед дівчат. За головні нагороди змагалися команди Брусилівської гімназії, Брусилівської ЗОШ № 1, Лазарівки, Водотиї, Хомутця та Морозівки. Перемогу святкувала команда з Лазарівки. Також заходи в рамках «Тижня масового футболу УЄФА» (змагання та конкурси) відбулися в Хорошеві, де учасники вшанували пам’ять сімох загиблих в АТО бійців, що є вихідцями з Хорошівського району, в Андрушівці та в Пулинах.

Закарпатська область

Федерація футболу Закарпаття в рамках Тижня масового футболу УЄФА провела масові заходи в обласному центрі та в усіх районах області із залученням широких верств населення, учасників дитячо-юнацьких, аматорських та ветеранських команд. Зокрема, з початком чемпіонату Дитячо-юнацької футбольної ліги Закарпаття, у якій беруть участь більше 80-ти команд з усіх районів, було проведено масові заходи з метою популяризації футболу серед юнаків та дівчат. Також у рамках Тижня масового футболу УЄФА відбулося засідання голів районних та міських федерацій області, на якому було прийнято рішення провести змагання «Ліги чемпіонів Закарпаття» за участю кращих команд районних чемпіонатів.

Запорізька область

У рамках Тижня масового футболу УЄФА Запорізька обласна федерація футболу спільно з ГО «Запорізька міська федерація футболу» провели в обласному центрі сімейне спортивне свято «Тато, мама, я», в рамках якого проходили різноманітні конкурси, футбольні естафети та змагання. Також на базі СДЮШОР «Металург» у Запоріжжі відбувся турнір серед вихованців школи 2006—2007-го та 2008—2009 років народження. Окрім того, в селі Роздол відбулися змагання на першість Михайлівського району серед школярів, а в смт Михайлівка — турнір серед ветеранів, присвячений пам’яті Олександра Шульги.

Фото прес-служби ФФУ

Івано-Франківська область

У заходах, що були організовані в рамках Тижня масового футболу УЄФА на Прикарпатті, взяли участь більше 1540 дитячих, дівочих, ветеранських та аматорських команд. Головний футбольний фестиваль «Грають усі» відбувся на стадіоні зі штучним покриттям «Хет-Трик Арена» в Івано-Франківську за участю юнаків вікових категорій U-11—U-18, дівчат WU-15—WU-17, дорослих U-19—U-35, ветеранів U-35+, учасників АТО. У змаганнях взяли участь 64 команди — 512 учасників. На футбольних стадіонах Івано-Франківська пройшли поєдинки з футболу 15-ї Обласної спартакіади серед команд державних службовців та органів виконавчої влади. Проведені футбольні конкурси, матчі дитячих команд та матчі фінальної частини чемпіонату Івано-Франківської області серед ветеранів (1978 року народження і старші) сезону 2018 року. Переможцем стала збірна Івано-Франківська, другим і третім призерами — збірні ветеранів міста Калуш та Долинського району.

Фото прес-служби ФФУ

У рамках Тижня масового футболу УЄФА відбулися матчі чергових турів чемпіонатів Дитячо-юнацької футбольної ліги Івано-Франківської області сезону-2018/2019 вікових категорій U-11, U-12, U-14, U-16, U-18; матчі Дитячо-юнацької футбольної ліги України сезону-2018/2019 вікових категорій U-14, U-15, U-16, U-17, U-19; матчі чергових турів чемпіонату та першості Івано-Франківської області сезону-2018/2019 (дорослі склади); матчі чергових турів чемпіонату та першості міст та районів Івано-Франківської області серед юнацьких та дорослих команд сезону-2018/2019; матчі групового етапу Кубку чемпіонів міст та районів Івано-Франківської області сезону-2018/2019; матчі чемпіонату України серед аматорських команд сезону-2018/2019 «Покуття» (Коломия) — «Агрон» (В. Гаї) та «Карпати» (Галич) — «Покуття» (Коломия); календарний матч чемпіонату України з футболу серед учасників АТО.

11—15 вересня 14-річні дівчата змагалися у фінальній частині чемпіонату України з футболу у складі 18-ти команд, яка проходила в місті Калуш. 23—27 вересня у Снятині відбувся фестиваль чемпіонів «Відкриті уроки футболу», започаткований Федерацією футболу України разом із благодійним фондом «Розвиток футболу України». У фестивалі взяли участь близько 200 дітей зі шкіл Снятинщини.

Кіровоградська область

На Кіровоградщині в рамках Тижня масового футболу УЄФА керівництво обласної федерації футболу організувало соціальний проект «Відкриті уроки футболу» в смт Новгородка. Також у регіоні відбулися змагання з футболу на призи клубу «Шкіряний м"яч», другий етап першості міст, ОТГ та районів, фінальний турнір чемпіонату області з футболу серед аматорських команд «Вища ліга», фінальний турнір чемпіонату області з футболу серед аматорських команд «Перша ліга», календарні ігри першості області Дитячо-юнацької футбольної ліги (2003-го, 2004-го, 2005-го, 2006-го, 2007 років народження) та календарні ігри чемпіонатів районів, ОТГ та міст.

Полтавська область

Тиждень масового футболу УЄФА подарував Полтавщині цілу низку цікавих футбольних заходів. Зокрема, у Гадяцькому районі на майданчику зі штучним покриттям Петриківсько-Роменської ОТГ відбувся турнір із міні-футболу серед школярів та ветеранів футболу та відкритий турнір із міні-футболу серед ветеранів футболу.

У Диканському районі відбулися зональні змагання з міні-футболу серед педагогічних працівників ЗОШ (за участі команди ДЮСШ та 11-ти дорослих команд) та турнір із міні-футболу серед команд ДЮСШ (чотири команди), у Зіньківському районі — матчі чемпіонату Полтавської області 2018 року серед команд ДЮФЛ 2007—2008 років народження, у Кобеляцькому районі — турнір серед дітей 2009 року народження та їхніх батьків, а також турнір серед дівчат 2004—2005 років народження.

Товариська зустріч між учнями та тренерами Козельщинської ДЮСШ, міжшкільний турнір із міні-футболу серед дівчат та турнір із міні-футболу, присвячений 300-річчю селища Козельщина відбулися в Козельщинському районі області.

Фото прес-служби ФФУ

У Миргородському районі відбулися розіграш Кубка міста Миргород серед ветеранів, обласна спартакіада серед ветеранів фізичної культури і спорту «Спорт для всіх — радість життя», а учні навчальних закладів району мали змогу відвідати матч чемпіонату Полтавської області 2018 року між командами «Олімпія» (Савинці) та «Рокита» (Рокита).

64 футболісти взяли участь у турнірі серед учнів ДЮСШ Оржицького району 2007—2008 років народження.

«Відкриті уроки футболу» в ЗОШ, до яких були залучені ветерани футболу та гравці району, і районні змагання серед дитячих збірних команд відбулися в Полтавському районі.

Турніри з футболу та міні-футболу серед школярів, відкриті районні змагання з футболу серед команд ветеранів відбулися в Семенівському районі області.

У Хорольському районі на стадіоні «Зоря» відбувся матч між командами шкіл, а в Кременчуцькому — чемпіонат району з міні-футболу (12 команд), турнір із міні-футболу серед юнаків 2004—2005 років народження (п"ять команд) і турнір із міні-футболу серед ветеранів, присвячений пам"яті С. Загарія.

У відкритій першості Чернухинського району взяло участь 10 дитячих команд та вісім команд організацій району.

У Чутівському районі відбулася товариська зустріч ветеранів футболу району зі школярами закладів загальної середньої освіти (опорний заклад «Чутівська ЗОШ I—III ступенів»), а в Лохвицькому районі — турнір із футболу серед ветеранів 40+.

Рівненська область

В останній тиждень вересня на Народний стадіон Дубровицького НВК «Ліцей-школа» прибули учасники фестивалю чемпіонів із міста Вараш, Володимирецького, Зарічненського, Рокитнівського районів та міста Дубровиці. Футбольне поле затишного стадіону було поділене на квадрати, в яких учасники фестивалю мали змогу позмагатися в різних конкурсах з елементами футболу, навчитися новим вправам. Організатори заходу вирішили поділити дітей по різних групах, не дотримуючись територіального принципу, тобто в кожній групі були юні футболісти з різних районів, що дало змогу дітям познайомитися між собою. Окрім суто футбольних станцій, учасники «Відкритих уроків» також поспілкувалися з працівниками поліції та психологом, які у відповідних квадратах провели цікаві бесіди та ігри з дітьми.

Фото прес-служби ФФУ

Тож футбол вкотре довів, що він є одним із соціальних явищ, які зближують дітей та підлітків і відривають їх від згубного впливу вулиці й надмірного перебування у «комп’ютерному світі». По завершенню фестивалю наданий ФФУ інвентар був розподілений між учасниками заходу.

Нагадаємо, що основною метою «Відкритих уроків футболу» є інтеграція вимушено переселених дітей із Донбасу й Криму до місцевих приймаючих громад, а також психологічна допомога дітям військовослужбовців. Окрім того, такі заходи допомагають малечі знаходити нових друзів та вчитися активній комунікації серед однолітків. Лише восени до участі в проекті в різних регіонах України було залучено 4000 дітей та 500 волонтерів.

Сумська область

У рамках Тижня масового футболу УЄФА на Сумщині відбулися матчі чемпіонату області серед ветеранів, першість області серед дівчат та чемпіонат області серед аматорів. Окрім того, в області пройшов фестиваль дитячо-юнацького футболу серед сільських команд, а також чемпіонат Дитячо-юнацької футбольної ліги Сумської області.

Фото прес-служби ФФУ

Черкаська область

На Черкащині в рамках Тижня масового футболу УЄФА відбулися змагання чемпіонатів серед аматорських команд, турніри серед дітей і юнаків у Драбові, Жашкові, Христинівці, Лебедині Шполянського району та інших населених пунктах області. Зокрема, у Смілянському районі відбувся турнір на призи Героя України Сергія Шаптали, у смт Чорнобаї — змагання пам’яті воїна Афганістану Олександра Татарковського та воїнів АТО, а в Уманському районі — турнір, присвячений українському козацтву.

 

Фото прес-служби ФФУ

Серед загальноосвітніх навчальних закладів відбулися турніри в Черкасах та Звенигородці. Також у Черкасах і Тальнівському районі відбулися змагання на призи клубу «Шкіряний м’яч», у Золотоніському й Чигиринському районі — турніри серед дорослих команд, а в Лисянці — змагання серед сільських школярів «Здорова нація — сильна країна» та матч серед ветеранів. Також у Звенигородці відбувся обласний турнір із міні-футболу серед команд інтернатних закладів освіти. Окрім того, Тижню масового футболу УЄФА були присвячені матчі обласних змагань ДЮФЛ, чемпіонату області серед аматорів, ветеранів і жіночих команд. Загалом у всіх футбольних заходах взяли участь близько 7 тис. чоловік.

Чернівецька область

На Буковині Тижню масового футболу УЄФА були присвячені матчі чемпіонату області серед аматорів, 3-й тур першості України серед жіночих команд (перша ліга), матчі чемпіонату міста Чернівці, поєдинки чемпіонату області серед ветеранів 40+, Кубок Буковинських річок, а також уже традиційні «Відкриті уроки футболу», в яких взяли участь десятки учнів шкіл обласного центру та районів області.

Фото прес-служби ФФУ

Источник
Футбол 11:05 | 16 марта 2020 «Манчестер Сіті» Олександра Зінченка виступив з офіційною заявою Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Шахтар» та «Динамо» розпочали другу частину чемпіонату із втрати очок Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Перша ліга. Результативність «Руху», розчарування «Волині» й «Кременя» та форс-мажор «Авангарду» та «Агробізнесу» Футбол 16:35 | 15 марта 2020 «Гент» Пластуна, Безуса та Яремчука перебуває на карантині Футбол 16:35 | 15 марта 2020 Старт другого етапу чемпіонату України з футзалу в Екстра-лізі та Фіналу чотирьох Кубку України перенесено Футбол 11:50 | 15 марта 2020 Чемпіонат України серед дівочих команд WU-17: визначилися учасники фінального турніру Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Олександрія» розпочала другий етап із вольової перемоги над «Колосом» Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Ігор Харатін допоміг «Ференцварошу» здобути розгромну перемогу в чемпіонаті Угорщини Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Наталія Зінченко: «Турнір в Іспанії був передусім надзвичайно інформативним» Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Юнацька збірна України з футзалу U-19 проведе тренувальний збір в Ужгороді