Андрій Павелко та Петро Порошенко вручили сімферопольській «Таврії» сертифікат на будівництво нового стадіону

17:20 | 13 октября 2018
Сьогодні, 13 жовтня, з робочою поїздкою в Херсоні побували президент Федерації футболу України Андрій Павелко та Президент України Петро Порошенко.

Сьогодні, 13 жовтня, з робочою поїздкою в Херсоні побували президент Федерації футболу України Андрій Павелко та Президент України Петро Порошенко.

Під час церемонії нагородження переможців та учасників обласного турніру з футболу серед дитячо-юнацьких команд «Кубок Президента України» і обласного турніру між командами учасників АТО, присвяченого Дню захисника Вітчизни, Андрій Павелко й Петро Порошенко вручили капітану команди ФК «Таврія Сімферополь» Анатолію Масалову та віце-президенту Федерації футболу АР Крим Олегу Комуняру сертифікат на будівництво нового сучасного стадіону для «Таврії» та футбольної академії для дітей-переселенців з Криму та Донбасу.

Фото Ростислава Андрейченка

Виступаючи перед учасниками змагань, глава держави відзначив позитивні футбольні зміни, які вже відбулися на Херсонщині та в Україні в цілому. Зокрема, говорячи про спортивний комплекс «Освіта», на якому проходили турнірні матчі, Петро Порошенко звернув увагу на те, що до початку реконструкції стадіону СК тут займалося футболом лише близько 170 дітей, а зараз — більше 800. «Тут проводяться турніри, й не лише дитячі, хоча це дуже важливо, а й турніри серед учасників АТО. Хочу привітати і Федерацію футболу України, і обласну федерацію з цим досягненням і з тими кардинальними змінами, які продовжуються. Україна повертає собі статус футбольної держави! Також хочу подякувати всім, хто був причетний до проведення в Україні фіналу Ліги чемпіонів», — відзначив Президент.

Фото Ростислава Андрейченка

За словами Петра Порошенка, реконструкція цього комплексу в Херсоні є лише частиною масштабних змін в розвитку вітчизняного футболу. «Футболісти Криму і федерація футболу автономії мріяли, щоб розпочалося будівництво нового стадіону, де вони зможуть тренуватися і проводити матчі. Поки що Крим під окупацією, але ми пам’ятаємо про вас і зробимо все, щоб Україна повернулась до Криму, а Крим повернувся до України! У тому числі у футбольній сфері. Сьогодні ми вручаємо сертифікат на будівництво нового стадіону для ФК «Таврія» і беремо на себе зобов’язання, що наступного року новий стадіон буде зданий!» — пообіцяв Петро Порошенко.

Фото Ростислава Андрейченка

Як зазначив президент Федерації футболу України Андрій Павелко, патріотизм та вірність Україні футболістів ФК «Таврія» та усіх наших співгромадян з Криму та Донбасу, які постраждали від окупації рідного краю, заслуговують найвищої похвали. І ті заходи, зокрема й проект будівництва нового стадіону для «Таврії» та дітей-переселенців, які зараз проводяться, є лише частиною загальних зусиль держави та ФФУ, спрямованих на їхню підтримку. «Перший чемпіон України та перший представник нашої держави в Лізі чемпіонів УЄФА, ФК «Таврія», — клуб зі славними футбольними традиціями – футбольними традиціями українського Криму! І хоча «Таврія» тимчасово вимушена базуватися далеко від рідної домівки, ми прагнемо створити клубу та його вихованцям усі необхідні умови для подальшого зростання та повернення статусу гранда вітчизняного футболу! ФК «Таврія» — це Крим! Крим — це Україна!» — підкреслив Андрій Павелко.

Фото Ростислава Андрейченка

Загалом у дитячих змаганнях, присвячених Дню захисника України, які відбувалися на СК «Освіта», взяли участь 24 команди з Херсонщини та Миколаєва. Третє місце виборола команда «Освіта» з Херсону, срібло завоювала команда «Кристал» Херсон, а чемпіоном змагань стала команда «ДЮСШ-Херсон». Команди-призери отримали від Андрія Павелка, Петра Порошенка та керівника федерації футболу Херсонської області Андрія Гордєєва заслужені нагороди — кубки та медалі учасників, а також путівки на відпочинок у Туреччині.

Фото Ростислава Андрейченка

Переможцем змагань серед команд учасників бойових дій стала команда «Авіатор» з Чорнобаївки, «Смерч» з Іванівки отримав срібні, а «Скіф» з Каховки — бронзові медалі турніру. Також призери змагань отримали сертифікати на оздоровлення та футбольну форму в подарунок. Окрім того, всі учасники змагань запрошені на матч Ліги націй Україна — Чехія, який відбудеться 16 жовтня у Харкові.

Фото Ростислава Андрейченка

Источник
Футбол 11:05 | 16 марта 2020 «Манчестер Сіті» Олександра Зінченка виступив з офіційною заявою Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Шахтар» та «Динамо» розпочали другу частину чемпіонату із втрати очок Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Перша ліга. Результативність «Руху», розчарування «Волині» й «Кременя» та форс-мажор «Авангарду» та «Агробізнесу» Футбол 16:35 | 15 марта 2020 «Гент» Пластуна, Безуса та Яремчука перебуває на карантині Футбол 16:35 | 15 марта 2020 Старт другого етапу чемпіонату України з футзалу в Екстра-лізі та Фіналу чотирьох Кубку України перенесено Футбол 11:50 | 15 марта 2020 Чемпіонат України серед дівочих команд WU-17: визначилися учасники фінального турніру Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Олександрія» розпочала другий етап із вольової перемоги над «Колосом» Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Ігор Харатін допоміг «Ференцварошу» здобути розгромну перемогу в чемпіонаті Угорщини Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Наталія Зінченко: «Турнір в Іспанії був передусім надзвичайно інформативним» Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Юнацька збірна України з футзалу U-19 проведе тренувальний збір в Ужгороді