Збірна України зіграла з командою Італії внічию завдяки голу Маліновського

00:20 | 11 октября 2018
Національна збірна України розійшлася миром зі «Скуадрою Адзуррою» у виїзному матчі, який відбувся в Генуї.

Національна збірна України розійшлася миром зі «Скуадрою Адзуррою» у виїзному матчі, який відбувся в Генуї.

У порівнянні з останньою грою Ліги націй проти Словаччини Андрій Шевченко зробив кілька змін. У центрі поля зі старту вийшли Сидорчук та Зінченко, а на місце Ярмоленка на фланзі пересунувся Марлос.

Із перших хвилин господарі взяли штрафний майданчик синьо-жовтих в облогу, і П’ятову довелося попрацювати. Удар Бернардескі був для розминки, а от після пострілу К’єзи на 7-й хвилині голкіпер «Шахтаря» продемонстрував блискучу реакцію.

Чимало гольових спроб суперників блокувалося нашими гравцями, але не всі. Так, на 22-й хвилині забутий Ракіцьким Інсіньє з убивчої позиції ледь не поцілив у дальній кут, незабаром перевірив пильність П’ятова Барелла. Українці почали відповідати лише в середині першого тайму: у площину воріт пробив Коноплянка, а небезпечний удар Марлоса заблокували.

Під кінець першої половини зустрічі італійці знову активізувалися. На 37-й хвилині К’єза знайшов момент для удару із середньої відстані, але П’ятов знову був на висоті. Незабаром у площину пробив Інсіньє, а постріл Барелли другим темпом заблокував Зінченко. У відповідь уже в доданий час хороший момент створив для себе Марлос, але пробив занадто м’яко, щоб потурбувати Доннарумму.

Другий тайм у виконанні збірної України виявився кращим у плані якості гри. Хоча спершу синьо-жовтим довелося пережити неприємний момент. На 55-й хвилині Бернардескі змістився з флангу в центр, а потім завдав потужного удару у ближній кут. П’ятову вдалося дістати м’яч, але той зрадницьки залетів за лінію воріт. 1:0.

Пропущений гол став каталізатором для атакувальних дій збірної України. Позиційні та контратаки у виконанні підопічних Шевченка стали гострішими. А гол нашої команди прийшов після стандарту. Яремчук заробив корнер, який подав Коноплянка, далі Бурда скинув у центр, і Маліновський з розвороту класним ударом спрямував м’яч у правий від себе кут. 1:1. Для Руслана цей гол став дебютним у складі головної команди країни.

Синьо-жовті впіймали кураж і могли відзначитися знову. На 71-й хвилині Маліновський поцілив у поперечину зі штрафного, потім другим темпом після подачі Караваєва пробив Степаненко, але Доннарумма виручив партнерів. Невдовзі чудовий момент виник у Циганкова, але після удару гравця «Динамо» м"яч пролетів поруч зі штангою.

У кінці зустрічі гольових моментів не було, хоча господарям вдавалося загострювати ситуацію після стандартів. Зазначимо, що у складі нашої збірної на заміну вийшли Артем Кравець та Петряк, які не грали за команду з березня. На жаль, форвард «Кайсеріспору» встиг отримати пошкодження й був замінений Бутком.

Товариський матч

Італія Україна 1:1 (0:0)

Голи: Бернардескі (55) — Маліновський (62).

Італія: Доннарумма, К’єлліні (к), Верратті (Бонавентура, 70), Інсіньє (Берарді, 78), Жоржиньо, Бірагі (Крішіто, 88), Бонуччі, Бернардескі (Іммобіле, 56), Барелла (Пеллегріні, 78), Флоренці (Піччіні, 84), К’єза.

Запасні: Сірігу, Емерсон, Фрелло, Гальярдіні, Джовінко, Ачербі, Тонеллі.

Тренер: Роберто Манчіні.

Україна: П’ятов (к), Караваєв, Ракіцький (Кривцов, 88), Бурда, Матвієнко, Сидорчук (Степаненко, 56), Маліновський, Зінченко, Марлос (Циганков, 46), Коноплянка (Петряк, 73), Яремчук (А. Кравець, 76, Бутко, 90).

Запасні: Бойко, Лунін, Ярмоленко, В. Кравець, Макаренко, Пластун.

Тренер: Андрій Шевченко.

Арбітр: Раде Обренович.

Попереджені: Верратті (51), К’єза (90+4) — Ракіцький (36), Бурда (47).

10 жовтня. Генуя. «Стадіо Луїджі Ферраріс».

Наступний матч збірної України відбудеться 16 жовтня в Харкові з командою Чехії в рамках Ліги націй (початок — о 21.45).

Источник
Футбол 11:05 | 16 марта 2020 «Манчестер Сіті» Олександра Зінченка виступив з офіційною заявою Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Шахтар» та «Динамо» розпочали другу частину чемпіонату із втрати очок Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Перша ліга. Результативність «Руху», розчарування «Волині» й «Кременя» та форс-мажор «Авангарду» та «Агробізнесу» Футбол 16:35 | 15 марта 2020 «Гент» Пластуна, Безуса та Яремчука перебуває на карантині Футбол 16:35 | 15 марта 2020 Старт другого етапу чемпіонату України з футзалу в Екстра-лізі та Фіналу чотирьох Кубку України перенесено Футбол 11:50 | 15 марта 2020 Чемпіонат України серед дівочих команд WU-17: визначилися учасники фінального турніру Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Олександрія» розпочала другий етап із вольової перемоги над «Колосом» Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Ігор Харатін допоміг «Ференцварошу» здобути розгромну перемогу в чемпіонаті Угорщини Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Наталія Зінченко: «Турнір в Іспанії був передусім надзвичайно інформативним» Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Юнацька збірна України з футзалу U-19 проведе тренувальний збір в Ужгороді