Олег Протасов анонсував унікальний для України турнір

10:20 | 05 октября 2018
У Будинку футболу відбувся брифінг, під час якого було анонсовано проведення Фестивалю чемпіонів.

У Будинку футболу відбувся брифінг, під час якого було анонсовано проведення Фестивалю чемпіонів. Це турнір, в якому візьмуть участь футболісти 2010—2011 років народження.

10 команд із Києва та області 6-го, 13-го та 20 жовтня зіграють між собою на штучних полях НТК  ім. В. Баннікова. Але унікальність турніру полягає в тому, що в ньому не буде переможця. Точніше, переможцями стануть усі команди-учасниці. Федерація футболу України спробує застосувати нову філософію, впровадивши для наймолодших футболістів форму змагань, в яких результат не буде для команд головною метою.   

— Як ви знаєте, Федерація футболу України створила дитячу академію, — нагадав перший віце-президент ФФУ Олег Протасов. — Мета цієї структури в тому числі — популяризація футболу серед дітей по всій Україні. Тому зараз ми вирішили зібрати разом 10 дитячих команд та провести унікальний у своєму роді турнір. Справа в тому, що перед командами не буде мети змагатися за перемогу за будь-яку ціну.

Ми вивчили досвід європейських країн, в яких дійшли висновку, що в зовсім юному віці не варто навантажувати дітей відповідальністю за результат. У першу чергу потрібно, щоб вони просто полюбили футбол. Звичайно, при цьому їм слід дати певні футбольні навики. Але все це має відбуватися на фоні безпосередньо гри, а не лише в тренувальному процесі.

Хочу наголосити, що ми проводимо саме футбольний фестиваль. Тут не буде переможця, призерів — усі учасники отримають нагороди від організаторів. Головне, щоб ми переглянули рівень підготовки футболістів у цьому віці, щоб ігрову практику отримали всі гравці, і кожному було надано шанс проявити себе. Також не слід забувати, що діти зможуть познайомитися та поспілкуватися один з одним, що також важливо.

Я впевнений, що діти отримають задоволення від цього заходу, а для нас це додатковий досвід, вивчивши який, ми зможемо організовувати подібні турніри по всій країні.

— Головне, щоб за допомогою таких турнірів діти перестали боятися грати у футбол, — поділився своєю думкою головний тренер юнацької збірної України U-19 Сергій Попов. — Щоб ми не говорили, але коли ми стикаємося з необхідністю досягати результатів, на дітей іде суттєвий психологічний тиск. Тому ми хочемо вивчити новий досвід. Зрозуміло, що під час гри усі діти будуть намагатися перемогти, тому що вони — спортсмени. Але вони не відчуватимуть додаткового тиску з боку тренера, батьків. Тим більше — ніхто не залишиться без подарунків… Для нас це нова практика. Будемо набувати нового досвіду й використовувати його в подальшому.

— Спілкуючись із представниками команд, ми вислухали їхні пропозиції, висловили свою позицію з різних організаційних моментів і знайшли компроміс з усіх актуальних питань, — розповів відповідальний за організацію Фестивалю чемпіонів та комунікацію з тренерами команд та батьками учасників Мар’ян Яськів. — Упевнений, що все в нас вийде на найвищому рівні, і таких фестивалів з кожним роком буде проводитися все більше по всій країні.

— Організатори визначили 10 команд-учасниць, — розповів один із керівників Комітету дитячо-юнацького футболу ФФУ Валерій Золотухін. — Усі вони написали до ФФУ гарантійні листи про участь у турнірі. Як відомо, матчі проходитимуть 6-го, 13-го та 20 жовтня. Також 20 жовтня відбудеться нагородження. Адже переможцями в цьому турнірі будуть усі команди, які вийдуть на штучні поля НТК ім. В. Баннікова.

Нам треба відходити від того, щоб семи-восьмирічні футболісти змагалися за результат у своїх турнірах. Також ми хочемо продемонструвати юним гравцям, їхнім батькам та тренерам нову філософію футбольних турнірів для дітей, яку бере на озброєння ФФУ. Ми робимо перші кроки в цьому напрямку, тому федерація бере на себе всі витрати, пов’язані з проведенням турніру. Ми хочемо показати, як мають бути організовані подібні турніри. Матчі пройдуть на сучасних штучних полях, вони будуть забезпечені відповідною медіа-підтримкою, якісним медичним обслуговуванням. Ми провели нараду з представниками команд, почули та врахували їхні пропозиції. Зокрема, це стосується збільшення заявки команд на турнір. Спілкуючись із тренерами, ми також дійшли висновку, що навіть турнірні таблиці складати не будемо.

Тож запрошуємо всіх 6 жовтня об 11.00 на церемонію відкриття турніру, яка пройде безпосередньо на штучних полях НТК ім. В. Баннікова. Нагадаю, що турнір організований Федерацією футболу України та проходитиме під егідою Дитячої академії футболу ФФУ.

Источник
Футбол 11:05 | 16 марта 2020 «Манчестер Сіті» Олександра Зінченка виступив з офіційною заявою Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Шахтар» та «Динамо» розпочали другу частину чемпіонату із втрати очок Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Перша ліга. Результативність «Руху», розчарування «Волині» й «Кременя» та форс-мажор «Авангарду» та «Агробізнесу» Футбол 16:35 | 15 марта 2020 «Гент» Пластуна, Безуса та Яремчука перебуває на карантині Футбол 16:35 | 15 марта 2020 Старт другого етапу чемпіонату України з футзалу в Екстра-лізі та Фіналу чотирьох Кубку України перенесено Футбол 11:50 | 15 марта 2020 Чемпіонат України серед дівочих команд WU-17: визначилися учасники фінального турніру Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Олександрія» розпочала другий етап із вольової перемоги над «Колосом» Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Ігор Харатін допоміг «Ференцварошу» здобути розгромну перемогу в чемпіонаті Угорщини Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Наталія Зінченко: «Турнір в Іспанії був передусім надзвичайно інформативним» Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Юнацька збірна України з футзалу U-19 проведе тренувальний збір в Ужгороді