Андрій Павелко відзначив переможців «Кубку пам’яті Героя України Андрія Кизила»

10:50 | 23 сентября 2018
У Київському військовому ліцеї ім.

У Київському військовому ліцеї ім. І. Богуна завершився перший розіграш турніру з міні-футболу «Кубок пам’яті Героя України Андрія Кизила». У змаганнях, які за підтримки Федерації футболу України тепер будуть проводитись щорічно, взяли участь команди, сформовані з ліцеїстів різних навчальних рот.

Фото Павла Кубанова

У церемонії нагородження переможців та найкращих гравців змагань взяли участь начальник ліцею Герой України Ігор Гордійчук, президент Федерації футболу України Андрій Павелко, дружина Героя України Андрія Кизила пані Оксана і їх маленький син Артем, а також перший віце-президент Федерації футболу України Вадим Костюченко, капітан національної збірної України серед ветеранів Владислав Ващук та відомий спортивний журналіст і коментатор Валентин Щербачов.

Фото Павла Кубанова

«Протягом турніру відчувалася різниця у віці між командами-суперницями, але, за моїми спостереженнями, воля до перемоги у молодших була більшою, ніж у їх старших товаришів. Впевнений, що такі змагання є ще одним з факторів, які зміцнюють бойовий дух Збройних сил України. В той же час подібні турніри можливі завдяки миру, який панує на нашій землі і який зараз боронять наші хлопці і дівчата на передовій. Але мир має бути не на умовах агресора і окупанта, а на наших, переможних умовах! Дякую усім за участь і вітаю з успішним проведенням першого в історії нашого навчального закладу «Кубку пам’яті Героя України Андрія Кизила», — відзначив у своєму вітальному слові начальник ліцею, Герой України Ігор Гордійчук.

Фото Павла Кубанова

«Вдячний керівництву Київського військового ліцею ім. І. Богуна за таку гарну спортивну ініціативу, і Федерація футболу України матиме за честь підтримувати проведення цього турніру і в майбутньому. Також пропоную вихованцям ліцею сформувати власну футбольну збірну і брати участь у всеукраїнських змаганнях серед студентів. Дякую вам за те, що присвятили своє життя захисту України і бажаю вам миру і якнайбільше можливостей прославити рідний ліцей та нашу державу!» — побажав вихованцям КВЛ Андрій Павелко.

Фото Павла Кубанова

Президент Федерації футболу України також висловив слова поваги дружині Героя України Андрія Кизила пані Оксані, вручив їй на пам’ять м’яч з автографами гравців національної збірної України та запросив разом із сином на матчі національної збірної України. «У новому футбольному сезоні наша головна команда вперше в історії офіційно виступає під гаслом «Слава Україні!», прославляючи нашу державу у світі. І це можливо завдяки подвигу Героя України Андрія Кизила», — наголосив Андрій Павелко.

Фото Павла Кубанова

Також президент ФФУ передав начальнику ліцею Ігорю Гордійчуку нову футболку національної збірної з написом-оберегом «Слава Україні!» та пам’ятну відзнаку Федерації футболу України «За заслуги». Під час церемонії нагородження усі учасники турніру отримали подарунки від Федерації футболу України — новенькі м’ячі, форму, пам’ятні дипломи та сувеніри. Крім того, ліцеїсти отримали запрошення відвідати матч молодіжної збірної України U-21 зі збірною Шотландії, який відбудеться у Києві 12 жовтня.

Фото Павла Кубанова

Источник
Футбол 11:05 | 16 марта 2020 «Манчестер Сіті» Олександра Зінченка виступив з офіційною заявою Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Шахтар» та «Динамо» розпочали другу частину чемпіонату із втрати очок Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Перша ліга. Результативність «Руху», розчарування «Волині» й «Кременя» та форс-мажор «Авангарду» та «Агробізнесу» Футбол 16:35 | 15 марта 2020 «Гент» Пластуна, Безуса та Яремчука перебуває на карантині Футбол 16:35 | 15 марта 2020 Старт другого етапу чемпіонату України з футзалу в Екстра-лізі та Фіналу чотирьох Кубку України перенесено Футбол 11:50 | 15 марта 2020 Чемпіонат України серед дівочих команд WU-17: визначилися учасники фінального турніру Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Олександрія» розпочала другий етап із вольової перемоги над «Колосом» Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Ігор Харатін допоміг «Ференцварошу» здобути розгромну перемогу в чемпіонаті Угорщини Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Наталія Зінченко: «Турнір в Іспанії був передусім надзвичайно інформативним» Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Юнацька збірна України з футзалу U-19 проведе тренувальний збір в Ужгороді