Ліга чемпіонів УЄФА: «Шахтар» розпочинає виступ у турнірі з важкої нічиєї

22:20 | 19 сентября 2018
Дебютний поєдинок «Шахтаря» в черговому розіграші Ліги чемпіонів склався непросто для гірників.

Дебютний поєдинок «Шахтаря» в черговому розіграші Ліги чемпіонів склався непросто для гірників. Донеччани в домашньому матчі задовольнилися нічиєю із не найсильнішим суперником у своїй групі — німецьким «Хоффенхаймом».

Значна територіальна перевага, якою володіли гірники, довго не приносила їм користі. Гравці «Шахтаря» розігрували свої комбінації здебільшого на значній відстані від воріт гостей, за весь перший тайм створивши хіба що дві гольові нагоди. Контратаки німецького клубу виглядали набагато гострішими.    

Уже на 6-й хвилині «Хоффенхайм» повів у рахунку. Донеччани програли два двобої за м’яч поспіль у середині поля, Грілліч пройшов по центру, невимушено розібрався з Хочолавою та перекинув м’яч над П’ятовим, який марно намагався вгадати напрямок удару.

Відігралися гірники завдяки індивідуальним діям Ісмаїлі, який на своєму фланзі пошив у дурні Нордтвейта та завдав складного за виконанням удару низом у дальній кут. Але невдовзі німці знову були попереду. Той-таки Нордтвейт виправив свою помилку, перегравши опонентів у повітрі після подачі кутового. У цьому епізоді очевидної помилки вже вкотре цього сезону припустився П’ятов, який пішов на вихід, але до м’яча не дістався.

Окрім цих ситуацій, «Хоффенхайм» створив у першому таймі ще принаймні три чудові моменти, в яких П’ятов, на відміну від епізоду на 38-й хвилині, діяв надійно. До активу ж «Шахтаря» до перерви можна занести хіба що трохи невлучний удар Степаненка головою після подачі Ракіцького.

Після перерви територіальна перевага «Шахтаря» стала ще більш помітною, що було зовсім не дивно, враховуючи поточний рахунок на користь гостей. Додали гірники й у швидкості, а також почали частіше знаходити вільні зони та вриватися в них. Цей тиск зрештою дався взнаки, коли Майкон, для якого це був дебютний матч у Лізі чемпіонів, відзначив свій вихід на заміну чудовим ударом з далекої відстані. 2:2. «Шахтар» створив ще один реальний момент після кутового на останніх хвилинах, але німцям пощастило — вбивчий удар Марлоса з меж штрафного майданчика прийшовся в захисника.  

У грі взяли участь футболісти «Шахтаря», які викликалися на останній збір національної команди України: П’ятов, Ракіцький (жовта картка), Степаненко, Марлос (гольовий пас).     

Ліга чемпіонів. Груповий раунд. 1 тур

«Шахтар» (Україна) — «Хоффенхайм» (Німеччина) — 2:2 (1:2)

Голи: Ісмаїлі (27), Майкон (81) — Грілліч (6), Нордтвейт (38).

«Шахтар»: П’ятов, Бутко, Хочолава, Ракіцький, Ісмаїлі, Степаненко, Алан Патрік (Майкон, 76), Марлос, Тайсон (к), Болбат (Коваленко, 57), Мораєс.

Запасні: Шевченко, Данченко, Кривцов, Фернандо, Тотовицький.

Тренер: Паулу Фонсека.

«Хоффенхайм»: Бауманн, Нордтвейт, Фогт (к), Пош, Кадержабек, Грілліч, Шульц, Біттенкур (Демірбай, 64), Крамарич (Нелсон, 85), Жоелінгтон, Салаї (Цубер, 75).

Запасні: Кобель, Хоогма, Акпогума, Гріфо.

Тренер: Юліан Нагельсманн.

Арбітр: Якоб Кехлет (Данія).  

Попереджені: Мораєс (45), Алан Патрік (52), Ракіцький (77) — Грілліч (29).

19 вересня. Харків. ОСК «Металіст».

У другому матчі групи F сьогодні зустрінуться «Манчестер Сіті» та «Ліон».

Источник
Футбол 11:05 | 16 марта 2020 «Манчестер Сіті» Олександра Зінченка виступив з офіційною заявою Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Шахтар» та «Динамо» розпочали другу частину чемпіонату із втрати очок Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Перша ліга. Результативність «Руху», розчарування «Волині» й «Кременя» та форс-мажор «Авангарду» та «Агробізнесу» Футбол 16:35 | 15 марта 2020 «Гент» Пластуна, Безуса та Яремчука перебуває на карантині Футбол 16:35 | 15 марта 2020 Старт другого етапу чемпіонату України з футзалу в Екстра-лізі та Фіналу чотирьох Кубку України перенесено Футбол 11:50 | 15 марта 2020 Чемпіонат України серед дівочих команд WU-17: визначилися учасники фінального турніру Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Олександрія» розпочала другий етап із вольової перемоги над «Колосом» Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Ігор Харатін допоміг «Ференцварошу» здобути розгромну перемогу в чемпіонаті Угорщини Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Наталія Зінченко: «Турнір в Іспанії був передусім надзвичайно інформативним» Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Юнацька збірна України з футзалу U-19 проведе тренувальний збір в Ужгороді