Андрій П'ятов: «До наступних матчів у Лізі націй маємо підійти без ейфорії»

11:20 | 12 сентября 2018
Голкіпер збірної України Андрій П"ятов підбив підсумки перших двох матчів національної команди в Лізі націй, в яких синьо-жовті перемогли Чехію (2:1) та Словаччину (1:0).

Голкіпер збірної України Андрій П"ятов підбив підсумки перших двох матчів національної команди в Лізі націй, в яких синьо-жовті перемогли Чехію (2:1) та Словаччину (1:0).

— Андрію, за рахунок чого в першому поєдинку Україні вдалося здолати опір збірної Чехії та здобути вольову перемогу?

— Вважаю, що ми добре підготувалися до цього матчу та ретельно вивчили всі сильні якості суперника. Ми грали від атаки і здобули своє. На мій погляд, ми перемогли цілком заслужено, команда виглядала добре, діяла збалансовано. У цьому в першу чергу заслуга тренерського штабу збірної.

— Зараз, проаналізувавши той епізод, ви вже можете прокоментувати швидкий гол чехів у ваші ворота?

— Ми цей м’яч обговорили з тренером, тому це вже в минулому. Не будемо про це.

— Наскільки важко було підготуватися та налаштуватися на гру зі Словаччиною, адже вона відбувалася за три дні після виснажливого поєдинку в Чехії?

— Що стосується зустрічі зі словаками, то вони також нас вивчали, бачили наш матч із чехами, наші сильні сторони. Тому з ними була більш тактична гра, не така яскрава. Зустрічалися приблизно рівні суперники з хорошими виконавцями, і виграв той, хто терпів і робив до кінця те, чого вимагав тренер.

— Збірна вдало стартувала в Лізі націй, набрала шість очок і очолила групу. Як упоратися з ейфорією та налаштуватися на наступні матчі?

— Зараз буде певна пауза між поєдинками збірної, тому цієї ейфорії вже може й не бути (посміхається). Звичайно, до наступних матчів потрібно підходити без надмірної ейфорії, але щоб усі збірники були в позитивному настрої, перемагали, досягали результатів у своїх клубах.

— Що скажете в цілому про новий турнір — Лігу націй? Він цікавіший за товариські матчі?

— Звичайно. Тим більше що завдяки йому ми також можемо потрапити на чемпіонат Європи. Крім того, це короткий турнір, в якому кожна команда може проявити себе. Тому, звісно, це цікаво.

— Зараз збірна діє в новому стилі. Як вам грається першим номером?

— Очевидно, що тренер за той час, що провів із нами, зумів достукатися до гравців. Це в першу чергу його досягнення. Він вимагав цього від нас. А в нас дуже технічні виконавці, які можуть і приймати, і розвертатися, і грати в кілька дотиків. Якщо вони стають більш розкутими та прислухаються до тренера, то не важко буде грати так із багатьма командами.

— У тренерському штабі збірної України з"явився Олександр Шовковський. Як команда відреагувала на його новий статус помічника Андрія Шевченка?

— Я з ним давно спілкуюся. Ми зустрічалися до цього, і я заздалегідь знав про його плани. Я радий за нього. Він — легенда нашого футболу, був дуже розумним гравцем, і як людина він дуже розумний. Він тільки допоможе нашій збірній.

— Ви — досвідчений воротар, а у збірній з"явився молодий голкіпер, Андрій Лунін. Ви вже передаєте йому свій досвід?

— Йому передадуть тренери (посміхається). Я йому можу допомогти чимось по життю, як допомагали свого часу мені. Він талановитий, я вірю і знаю, що він багато чого досягне. Я бачу, що завдяки своїм людським якостям Лунін точно досягне тієї мети, яку перед собою ставить.

— Незабаром «Шахтар» стартує в Лізі чемпіонів. Чого ви очікуєте від чергового сезону в єврокубках?

— Ліга чемпіонів — це дуже цікавий турнір. Мені подобається грати проти команд, з якими «Шахтар» там ще не перетинався. Тому вже перша гра в Харкові проти «Хоффенхайма» обіцяє буди складною, але цікавою. Ми чекаємо на трибунах наших уболівальників. Будемо, як і минулого сезону, боротися за вихід із групи, адже в нас для цього є всі підстави.

Источник
Футбол 11:05 | 16 марта 2020 «Манчестер Сіті» Олександра Зінченка виступив з офіційною заявою Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Шахтар» та «Динамо» розпочали другу частину чемпіонату із втрати очок Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Перша ліга. Результативність «Руху», розчарування «Волині» й «Кременя» та форс-мажор «Авангарду» та «Агробізнесу» Футбол 16:35 | 15 марта 2020 «Гент» Пластуна, Безуса та Яремчука перебуває на карантині Футбол 16:35 | 15 марта 2020 Старт другого етапу чемпіонату України з футзалу в Екстра-лізі та Фіналу чотирьох Кубку України перенесено Футбол 11:50 | 15 марта 2020 Чемпіонат України серед дівочих команд WU-17: визначилися учасники фінального турніру Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Олександрія» розпочала другий етап із вольової перемоги над «Колосом» Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Ігор Харатін допоміг «Ференцварошу» здобути розгромну перемогу в чемпіонаті Угорщини Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Наталія Зінченко: «Турнір в Іспанії був передусім надзвичайно інформативним» Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Юнацька збірна України з футзалу U-19 проведе тренувальний збір в Ужгороді