Олександр Головко: «Футбол складається з м'яча, простору, часу і фарту. Всі комбінації спрацювали»

23:50 | 11 сентября 2018
Головний тренер молодіжної збірної України Олександр Головко прокоментував перемогу синьо-жовтих у відбірному матчі Євро-2019 проти збірної Андорри з рахунком 1:0.

Головний тренер молодіжної збірної України Олександр Головко прокоментував перемогу синьо-жовтих у відбірному матчі Євро-2019 проти збірної Андорри з рахунком 1:0.

— Дякуємо нашим уболівальникам. Вони змусили нашу команду включитися. Дякуємо, що після першого тайму не свистіли, хоча мали на це право, щоб підбодьорити команду в роздягальні і вирвати перемогу.

Хочу привітати команду з трьома набраними очками і сказати спасибі Запоріжжю за прийом. Ми дійсно тут отримали теплу підтримку і гарне відношення з боку міста. Сподіваємося, так само буде і в подальшому, чекаємо на нову зустріч.

— Наскільки важко розкривати оборону команди, яка весь час обороняється?

— Ви все бачили. Така у нас особливість, і не тільки у молодих хлопців, думати, що ми зараз вийдемо на поле і заб"ємо такій команді, яка нижче класом, стільки, скільки захочемо. Хочу сказати, що рівень всіх команд зростає і навіть великі команди попадаються на це, як збірна Іспанії на чемпіонаті світу, наприклад. Якщо суперник знає, що робити, він упирається таким великим командам, забиває м"яч і виграє. Але ми, на щастя, виграли, перемогли заслужено.

Тільки через такі матчі хлопці будуть додавати. Сказав гравцям в перерві, що команду не бачу. Треба було додати в командній швидкості. Це не Швед виграв гру, він забив переможний м"яч, який приніс команді перемогу. Йому потрібно було включатися в першому таймі. Не тільки він, а потім вся команда додала. Ми повинні були вирішувати долю матчу ще в першому таймі, щоб не відкладати вирішення питання на кінцівку другого тайму.

— Чому тільки в середині другого тайму почали завдавати удари по воротах суперника, адже ми грали проти європейського карлика.

— Хочу вибачитися за це. Але такий зараз європейський футбол, він вирівнюється. І ці ж карлики, як би ви їх не називали, але вони теж чіплялися за свої шанси. Ми теж хотіли виграти. Ми не так часто зустрічаємося з хлопцями в збірній, і не просто їх переконати, що грати з Андоррою треба було ще швидше, ніж з Латвією. Треба було мотивувати і підбирати тактику. Добре, що у нас знайшовся гравець, який вирішив долю матчу. Так, не все виходило. Але хлопці молодці.

— Футбол був цікавим, команду можна похвалити. Чого не вистачало більше — фарту або майстерності в завершальній фазі?

— Чим більше працюєш, тим більше щастить. Футбол складається з чотирьох частин — м"яча, простору, часу і фарту. Всі чотири комбінації у нас спрацювали.

— Гравці Андорри багато імітували травми. Чому так відбувалося?

— Звичайно, це пов"язано з різницею в класі граючих команд. Ми грали проти команди з маленької країни. Якість талановитих хлопців у нас, звичайно, вище. У нас є з кого вибирати. У Андорри немає функціональної школи, вони їдуть грати в інші країни. Але у них є характер, яким вони чинили опір і створювали проблеми. Ми їх поважаємо, вони молодці і грали, як могли. До нас можна ставити питання, чому так зіграли ... Будемо сподіватися, що нам вдасться підготуватися до наступних матчів ще більше і, можливо, ми посилимося гравцями і з першої збірної. Будемо про це розмовляти з Андрієм Миколайовичем.

— Підведіть підсумок цих двох матчів. Що вийшло, і чого не вдалося досягти?

— Ми намагалися грати в атакуючий футбол. Вийшло задіяти хлопців 1999 року народження в центрі оборони, які добре зіграли. Постаралися відсунути лінію захисту подалі від наших воріт. Але не сподобалося, що був великий відсоток браку в єдиноборствах, невміння їх вести. Залишається питання з центральним форвардом. Будемо думати, що робити. У нас є час перед матчем із Шотландією.

— Чи можна вважати «Славутич-Арену» в Запоріжжі фартовою для нашої збірної, чи приїдете ви ще сюди?

— У цьому році, на жаль, вже тут не зіграємо, але на рахунок фарту погоджуюся. Але у нас є ще інші юнацькі збірні, які можуть тут зіграти. Ще раз спасибі за гідний прийом у Запоріжжі, за підтримку, все було відмінно.

Источник
Футбол 11:05 | 16 марта 2020 «Манчестер Сіті» Олександра Зінченка виступив з офіційною заявою Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Шахтар» та «Динамо» розпочали другу частину чемпіонату із втрати очок Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Перша ліга. Результативність «Руху», розчарування «Волині» й «Кременя» та форс-мажор «Авангарду» та «Агробізнесу» Футбол 16:35 | 15 марта 2020 «Гент» Пластуна, Безуса та Яремчука перебуває на карантині Футбол 16:35 | 15 марта 2020 Старт другого етапу чемпіонату України з футзалу в Екстра-лізі та Фіналу чотирьох Кубку України перенесено Футбол 11:50 | 15 марта 2020 Чемпіонат України серед дівочих команд WU-17: визначилися учасники фінального турніру Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Олександрія» розпочала другий етап із вольової перемоги над «Колосом» Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Ігор Харатін допоміг «Ференцварошу» здобути розгромну перемогу в чемпіонаті Угорщини Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Наталія Зінченко: «Турнір в Іспанії був передусім надзвичайно інформативним» Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Юнацька збірна України з футзалу U-19 проведе тренувальний збір в Ужгороді