Збірна України після перемоги над Словаччиною має максимальний результат у Лізі націй!

18:05 | 09 сентября 2018
Другий поєдинок у Лізі націй національна збірна України теж завершила переможно, впевнено очоливши турнірну таблицю своєї групи.

Другий поєдинок у Лізі націй національна збірна України теж завершила переможно, впевнено очоливши турнірну таблицю своєї групи.

У стартовому складі синьо-жовтих у порівнянні з переможним поєдинком у Чехії відбулася єдина заміна — замість Кривцова позицію в центрі захисту поряд із Ракіцьким зайняв Бурда.

Незважаючи на порожні трибуни (матч проходив без глядачів згідно з рішенням дисциплінарного органу УЄФА), господарі відчували підтримку своїх уболівальників, адже голос фан-зони, розташованої поблизу «Арени Львів», долинав навіть до чаші стадіону.

Команда Андрія Шевченка після вдалого старту в Лізі націй сама підняла планку вимог до себе, але видати другий такий яскравий матч, як в Чехії, через три дні виявилося складно. Синьо-жовті намагалися діяти першим номером, високо зустрічаючи суперника. Але якщо словакам вдавалося подолати пресинг українців, їхні випади мали певну загрозу. Найбільш суттєвим був момент у середині першого тайму, коли потужний форвард Немец виграв боротьбу в Бурди та пробив по воротах головою, але не влучив. А наприкінці 45-хвилинки удару з льоту завдав Вайсс — набагато вище поперечини.

Утім, господарі атакували набагато частіше, але загрожувати володінням Дубравки вдавалося здебільшого з далекої відстані. Проте м’яч після ударів Степаненка, Ракіцького та Маліновського летів повз ворота. Одного разу звільнився від опіки захисників та завдав пострілу з гострого кута й Яремчук, та в цьому епізоді на місці виявився словацький голкіпер.

У другому таймі в штрафному майданчику гостей не раз ставало гаряче, здебільшого після флангових передач. Але ближче до завершення поєдинку почав даватися взнаки більш свіжий стан словаків, які мали змогу цілеспрямовано готуватися до зустрічі.

Напрошувалися заміни, і вони, як і в матчі з Чехією, у виконанні Андрія Шевченка виявилися вдалими. Циганков, який щойно увійшов у гру, змусив Шкриньяра порушити на собі правила у штрафному майданчику. 11-метровий реалізував Ярмоленко.

Останні хвилини видалися напруженими, Ярмоленко мав можливість закріпити перевагу синьо-жовтих, втім, похвилюватися довелося й господарям. Але гра закінчилася мінімальною перемогою збірної України.

Ліга B. Група 1

Україна — Словаччина — 1:0 (0:0)    

Гол: Ярмоленко (80, з пенальті).

Україна: П’ятов (к), Матвієнко, Ракіцький, Бурда, Караваєв, Степаненко (Сидорчук, 86), Маліновський (Зінченко, 71), Коноплянка (Циганков, 78), Марлос, Ярмоленко, Яремчук.

Запасні: Бойко, Лунін, В.Кравець, Кривцов, Цуріков, Данченко, Буяльський, Макаренко, Селезньов.

Тренер: Андрій Шевченко.

Словаччина: Дубравка, Шатка, Шкртел (к), Шкриньяр, Губочан, Куцка (Грегуш, 78), Лоботка, Мак, Гамшик, Вайсс (Руснак, 70), Немец (Дуда, 65).

Запасні: Козачик, Шулла, Вальєнт, Дьйомбер, Пачинда, Грошовський, Мазань, Сабо, Дюриш.

Тренер: Ян Козак.

Арбітр: Тасос Сідіропулос (Греція).

Попереджені: Коноплянка (64) — Губочан (16), Дуда (74).

9 вересня. Львів. Стадіон «Арена Львів».

Турнірна таблиця

 

 

І

В

Н

П

М

О

 1.

Україна

2

2

0

0

3—1

6

 2.

Чехія

1

0

0

1

1—2

0

 3.

Словаччина

1

0

0

1

0—1

0

Наступний матч у Лізі націй збірна України проведе 16 жовтня в Харкові з командою Чехії (21.45).

Источник
Футбол 11:05 | 16 марта 2020 «Манчестер Сіті» Олександра Зінченка виступив з офіційною заявою Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Шахтар» та «Динамо» розпочали другу частину чемпіонату із втрати очок Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Перша ліга. Результативність «Руху», розчарування «Волині» й «Кременя» та форс-мажор «Авангарду» та «Агробізнесу» Футбол 16:35 | 15 марта 2020 «Гент» Пластуна, Безуса та Яремчука перебуває на карантині Футбол 16:35 | 15 марта 2020 Старт другого етапу чемпіонату України з футзалу в Екстра-лізі та Фіналу чотирьох Кубку України перенесено Футбол 11:50 | 15 марта 2020 Чемпіонат України серед дівочих команд WU-17: визначилися учасники фінального турніру Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Олександрія» розпочала другий етап із вольової перемоги над «Колосом» Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Ігор Харатін допоміг «Ференцварошу» здобути розгромну перемогу в чемпіонаті Угорщини Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Наталія Зінченко: «Турнір в Іспанії був передусім надзвичайно інформативним» Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Юнацька збірна України з футзалу U-19 проведе тренувальний збір в Ужгороді