Збірна України розпочала виступ у Лізі націй із вольової перемоги в Чехії!

00:05 | 07 сентября 2018
Старт синьо-жовтих у новому турнірі, Лізі націй, приніс чимало позитивних емоцій.

Старт синьо-жовтих у новому турнірі, Лізі націй, приніс чимало позитивних емоцій. Збірна України продемонструвала атакувальний футбол, володіла перевагою та здобула заслужену перемогу.

У складі команди Андрія Шевченка, що розпочав гру, виявився один дебютант — нападник Роман Яремчук, який до того ж став першим представником бельгійського ФК «Гент» у національній збірній.

Гра почалася із затримкою через проблеми з освітленням на стадіоні в Угерське Градіште, а її початок виявися вдалим для господарів. Уже на 4-й хвилині Шик увійшов до штрафного майданчика українців та, незважаючи на протидію Кривцова, завдав потужного удару в ближній кут, із яким П’ятов не впорався. 1:0. Буквально відразу синьо-жовті знайшли можливість для відповіді. Протягом однієї хвилини Яремчук двічі небезпечно пробивав головою, але обидва рази — невлучно.

У подальшому гра набула позиційного характеру. Синьо-жовті подовгу комбінували на половині поля суперника, але обводок було обмаль, а удари з-за меж карного майданчика мети не досягали. Двічі Маліновський отримав можливість завдати свого фірмового пострілу зі штрафного, одного разу — досить небезпечно, але Вацлік діяв надійно.

Тиск українців дався взнаки під завісу тайму. Чудово розіграна комбінація, у якій кожний з атакувальних гравців проявив високу майстерність, призвела до голу. Марлос зтягнув на себе трьох суперників, пройшов до штрафного чехів та виконав поперечну передачу. Ярмоленко ввів опонентів в оману, елегантно пропустивши м’яч на Коноплянку, а півзахисник «Шальке», хитнувши захисника, невідпорно пробив у нижній кут. 1:1.

На 49-й хвилині Коноплянка втратив чудову можливість оформити дубль, не влучивши у ворота після пасу Матвієнка. Цим гості не обмежилися, продовжуючи домінувати й у другому таймі. Нагоди забити мали Ярмоленко, Зінченко, знов Коноплянка, Циганков та Селезньов. Перевага гравців збірної в індивідуальній майстерності виглядала досить відчутною, але втілити її в забитий м’яч вдалося лише в компенсований час. Циганков виконав силову подачу з лівого флангу, чеський голкіпер із захисниками діяли неузгоджено, м’яч після кількох рикошетів опинився у Зінченка, який і встановив остаточний рахунок.

Ліга B. Група 1

Чехія — Україна — 1:2 (1:1)    

Голи: Шик (4) — Коноплянка (45+1), Зінченко (90+3).

Чехія: Вацлік, Кадержабек, Калас, Гебре Селассіе (к), Брабец, Сікора (Горжава, 90+2), Хушбауер, Крменчік (Змргал, 46), Соучек, Боржил, Шик (Тецл, 83).

Запасні: Коубек, Коларж, Травнік, Янкто, Ржезнік, Цоуфал, Петрак, Новак.

Тренер: Карел Яролім.

Україна: П’ятов (к), Матвієнко, Кривцов, Ракіцький, Караваєв, Степаненко, Маліновський, Коноплянка (Циганков, 77), Марлос, Ярмоленко (Зінченко, 66), Яремчук (Селезньов, 85).

Запасні: Бойко, Лунін, Хачеріді, Бурда, Цуріков, Данченко, Буяльський, Сидорчук, Макаренко.

Тренер: Андрій Шевченко.

Арбітр: Ентоні Тейлор (Англія).

Попереджені: Хушбауер (21), Соучек (53).

6 вересня. Угерське Градіште. Стадіон ім. Мирослава Валенти. 7 000 глядачів.

Наступний матч збірна України проведе 9 вересня у Львові з командою Словаччини (16.00). 

Источник
Футбол 11:05 | 16 марта 2020 «Манчестер Сіті» Олександра Зінченка виступив з офіційною заявою Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Шахтар» та «Динамо» розпочали другу частину чемпіонату із втрати очок Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Перша ліга. Результативність «Руху», розчарування «Волині» й «Кременя» та форс-мажор «Авангарду» та «Агробізнесу» Футбол 16:35 | 15 марта 2020 «Гент» Пластуна, Безуса та Яремчука перебуває на карантині Футбол 16:35 | 15 марта 2020 Старт другого етапу чемпіонату України з футзалу в Екстра-лізі та Фіналу чотирьох Кубку України перенесено Футбол 11:50 | 15 марта 2020 Чемпіонат України серед дівочих команд WU-17: визначилися учасники фінального турніру Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Олександрія» розпочала другий етап із вольової перемоги над «Колосом» Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Ігор Харатін допоміг «Ференцварошу» здобути розгромну перемогу в чемпіонаті Угорщини Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Наталія Зінченко: «Турнір в Іспанії був передусім надзвичайно інформативним» Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Юнацька збірна України з футзалу U-19 проведе тренувальний збір в Ужгороді