Олег Шайтанов: «Багато що залежить саме від нашої збірної»

15:20 | 01 сентября 2018
Головний тренер жіночої футзальної збірної України — про студентський чемпіонат світу та підготовку команди до матчів відбірного етапу Євро-2019.

Головний тренер жіночої футзальної збірної України про студентський чемпіонат світу та підготовку команди до матчів відбірного етапу Євро-2019.

У серпні жіноча студентська збірна України з футзалу стала срібним призером світової першості. А вже 12—15 вересня на синьо-жовтих чекають поєдинки відбірного етапу Євро-2019 серед жінок. Про обидва міжнародні старти в інтерв’ю прес-службі АФУ розповів головний тренер команди Олег Шайтанов.

Підбийте, будь ласка, підсумки студентського чемпіонату світу.

— Я вважаю, що цей чемпіонат назавжди залишиться в нашій пам‘яті. Усі отримали не лише позитивні емоції від результату, але й неоціненний досвід змагань такого рівня.

За рахунок чого вдалося досягти такого успіху здобути срібні медалі?

— Це стало можливим завдяки безпосередньо команді, керівництву та лікарям. Окрема подяка останнім, без них нам було б набагато складніше досягти такого результату.

Збірна України пропускала першою в більшості матчів, але все ж здобувала перемогу в усіх, окрім фінального. Поділіться секретом вольових звитяг.

— Так, ми пропускали першими, але налаштованість на перемогу, яка була в нашої збірної, допомагала зрівнювати рахунок, а згодом і долати суперника. Однак в останній зустрічі, мабуть, забракло сил.

Капітан нашої збірної Ірина Дубицька стала найкращим гравцем студентського чемпіонату світу. Чи можна назвати це ще однією ознакою успішного виступу команди?

— Якщо бути відвертим, то я досить довго думав, кого ж призначити капітаном. Ми влаштували в команді анонімне голосування, і більшість обрала Ірину. Зараз можу сказати, що Ірина Дубицька впоралася з цими обов"язками. А звання МVP турніру — це ще один доказ того, що обсяг роботи, який вона виконувала на полі, був помічений тренерами інших збірних.

Яка перемога на турнірі далася найважче?

— Усі вони були різними, але дуже непростими. Та, на мою думку, перемоги над Росією та Францією (у серії післяматчевих пенальті) — особливі. Перша дозволила нам вийти з групи з найвищого місця, а друга сприяла розумінню того, що в Україну з порожніми руками ми не повернемося.

Яка основна мета навчально-тренувального збору, який триватиме з 3-го по 10 вересня?

— Вона в нас одна — гарно підготуватися до відбірних матчів Євро-2019.

Ви вже проводили збір у Черкасах. Як оціните тутешні умови для підготовки?

— Умови для підготовки в Черкасах знаходяться на належному рівні. Збірну вони цілком влаштовують.

Що скажете про майбутніх суперників у групі?

— Із кожною з команд-суперниць можна грати. Багато що залежить саме від нашої збірної.

Источник
Футбол 11:05 | 16 марта 2020 «Манчестер Сіті» Олександра Зінченка виступив з офіційною заявою Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Шахтар» та «Динамо» розпочали другу частину чемпіонату із втрати очок Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Перша ліга. Результативність «Руху», розчарування «Волині» й «Кременя» та форс-мажор «Авангарду» та «Агробізнесу» Футбол 16:35 | 15 марта 2020 «Гент» Пластуна, Безуса та Яремчука перебуває на карантині Футбол 16:35 | 15 марта 2020 Старт другого етапу чемпіонату України з футзалу в Екстра-лізі та Фіналу чотирьох Кубку України перенесено Футбол 11:50 | 15 марта 2020 Чемпіонат України серед дівочих команд WU-17: визначилися учасники фінального турніру Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Олександрія» розпочала другий етап із вольової перемоги над «Колосом» Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Ігор Харатін допоміг «Ференцварошу» здобути розгромну перемогу в чемпіонаті Угорщини Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Наталія Зінченко: «Турнір в Іспанії був передусім надзвичайно інформативним» Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Юнацька збірна України з футзалу U-19 проведе тренувальний збір в Ужгороді