Олександр Головко: «На відбірні матчі чекаємо на Русина та Коваленка»

17:20 | 29 августа 2018
Головний тренер молодіжної збірної України Олександр Головко вірить, що його команда буде готова до поєдинків проти Латвії та Андорри.

Головний тренер молодіжної збірної України Олександр Головко вірить, що його команда буде готова до поєдинків проти Латвії та Андорри.

Лише два дні тривав збір молодіжної збірної України U-21, під час якого синьо-жовті провели спаринг проти першолігової «Оболоні-Бровар». Після матчу наставник «молодіжки» Олександр Головко розповів про проблеми та найближчі плани своєї команди.

— Олександре Борисовичу, які висновки ви для себе зробили після цього короткострокового збору?

— Це була дуже корисна робота, оскільки, перебуваючи без ігрового та тренерського тонусу протягом чотирьох місяців, дуже складно відразу проводити відповідальні матчі. Хочу сказати спасибі Федерації футболу України, яка організувала цей збір.

Ми змогли подивитися не тільки на тих хлопців, на яких розраховуємо, але й на найближчий резерв. Ну і потім, ми спробували нові схеми, які застосували в спарингу з «Оболонню», адже найближчі два поєдинки відбірного турніру наша команда проведе вдома, а це змушує нас діяти активно.

— У матчі з «Оболонню-Бровар» у виконанні синьо-жовтих вийшло два різних тайми...

— А все тому, що ми працювали тільки два дні, і у багатьох хлопців різний стан. У першому таймі команда намагалася діяти в два нападники без крайніх вінгерів. А після перерви, коли забили, зіграли на своїх сильних якостях, контратаках, оскільки у суперника з"явилися вільні зони.

За півтора тренування не можна пояснити все. Тренери більше дивилися на те, як хлопці сприймають вимоги. Футболістам, які перебувають без практики (Вакулко, Лучкевич), ми дали зіграти більше. Також хочу сказати спасибі «Маріуполю», який відпустив своїх футболістів. Багато з цих хлопців конкурували за місце в збірній, яка 3 вересня почне підготовку до відбірних матчів.

— Чи є футболісти, які за ці два дні вас приємно здивували?

— Питань немає щодо воротарів. Ми познайомилися з Биковим, гарне враження залишив Попов. В опорній зоні теж все більш-менш нормально, хлопці отримали навантаження. І в першу чергу це стосується Лучкевича, який в першому таймі грав правого захисника, а в другому — висунувся у півзахист. Із характером у нього проблем немає. У Валерія є проблеми в клубі, але він не впадає у відчай.

А ось із нападниками проблема поки залишається. У нас випав Алексєєв, який вчора на тренуванні відчув дискомфорт у коліні. На збір ми викличемо Назарія Русина, є Андрій Борячук, можна і про Мар"яна Шведа говорити як про форварда. Швидше за все, і Віктор Коваленко приїде до розташування молодіжної збірної. Тому хочеться вірити, що питання в атакувальній лінії будемо успішно вирішувати завдяки непоганому підбору виконавців. 

— Матчі проти команд Латвії та Андорри знову будуть ключовими для молодіжної збірної України?

— Без сумніву. До речі, одним із найскладніших поєдинків відбору був якраз перший, із Латвією, в якому ми не заслуговували на перемогу. У мене було багато претензій до підопічних. Хоча варто сказати, що і латвійці діяли добре. З Андоррою теж грати складно, незважаючи на те, що ми здобули у гостях перемогу з великим рахунком. Але, думаю, команда буде готова до цих зустрічей. Головне, щоб хлопці зрозуміли, що на Латвію і Андорру потрібно налаштовуватися так само, як на Англію, Голландію та Шотландію.

— Чи може хтось зі списку головної команди країни поповнити ряди молодіжної збірної?

— Багато чого буде залежати від першого матчу національної команди. Якщо з якихось причин футболісти, які підходять нам за віком, не будуть потрапляти до заявки, то, безумовно, ми будемо звертатися, щоб футболісти приїхали до нас. Ми всіх приймаємо (посміхається).

Источник
Футбол 11:05 | 16 марта 2020 «Манчестер Сіті» Олександра Зінченка виступив з офіційною заявою Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Шахтар» та «Динамо» розпочали другу частину чемпіонату із втрати очок Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Перша ліга. Результативність «Руху», розчарування «Волині» й «Кременя» та форс-мажор «Авангарду» та «Агробізнесу» Футбол 16:35 | 15 марта 2020 «Гент» Пластуна, Безуса та Яремчука перебуває на карантині Футбол 16:35 | 15 марта 2020 Старт другого етапу чемпіонату України з футзалу в Екстра-лізі та Фіналу чотирьох Кубку України перенесено Футбол 11:50 | 15 марта 2020 Чемпіонат України серед дівочих команд WU-17: визначилися учасники фінального турніру Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Олександрія» розпочала другий етап із вольової перемоги над «Колосом» Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Ігор Харатін допоміг «Ференцварошу» здобути розгромну перемогу в чемпіонаті Угорщини Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Наталія Зінченко: «Турнір в Іспанії був передусім надзвичайно інформативним» Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Юнацька збірна України з футзалу U-19 проведе тренувальний збір в Ужгороді