Вадим Костюченко: «Ми значно розширюємо мережу волонтерів масового футболу»

19:05 | 28 августа 2018
Протягом минулого тижня Федерація футболу України спільно з благодійним фондом «Розвиток футболу України» провели у м.

Протягом минулого тижня Федерація футболу України спільно з благодійним фондом «Розвиток футболу України» провели у м. Чорноморськ семінар для волонтерів масового футболу з регіонів.

Перший віце-президент ФФУ Вадим Костюченко зазначив: «Цього року ми значно розширюємо мережу волонтерів масового футболу. Вагомим кроком для досягнення цієї мети є проведення даного семінару».

Учасники, яких відрядили обласні федерації футболу, в свою чергу, організують та аналогічно інструктують команди волонтерів у своїх громадах.

Програма семінару передбачала всі організаційні та методичні питання щодо проведення у вересні-жовтні цього року п’ятиденних фестивалів «Відкриті уроки футболу» за принципом «футбол для всіх» із акцентом на психологічну та соціальну допомогу дітям-переселенцям за допомогою масового футболу.

Учасники пройшли підготовку щодо створення волонтерської мережі на регіональному рівні та активізації місцевих громад для допомоги інтеграції переселенців, зокрема засобами масового футболу, долучення до проекту дітей-переселенців та інших соціальних груп дітей, організації регулярних спортивно-масових заходів, впровадження освітнього підходу «спорт + школа + поліція» у шкільні заходи для дітей і їхніх батьків із метою захисту дітей, превенції дитячої злочинності та конфліктів.

Окрім того, були обговорені питання стимулювання збільшення кількості дітей (зокрема, дітей-переселенців), які займаються футболом, а також дівчат, максимального залучення до занять із дітьми і волонтерства батьків (зокрема батьків-переселенців), стимулювання збереження участі дорослих у масовому аматорському футболі.

Окрім організаторів семінару від ФФУ, які проводили навчання, в якості інструкторів були залучені провідні фахівці цього напрямку — вчителі і тренери Сергій Чешейко, Ліана Копилова, Віктор Твардовський, Тетяна Джуман, а також експерти із взаємодії з Національною поліцією з превенції дитячої злочинності та конфліктів, «школи юного вболівальника» — Олексій Лазаренко та психолог, один із кращих фахівців із проблеми психологічної допомоги дітям-переселенцям, які перебували в зоні військового конфлікту, — Юрій Луценко.

Усі учасники також мали змогу поділитися досвідом роботи з розвитку масового футболу та реалізації проекту «Відкриті уроки футболу», отримали цінні для роботи матеріали та передадуть набутий досвід у райони, міста і села своїх регіонів.

Источник
Футбол 11:05 | 16 марта 2020 «Манчестер Сіті» Олександра Зінченка виступив з офіційною заявою Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Шахтар» та «Динамо» розпочали другу частину чемпіонату із втрати очок Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Перша ліга. Результативність «Руху», розчарування «Волині» й «Кременя» та форс-мажор «Авангарду» та «Агробізнесу» Футбол 16:35 | 15 марта 2020 «Гент» Пластуна, Безуса та Яремчука перебуває на карантині Футбол 16:35 | 15 марта 2020 Старт другого етапу чемпіонату України з футзалу в Екстра-лізі та Фіналу чотирьох Кубку України перенесено Футбол 11:50 | 15 марта 2020 Чемпіонат України серед дівочих команд WU-17: визначилися учасники фінального турніру Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Олександрія» розпочала другий етап із вольової перемоги над «Колосом» Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Ігор Харатін допоміг «Ференцварошу» здобути розгромну перемогу в чемпіонаті Угорщини Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Наталія Зінченко: «Турнір в Іспанії був передусім надзвичайно інформативним» Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Юнацька збірна України з футзалу U-19 проведе тренувальний збір в Ужгороді