Жіноча збірна України в рамках підготовки до матчів ЧС-2019 у спарингу переграла «Житлобуд-1»

23:05 | 27 августа 2018
27 серпня, за день до відльоту на кваліфікаційний матч ЧС-2019 проти жіночої збірної Швеції українська збірна провела контрольний поєдинок проти харківського клубу «Житлобуд-1».

27 серпня, за день до відльоту на кваліфікаційний матч ЧС-2019 проти жіночої збірної Швеції українська збірна провела контрольний поєдинок проти харківського клубу «Житлобуд-1».

Головний тренер збірної України Володимир Рева вирішив не експериментувати зі складом і виставив майже всіх основних гравців. Зі стартових хвилин збірниці захопили ініціативу і розпочали розхитувати оборону харків’янок. Але до голу у ворота Ірини Саніної призвів кутовий, який реалізувала Ольга Овдійчук. Футболістки «Житлобуду-1» не знітились і зуміли відсунути гру зі своєї половини поля, проте до небезпечних моментів біля воріт Катерини Самсон не доходило.

Фото Павла Кубанова

Стримавши тиск суперниць, синьо-жовті відповіли на 30-й хвилині. Гострий пас від Дар’ї Апанащенко, записавши дубль на свій рахунок, реалізувала Ольга Овдійчук. На цьому основні події у першій половині гри завершились.

У другому таймі Володимир Рева вирішив перевірити найближчий резерв і зробив кілька замін. Харків’янки намагаючись забити бодай м’яч, збільшили темп, проте збірниці контролювали хід поєдинку і за ліпшої нагоди гостро відповідали. Активною в центрі поля була Вероніка Андрухів, яка постійно намагалася вивести своїх колег на ударну позицію. Чудову можливість відзначитись після розіграшу штрафного удару мала Мар’яна Іванишин, після її удару м’яч лише слизнув по стійці воріт.

Фото Павла Кубанова

Але вже за кілька хвилин прискоренння Тетяни Романенко правим флангом у хет-трик втілила Ольга Овдійчук, елегантно підсікши м’яч над Надією Барановою. У підсумку перемога підопічних Володимира Реви, які з чудовим настроєм вирушають до Гетеборга.

По завершенні поєдинку наставник української збірної прокоментував результат поєдинку та розповів про підготовку до матчу зі шведками.

Фото Павла Кубанова

«Результат у цьому матчі був не головним. Хотів би подякувати керівництву, тренерам та гравцям «Житлобуду-1», які відгукнулися на нашу пропозицію моделювати ту гру, яка на нас очікує за кілька днів. А ми вже підлаштовувались під цей механізм. Шкода, що сьогодні отримала пошкодження Катерина Корсун, буду чекати на вердикт лікарів. У Швеції очікуємо на ту ж саму гру, але з більшою потужністю».

Фото Павла Кубанова

Товариський матч жіночих команд

Збірна України «Житлобуд-1» — 3:0 (2:0)

Голи: Овдійчук (23, 30, 75).

Україна (стартовий склад): Самсон, Басанська, Василюк, Кравець, Філенко, Андрущак, Панцулая, Апанащенко, Овдійчук, Андрухів, Калініна. У другому таймі на заміну виходили: Зварич, Корсун, Іванишин, Романенко.

Фото Павла Кубанова

Источник
Футбол 11:05 | 16 марта 2020 «Манчестер Сіті» Олександра Зінченка виступив з офіційною заявою Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Шахтар» та «Динамо» розпочали другу частину чемпіонату із втрати очок Футбол 23:50 | 15 марта 2020 Перша ліга. Результативність «Руху», розчарування «Волині» й «Кременя» та форс-мажор «Авангарду» та «Агробізнесу» Футбол 16:35 | 15 марта 2020 «Гент» Пластуна, Безуса та Яремчука перебуває на карантині Футбол 16:35 | 15 марта 2020 Старт другого етапу чемпіонату України з футзалу в Екстра-лізі та Фіналу чотирьох Кубку України перенесено Футбол 11:50 | 15 марта 2020 Чемпіонат України серед дівочих команд WU-17: визначилися учасники фінального турніру Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Прем’єр-ліга. «Олександрія» розпочала другий етап із вольової перемоги над «Колосом» Футбол 23:50 | 14 марта 2020 Ігор Харатін допоміг «Ференцварошу» здобути розгромну перемогу в чемпіонаті Угорщини Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Наталія Зінченко: «Турнір в Іспанії був передусім надзвичайно інформативним» Футбол 16:20 | 14 марта 2020 Юнацька збірна України з футзалу U-19 проведе тренувальний збір в Ужгороді