Керлінг повертаються до програми Європейського олімпійського фестивалю

11:59 | 10 марта 2016

9 березня завершився перший візит Координаційної комісії Європейських Олімпійських Комітетів (ЄОК) турецького Ерзуруму - столиці XII зимового Європейського юнацького олімпійського фестивалю 2017 року.

Ерзурум є раєм для зимових видів спорту, місцем для проведення змагань з відмінною інфраструктурою. Місто, з населенням 450 тис жителів, розміщене на висоті 1800 м над рівнем моря, в оточенні гірського хребта Паландокен, найвища гора якого становить 3180 м.

Всі спортивні об’єкти в основному побудовані або відремонтовані у 2011 році для зимової Універсіади і вже з нетерпінням чекають учасників ЄЮОФ.Єдиним винятком є арена для стрибків з трампліну, яка наразі знаходиться у стадії реконструкції з жовтня місяця.

Всі об’єкти досить близько розташовані від Олімпійського селища, а тому добиратись до місць проведення турнірів буде легко.Юні спортсмени братимуть участь у 9 видах спорту, у тому числі й керлінгу, який не був у програмі Фестивалю з 2009 року.

Члени Координаційної комісії оглянули всі об’єкти та провели ряд зустрічей з місцевими та державними спортивними органами влади, а також керівництвом Національного олімпійського комітету Туреччини. За їх словами, Ерзурум має всі шанси провести чудові змагання. 

Довідково:
XII зимовий Європейський юнацький олімпійський фестиваль пройду з 11 по 18 лютого 2017 року в Ерзурумі (Туреччина).

Спортсмени віком від 14 до 18 років розіграють нагороди у 9 видах: гірськолижний спорт, біатлон, лижні гонки, керлінг, фігурне катання, хокей, лижне двоєборство, шорт-трек, стрибки на лижах з трампліну, сноубординг.

ЄЮОФ – це найпрестижніші змагання континенту для юних олімпійців і є гарним фундаментом для їх подальшої кар’єри.

Источник