Підсумки року. Ігор ТРУНОВ: «Перемога на чемпіонаті світу – це тільки крок до олімпійської медалі» (відео)

06:05 | 22 декабря 2021
Байдарочник южненського ФСК «Хімік» Ігор ТРУНОВ, який у вересні став чемпіоном світу, поділився враженнями про минулий рік та розповів про подальші плани.

Байдарочник южненського ФСК «Хімік» Ігор ТРУНОВ, який у вересні став чемпіоном світу, поділився враженнями про минулий рік та розповів про подальші плани.

- Ігорю, як себе почуваєте в ранзі чемпіону світу?

- Непогано (посміхається). Особливо нічого не помінялося. Продовжуємо працювати далі, адже є більш високі цілі та задачі. Найближча – завоювати олімпійську ліцензію і достойно виступити на Іграх-2024 в Парижі.

- Але все ж таки хочеться повернутися в Копенгаген, а саме у день 18 вересня, коли ви у складі байдарки-четвірки завоювали титул чемпіону світу…

- Фінальна гонка склалася дуже добре. В екіпажі зібралися талановиті спортсмени, яких готували талановиті тренери. Цього разу зібралися всі необхідні пазли – Даниленко, Кухарик, Семикін, Трунов. Ці чотири байдарочники довго були, так би мовити, на олівці у тренерів і, нарешті, опинилися в одному екіпажі, показавши у підсумку гарний результат – виграли вперше в історії чемпіонат світу в олімпійському виді. Це великий успіх.

- Що відчули в момент перемоги?

- Складно все це передати словами. Я, мабуть, виплеснув всі емоції, накопичені за всі ці непрості чотири роки вимушеного простою.

- Наскільки важко було повернутися у веслування після 4-річної дискваліфікації?

- В перші три роки я взагалі не сідав у човен, щоб повною мірою зголодніти за веслуванням. Так і вийшло. За рік до завершення дискваліфікації я з неабияким апетитом, з вогнем в очах розпочав тренуватися: спочатку вдома, в Кам’янському, потім в Южному, де став знов виступати за ФСК «Хімік».

- Як склався альянс?

- Ми переговорили із головою ФСК «Хімік» Сергієм Чернишовим і мене авансом взяли до клубу, де я виступав раніше. Успішно пройшов відбір до четвірки, яка в підсумку і стала чемпіоном світу.

- Виданий аванс, гадаю, відпрацювали, чи так?

- Так, згоден з вами.

- Як ви гадаєте, які складові непересічного успіху четвірки на чемпіонаті світу?

- Думаю, що тут дві складові. Гарний підбір спортсменів: окрім мене, лідер збірної України Олег Кухарик, Іван Семикін, з яким ми у свій час успішно виступали в двійці, молодий Дмитро Даниленко, який показує стабільно високі результати. Плюс тренерський тандеми у складі Миколи Кремера і Олександра Сімонова.

- Як оціните шанси байдарки-четвірки завоювати олімпійську ліцензію?

- Якщо вдасться зберегти цей екіпаж, то у збірної України дуже великі шанси завоювати не тільки олімпійську ліцензії, але і медаль на Іграх-2024 в Парижі.

Ігор ТРУНОВ. Підсумки 2021-го

Пресслужба ФКУ

Источник
Байдарки и каноэ 16:20 | 11 марта 2022 До уваги юних веслувальників та їхніх батьків! Закордонні збори! Байдарки и каноэ 20:20 | 03 января 2022 Підсумки року. Микола КРЕМЕР: «Українська байдарка має потенціал, щоб бути в лідерах світового веслування» Байдарки и каноэ 16:05 | 02 января 2022 Веслувальна династія Трунових може увійти до української книги рекордів Байдарки и каноэ 19:20 | 27 декабря 2021 Підсумки року. Анастасія ЧЕТВЕРІКОВА: «Моя срібна медаль Олімпійських ігор – результат роботи великої команди» Байдарки и каноэ 23:35 | 22 декабря 2021 Збірна України з веслування на байдарках і каное визнана кращою командою країни 2021 року Байдарки и каноэ 06:05 | 22 декабря 2021 Підсумки року. Ігор ТРУНОВ: «Перемога на чемпіонаті світу – це тільки крок до олімпійської медалі» (відео) Байдарки и каноэ 16:05 | 21 декабря 2021 Краща атлетка року в Україні. Людмила ЛУЗАН: любов до каное плюс самовідданість Байдарки и каноэ 13:05 | 21 декабря 2021 Каноїстка Людмила ЛУЗАН визнана кращою атлеткою України у 2021-му році Байдарки и каноэ 22:50 | 18 декабря 2021 Підсумки року. Дмитро ДАНИЛЕНКО: «Мої досягнення на міжнародній арені – результат роботи великої команди» Байдарки и каноэ 23:35 | 15 декабря 2021 Топ-10 історичних подій 2021-го року в українському веслуванні