Стали відомі перші переможці чемпіонату України з марафону пам’яті Ігоря Присяжнюка

20:35 | 13 июля 2021
За підсумками першого дня чемпіонату України з марафону пам"яті воїна-спортсмена Ігоря ПРИСЯЖНЮКА, який стартував у Вінниці, стали відомі переможці і призери у восьми видах програми.

За підсумками першого дня чемпіонату України з марафону пам"яті воїна-спортсмена Ігоря ПРИСЯЖНЮКА, який стартував у Вінниці, стали відомі переможці і призери у восьми видах програми. Змагання проходять на водно-веслувальній базі СДЮШОР імені Юлії РЯБЧИНСЬКОЇ

ЗА СВІТОВИМИ СТАНДАРТАМИ

Відкрили чемпіонат перегони в так званому короткому марафоні (3,4 км), які давно присутні на чемпіонах світу і Європи, але в програму національних змаганнях раніше не включалися. Тож у спортсменів був шанс увійти в історію як перші чемпіони. Сенсацій не відбулося: в трьох з чотирьох видах перемогли визнані фаворити: в каное – спортсмени із Енергодару, вихованці Сергія Снежка Денис Давидов і Людмила Бабак, в байдарці – також неодноразовий чемпіон України з марафону Валерій Рябов з Кропивницького.

Серед байдарочниць перемогла вихованка херсонської школи, а саме Владислава Терещенка, Анастасія Малиновська. Вона вперше брала участь в змаганнях з марафону, але раніше була успішною на довгих дистанціях чемпіонату України. В дебютному марафоні Анастасія перемогла достатньо впевнено.

ДОВГИЙ МАРАФОН

В другому блоці першого дня – змагання серед юніорів на довгій дистанції: від 11,8 км у каноїсток до 22,6 км у байдарочників. Відкривали блок гонки серед представників сильної статі, які стали наймасовішими на цьому чемпіонаті, і тон тут задавали миколаївські веслувальники. Вони завоювали відразу три медалі, дві з яких золоті: Артем Хижняк і Володимир Коврига перемогли у змаганнях в «байдарці, 22,6 км» (19 учасників) і «каное, 19 км» (21) відповідно, а Олексій Петросянц став срібним призером серед байдарочників.

Відзначимо, що таким чином вони зробили відмінний подарунок на день народження своєму тренеру Ользі Цомпель, яка відзначала його саме 13 липня.

Серед байдарочниць свою першу медаль на чемпіонаті України з марафону завоювала киянка Анастасія Мостовенко – вихованка Сергія Трепетьона. В минулому році вона була четвертою, і ось зараз золота медаль, з відчутною перевагою від Сніжани Сталінової.

Серед каноїсток, також вперше в кар’єрі, чемпіонкою в марафоні стала представниця Рівненської області Катерина Безнюк (тренер – Олександр Максимчук), яка привезла майже півтори секунди харків’янці Єві Шумаровій.

Відзначимо, що змагання проходили в неабияку спеку, тож на перебіжках, які є головною відмінною рисою марафону від гладких змагань на довгі дистанцій, ставала в нагоді допомога друзів, чи тренерів – часто-густо учасників обливали водою з голови до п’ят.

Пресслужба ФКУ із Вінниці

Источник
Байдарки и каноэ 16:20 | 11 марта 2022 До уваги юних веслувальників та їхніх батьків! Закордонні збори! Байдарки и каноэ 20:20 | 03 января 2022 Підсумки року. Микола КРЕМЕР: «Українська байдарка має потенціал, щоб бути в лідерах світового веслування» Байдарки и каноэ 16:05 | 02 января 2022 Веслувальна династія Трунових може увійти до української книги рекордів Байдарки и каноэ 19:20 | 27 декабря 2021 Підсумки року. Анастасія ЧЕТВЕРІКОВА: «Моя срібна медаль Олімпійських ігор – результат роботи великої команди» Байдарки и каноэ 23:35 | 22 декабря 2021 Збірна України з веслування на байдарках і каное визнана кращою командою країни 2021 року Байдарки и каноэ 06:05 | 22 декабря 2021 Підсумки року. Ігор ТРУНОВ: «Перемога на чемпіонаті світу – це тільки крок до олімпійської медалі» (відео) Байдарки и каноэ 16:05 | 21 декабря 2021 Краща атлетка року в Україні. Людмила ЛУЗАН: любов до каное плюс самовідданість Байдарки и каноэ 13:05 | 21 декабря 2021 Каноїстка Людмила ЛУЗАН визнана кращою атлеткою України у 2021-му році Байдарки и каноэ 22:50 | 18 декабря 2021 Підсумки року. Дмитро ДАНИЛЕНКО: «Мої досягнення на міжнародній арені – результат роботи великої команди» Байдарки и каноэ 23:35 | 15 декабря 2021 Топ-10 історичних подій 2021-го року в українському веслуванні