Токіо-2020. Павло АЛТУХОВ: «З кожним тренуванням все більше і більше відчуваю прогрес в екіпажі-двійці» (відео)

12:50 | 06 июля 2021
Каноїст Павло АЛТУХОВ розповів про підготовку до своєї другої Олімпіади.

Каноїст Павло АЛТУХОВ розповів про підготовку до своєї другої Олімпіади. Нагадаємо, що в травні він спочатку завоював олімпійську ліцензію в одиночці (на євровідборі в Сегеді), а потім і в двійці з Дмитром ЯНЧУКОМ (на чемпіонаті України).

- Підготовка до Олімпійських ігор йде за планом, - відзначив на початку бесіди Павло. – Після чемпіонату Європи ми провели збір на гірськолижній базі в Сянках, де знаходилися тиждень. Побігали кроси, попрацювали в тренажерному залі, щоб підтягнути силовий компонент, який трошки падає у літній підготовці, тому що менше присутній в робочому циклі. Потім приїхали в Обухів – готуватися на воді. Та й про зал не забуваємо.

- Наскільки складно поєднувати роботу в одиночці та двійці?

- Я б не сказав, що це складно. Одне сприяє іншому. В плані відчуття ти знаходиш деякі моменти в двійці, адже це більш швидкий човен, тож є можливість працювати на більш високих швидкостях і перенести ці напрацювання в одиночку. Ми так працюємо, починаючи із зими, тож для мене це не є новиною, і я звик до такої роботи.

- Наскільки відчувається прогрес в двійці у порівнянні, скажемо, з чемпіонатом Європи?

- Прогрес полягає в тому, що ми починаємо з Дмитром більше відчувати один одного, тобто скочуватися, адже стали більше працювати над цим. Цього нам не вистачало раніше. З кожним тренуванням ми більше відчуваємо один одного і вчимося краще спрацьовуватися в різних умовах – чи то хвиля, чи то стартовий відрізок, чи то робота при різних напрямках вітру.

- Після завоювання ліцензії в одиночці не було вагань щодо старту в двійці на чемпіонаті України, щоб не розпилятися і зосередитися на виступі саме в одиночці?

- Ні, жодних вагань не було, адже саме такою була ціль – взяти ліцензії в двох видах програми, адже саме такі цілі ми поставили під час зимовою підготовки. Одиночка була першою сходинкою, двійка – другою. Слава Богу, нам це вдалося зробити, я дуже цим задоволений. Наступна задача – боротися за медалі Олімпійських ігор в цих видах програми. Саме над цим і працюємо в період підготовки.

Велике інтерв’ю з Павлом АЛТУХОВИМ – в серії матеріалів про спортсменів олімпійської збірної України, які будуть опубліковані в липні на сайті ФКУ.

Олімпійська підготовка. Каное-двійка, 1000. Алтухов/ Янчук

Пресслужба ФКУ

Источник
Байдарки и каноэ 16:20 | 11 марта 2022 До уваги юних веслувальників та їхніх батьків! Закордонні збори! Байдарки и каноэ 20:20 | 03 января 2022 Підсумки року. Микола КРЕМЕР: «Українська байдарка має потенціал, щоб бути в лідерах світового веслування» Байдарки и каноэ 16:05 | 02 января 2022 Веслувальна династія Трунових може увійти до української книги рекордів Байдарки и каноэ 19:20 | 27 декабря 2021 Підсумки року. Анастасія ЧЕТВЕРІКОВА: «Моя срібна медаль Олімпійських ігор – результат роботи великої команди» Байдарки и каноэ 23:35 | 22 декабря 2021 Збірна України з веслування на байдарках і каное визнана кращою командою країни 2021 року Байдарки и каноэ 06:05 | 22 декабря 2021 Підсумки року. Ігор ТРУНОВ: «Перемога на чемпіонаті світу – це тільки крок до олімпійської медалі» (відео) Байдарки и каноэ 16:05 | 21 декабря 2021 Краща атлетка року в Україні. Людмила ЛУЗАН: любов до каное плюс самовідданість Байдарки и каноэ 13:05 | 21 декабря 2021 Каноїстка Людмила ЛУЗАН визнана кращою атлеткою України у 2021-му році Байдарки и каноэ 22:50 | 18 декабря 2021 Підсумки року. Дмитро ДАНИЛЕНКО: «Мої досягнення на міжнародній арені – результат роботи великої команди» Байдарки и каноэ 23:35 | 15 декабря 2021 Топ-10 історичних подій 2021-го року в українському веслуванні