РЕГЛАМЕНТ

13:10 | 21 октября 2013
РЕГЛАМЕНТ

про Чемпіонат України серед ДЮСШ, СДЮСШОР та клубів

з тхеквондо (ВТФ).

  1.     МЕТА І ЗАВДАННЯ

 

Мета: виявити рівень кращих спортсменів країни на етапі підготовки до міжнародних змагань з тхеквондо (ВТФ). Завдання: 1) сприяння популяризації та розвитку, поширенню інформації про тхеквондо (ВТФ), як олімпійського виду  спорту в Україні; 2) сприяння популяризації здорового способу  життя та організація   дозвілля серед широких верств населення і особливо серед юнацтва та молоді; 3) сприяння підвищенню майстерності спортсменів та кваліфікації  суддів; 4) сприяння підвищенню ефективності навчально-тренувальної  роботи в ДЮСШ,   спортивних клубах, секціях та збірних командах України.  5) удосконалення системи проведення спортивно - масових заходів згідно з вимогами Всесвітньої федерації тхеквондо (ВТФ).

 

2. КЕРІВНИЦТВО ПРОВЕДЕННЯМ ЗМАГАНЬ

Загальне керівництво організацією та проведенням змагань здійснюється відділом єдиноборств, складно-координаційних та стрілецьких літніх олімпійських видів спорту департаменту олімпійського спорту Міністерства молоді та спорту України та Федерацією тхеквондо (ВТФ) України.

Безпосереднє проведення змагань покладається на головну суддівську колегію, затверджену Міністерством молоді та спорту України за поданням Федерації тхеквондо (ВТФ) України та Вінницьку обласну федерацію тхеквондо (ВТФ).

 

3.     СТРОКИ ТА МІСЦЕ ПРОВЕДЕННЯ ЗМАГАНЬ

 

Змагання відбудуться 01.11 – 03.11.2013 року за адресою: м. Вінниця, вул. Ботанічна, 26, спортивний комплекс УМВС України у Вінницькій області.  

 

4. ВІКОВИЙ ЦЕНЗ, ВАГОВІ КАТЕГОРІЇ,

КВАЛІФІКАЦІЯ СПОРТСМЕНІВ.

У змаганнях беруть участь юнаки та дівчата, кадети та кадетки, юніори та юніорки відповідно вікових груп та вагових категорій :

1.     юнаки та дівчата 2001 – 2003 р.н., 

Вагові категорії:                                 

·        юнаки :  -22, -24, - 26, -28, -30, -32, -34, -37, -41, - 45, -50, -55, +55 кг.

·        дівчата : -22, -24, - 26, -28, -30, -32, -34, -37, -41, - 45, -50, -55, +55 кг.

Кваліфікація – І юнацький розряд, 7 Куп.

 

2.     кадети та кадетки 1999 – 2000 р.н.,

Вагові категорії:

·        юнаки : -33, -37, -41, -45, -49, -53, -57, -61, -65, +65 кг.

·        дівчата:  -29, -33, -37, -41, -44, -47, -51, -55, -59,+59 кг.

Кваліфікація – ІІІ розряд, 5 Куп.

 

3.     юніори та юніорки 1996 – 1998 р.н.

·     юніори:  -45, -48, -51, -55, -59, -63, -68, -73, -78, +78 кг.

·     юніорки: -42, -44, -46, -49, -52, -55, -59, -63, -68, +68 кг.

Кваліфікація – І розряд, 1 пум (дан).

 

5. УЧАСНИКИ ЗМАГАНЬ

 

До участі у змаганнях допускаються збірні команди ДЮСШ, СДЮСШОР, спортивних клубів, колективів фізкультури, до складу яких входять спортсмени, які мають спортивну підготовку (розряд) відповідно до вимог Єдиної спортивної класифікації України з тхеквондо (ВТФ) та спортивну  кваліфікацію (куп, пум, дан), що визнана Всесвітньою Федерацією тхеквондо (ВТФ) і зареєстрована в Федерації тхеквондо (ВТФ) України.

Кількість учасників від однієї спортивної організації та кількість спортсменів від однієї команди у ваговій категорії необмежена.

За нетактовну поведінку спортсмена, тренера або представника команди під час змагань за рішенням дисциплінарної комісії ФТУ вся команда може бути знята зі змагань, а результати її спортсменів анульовані.

Команди, до складу яких включено 10 (десять) або більше спортсменів, що не укомплектовані суддею, до змагань не допускаються.

Усі учасники змагань повинні мати допуск лікаря, страховий поліс, документ, що підтверджує особистість спотсмена (свідотство про народження, паспорт), класифікаційну книжку спортсмена та атестаційний сертифікат на відповідний куп (пум, дан).

Спортсмени змагаються у формі та захисному спорядженні, відповідно до правил змагань з тхеквондо (WTF), які повинен мати кожен учасник змагань.

  6. УМОВИ ПРОВЕДЕННЯ, ПРОГРАМИ ТА ПІДВЕДЕННЯ ПІДСУМКІВ ЗМАГАНЬ.

Змагання проводяться згідно з діючими правилами змагань Всесвітньої федерації тхеквондо (WTF), затвердженими Міністерством молоді та спорту України, за олімпійською системою на вибування. Допускається об’єднання вагових категорій відповідно до правил змагань з тхеквондо (ВТФ).

Регламент проведення змагань буде затверджений після подачі попередніх заявок.

Змагання проводяться як особисто-командні. Командні результати визначаються за найбільшою сумою очок залікових учасників для кожної окремої ДЮСШ, СДЮШОР, клубу з підрахунком їх виступів у всіх вікових групах разом.

Нарахування очок у кожній ваговій категорії відповідно рейтингу з олімпійських видів спорту, затвердженого Міністерством молоді та спорту України.

Медичне забезпечення змагань проводиться відповідно до «Положення про медичне забезпечення спортивно-масових заходів», затверджене наказом Міністерства охорони здоров’я України з обов’язковим залученням карети швидкої допомоги та присутністю лікаря.

Мандатна комісія відбудеться 31 жовтня з 12.00 до 18.00.

Початок змагань 01 листопада о 9 годині.

Урочисте відкриття змагань 01 листопада о 17.00.

 

7. НАГОРОДЖЕННЯ

 

Спортсмени, які посіли І-ІІІ місця нагороджуються медалями та дипломами відповідних ступенів Міністерства молоді та спорту України. Команди, які посіли І-ІІІ місця нагороджуються кубками та дипломами Міністерства молоді та спорту України. 

Тренери переможців змагань нагороджуються дипломами відповідних ступенів Міністерства молоді та спорту України.

Під час нагородження спортсмени повинні бути одягнені у добок, або у спортивну форму.

 

8. ФІНАНСОВІ ВИТРАТИ

Витрати на організацію та проведення змагань, відрядження суддів (проїзд в обидва кінці, добові в дорозі, проживання та харчування) за рахунок Мінмолодьспорту України.

Інші витрати за рахунок організацій, що відряджають.

 

9.     ПОРЯДОК ТА ТЕРМІН ПОДАЧІ ЗАЯВОК

Попередні поіменні заявки на участь у змаганні подаються до Федерації тхеквондо (ВТФ) України office@ftu.com.ua, до відділу єдиноборств,  складно-координаційних та стрілецьких літніх олімпійських видів спорту департаменту олімпійського спорту Міністерства молоді та спорту України k_bogdana@ukr.net  та у Вінницьку обласну федерацію тхеквондо (ВТФ) (з метою бронювання місць для проживання в готелі) vinwtf_org@mail.ru не пізніше 20 жовтня 2013 року.

Поіменні заявки від ДЮСШ, СДЮШОР та клубів на кожну вікову групу подаються окремо.

У разі зміни складу команди необхідно додатково повідомити відділ єдиноборств,  складно-координаційних та стрілецьких літніх олімпійських видів спорту департаменту олімпійського спорту Міністерства молоді та спорту України і Федерацію тхеквондо (ВТФ) України.

Поіменні заявки (2 примірника) відповідної форми (зразок додається)  з допуском лікаря з медичним оглядом не раніше ніж за 5 днів до початку змагань, паспорт (документ з фотокарткою, що підтверджує особистість та належність до даного регіону), медична страховка, а також документи, які підтверджують підготовку з тхеквондо (ВТФ) подаються в день приїзду до мандатної комісії.

На чемпіонат України серед ДЮСШ, СДЮШОР та клубів заявки додатково завіряються директорами ДЮСШ, СДЮШОР та клубів.

 Ксерокопії документів, які не завірені нотаріально, мандатною комісією не розглядаються. У випадку відсутності вказаних документів команда (спортсмен) до змагань не допускається.

Спортивні організації, які не надіслали попередні заявки в оргкомітет до змагань допускатися не будуть.

Примірник з печатками можна скачати за ссилкою: Регламент

Источник