Чемпионат Украины по тхэквондо (ВТФ) среди спортсменов-инвалидов с поражением опорно-двигательного аппарата

12:55 | 01 октября 2013

Регламент

Чемпіонату України з тхеквондо (ВТФ) серед спортсменів-інвалідів з ураженнями опорно-рухового апарату

 

Мета і задачі.

 

Змагання проводяться з метою сприяння подальшому розвитку та популяризації тхеквондо (ВТФ) серед спортсменів-інвалідів з ураженнями опорно-рухового апарату в Україні, як майбутнього паралімпійського виду спорту.

Задачі змагання:

·           поширення інформації про тхеквондо (ВТФ) та залучення до занять інвалідів;

·         набуття змагального досвіду;

·         визначення загального рівня підготовки спортсменів;

·         виконання спортсменами спортивних нормативів згідно з вимогами Єдиної спортивної класифікації спорту інвалідів України;

·         відбір кандидатів на участь у чемпіонаті світу 2014 року;

·           залучення людей з обмеженими фізичними можливостями до систематичних занять спортом, пропаганда здорового способу життя під гаслами: «Ні дня без спорту»,

 

Керівництво проведенням змагання.

 

            Загальне керівництво здійснюється Українським центром фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт», Українською федерацією спорту інвалідів з ураженнями опорно-рухового апарату та Федерацією тхеквондо (ВТФ) України.

Безпосереднє проведення змагань покладається на Федерацію тхеквондо (ВТФ) Запорізької області, Запорізький регіональний центр з фізичної культури та спорту інвалідів «Інваспорт» та головну суддівську колегію чемпіонату, затверджену Укрцентром «Інваспорт».

 

Термін і місце проведення змагання.

 

            Змагання відбудеться 18-19 жовтня 2013 року за адресою: м. Запоріжжя, вул. Тюленіна 13, Спортивний комплекс ВАТ «Запоріжсталь».

 

Умови проведення змагання.

 

Змагання проводяться згідно з вимогами Всесвітньої федерації тхеквондо та чинними правилами змагань.

Для проведення двобою залучена електронна система “DAE DO”.

Реєстрація учасників 18 жовтня. Початок реєстрації о 12.00, жеребкування о 19.00.

Зважування та медичний огляд учасників відбудеться 18 жовтня о 18.00.

            Змагальний день 19 жовтня. Початок змагань о 13.00.

Медичне забезпечення змагань проводиться відповідно до "Положення про медичне забезпечення спортивно-масових заходів", затверджене наказом Міністерства охорони здоров'я України від 28.10.2008 № 614, з обов'язковим залученням карети швидкої допомоги та присутністю кваліфікованого лікаря.

За нетактовну поведінку спортсмена, тренера або представника команди під час змагання вся команда може бути знята зі змагання, а результати її спортсменів анульовані, претензії не прийматимуться.

Секундант спортсмена повинен бути одягнений у спортивний костюм і змінне спортивне взуття (або діловий костюм та відповідне взуття).

Вхід на корт дозволяється тільки у спортивному взутті.

 

Учасники змагання.

 

У чемпіонаті беруть участь громадяни України – члени команд областей, мм. Києва, Севастополя, Автономної республіки Крим, які є чинними членами національної федерації, визнаної ВТФ, та мають кваліфікацію з тхеквондо (дан або куп), згідно з вимогами Всесвітньої федерації тхеквондо, віком від 1998 року народження і старші. Усі спортсмени мають бути забезпечені страховими полісами, дійсними під час змагання.

Спортсмени змагаються у формі та захисному спорядженні відповідно до правил змагання з тхеквондо (ВТФ).

Під час чемпіонату буде проведена, поза конкурсом, першість серед кадетів 1999-2002 року народження.

Відповідальність за здоров’я та життя учасників турніру під час подорожі та проведення змагань несуть керівники спортивних делегацій.

 

Програма змагання.

 

Змагання з двобою серед дорослих (1998 р. н. і старші) проводяться у наступних вагових категоріях:

Для чоловіків: до 68 кг, понад 80 кг.

Для жінок: до 67 кг.

            Змагання з двобою серед кадетів (1999-2001 рр. н.):

Юнаки: до 37 кг, до 45 кг.

            Нанесення ударів по голові спортсменам категорично забороняється.

Система проведення змагань з двобою (з вибуванням того, хто програв або по колу) буде визначена після надання усіх заявок. Жеребкування проводиться за день до початку змагань.

 

Фінансування змагання.

 

Витрати на проведення чемпіонату здійснюються - за рахунок Українського центру фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт», Федерації тхеквондо (ВТФ) України та ГО «Федерація тхеквондо (ВТФ) Запорізької області».

 

Нагородження.

 

Переможці та призери чемпіонату нагороджуються медалями, дипломами Українського центру фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» у разі виграного хоча б одного бою. Під час нагородження спортсмени мають бути одягнені у спортивну форму.

Проїзд, добові у дорозі, проживання та добові під час проведення змагання - за рахунок Українського центру фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт».

 

Заявки.

 

Попередні заявки учасників змагань надсилати до Федерації тхеквондо (ВТФ) України за адресою: zoft@bigmir.net до 1 жовтня 2013 року.

Заявки із фотографіями учасників та офіційних представників (тренерів, лікарів тощо) приймаються до 10 жовтня 2013 року на електронну адресу: mx_taekwondo@hotmail.com

Поіменні заявки відповідної форми з допуском лікаря, паспорт (документ з фотокарткою, що підтверджує особистість та належність до даного регіону або країни), медична страховка, а також документи, які підтверджують підготовку з тхеквондо (ВТФ) та довідку МСЕК подаються в день приїзду до мандатної комісії.

Довідки за телефонами у Києві: (044) 289 35 34 (Укрцентр «Інваспорт»), у Дніпропетровську: (056) 742 81 09 (офіс Української федерації спорту інвалідів з УОРА) та у Запоріжжі: (061) 787 65 67 (Запорізький регіональний центр з фізичної культури та спорту інвалідів «Інваспорт»).

Источник