Українська частина команди «Енергетичний стандарт» повернулася до України

10:55 | 04 июня 2014

Київ, 3 червня 2014 року. Українська частина команди міжнародного клубу спортивного плавання «Енергетичний стандарт» повернулася додому з міжнародних змагань у Москві.
Повернувшись на батьківщину, наші плавці поділилися враженнями про Москву, змагання та атмосферу, яка панувала на плавальних доріжках в басейні "Олімпійський".


Орина Якуба: «На змаганнях мені дуже сподобалося, що в іспанських плавців такий хороший командний дух: вони дуже підтримують один одного, вболівають
 «кричалками». Я хотіла би, щоб наша команда поводилася так само, хоча ми теж між собою добре товаришуємо.
Загалом, мені сподобалася Москва: місцеві люди ставилися до нас дружньо. А після змагань в нас була екскурсія містом - ми каталися на теплоході по річці, пропливали біля Кремля та Червоної площи, бачили найгарніші місця Білокам`яної.
Я дуже хочу потрапити до штатної команди клубу «Енергетичний стандарт», тому що тут в мене з`явиться можливість виступати на міжнародних матчевих зустрічах, їздити на збори за кордон та тренуватися із зарубіжними тренерами».



Михайло Романчук: «Російсько-українській команді «Енергетичний стандарт» участь у міжнародній матчевій зустрічі дала хороший змагальний досвід. В італійців та угорців були дуже сильні спортсмени, які виступатимуть на чемпіонаті Європи серед юніорів у Нідерландах. Звісно, я хочу потрапити до штатної збірної клубу, адже це дасть мені нові перспективи у розвитку моєї спортивної кар`єри.
Взагалі, на змаганнях у нашій команді панувала дружня та спокійна атмосфера: нехай політики розбираються, а спорт – поза політикою. А от для того, щоб ми показувати хороші результати на подібних змаганнях, потрібно більше тренуватися. Наприклад, я одного дня потренувавався разом з іспанською збірною, коли був на зборах в Барселоні. То хочу сказати, вони навіть на тренуваннях викладаються по повній і дуже швидко плавають.
Крім того, в українській команді немає єдності. Наприклад, на чемпіонаті Європи є така традиція: перед змаганнями команда кожної країни збирається в коло та спортсмени кричать разом «кричалку». А от наші пловці відразу розбиваються по групам, хоча між усіма - нормальні відносини.  Мені дуже хочеться, щоб в нашої команди також була своя «кричала», щоб ми вболівали один за одного, адже це дуже піднімає психологічний та моральний дух команди.

Також зазвичай під час виступів на трибунах вболіває тільки мій тренер, президент Федерації Дмитро Качуровський, головний тренер Андрій Сердінов та два-три спортсмени. Коли ж ти пливеш, і тебе підтримують, аплодують – це надзвичайно стимулює. І я завжди хочу чути на міжнародних змаганнях тільки гімн України».

Источник
Плавание 13:50 | 21 мая 2020 FINA повідомила нові строки проведення чемпіонату світу з плавання в басейні 25м Плавание 14:05 | 19 мая 2020 Звернення ФПУ до МОЗ щодо заборони роботи плавальних басейнів Плавание 13:35 | 06 мая 2020 Європейська ліга плавання (LEN) повідомила нові строки проведення чемпіонату Європи з водних видів спорту Плавание 11:05 | 04 мая 2020 Нові строки проведення чемпіонату світу з водних видів спорту 2021 Плавание 13:05 | 02 мая 2020 Зміни календаря європейських змагань з водних видів спорту у 2020 році Плавание 06:35 | 28 апреля 2020 Склад національної збірної команди з плавання на 2020 рік затверджено наказом Мінмолодьспорту Плавание 14:35 | 09 апреля 2020 Національна служба здоров'я України Плавание 14:35 | 09 апреля 2020 Коронавірус в Україні Плавание 19:50 | 04 апреля 2020 Юрієм Івановим встановлено два рекорда України з плавання в категорії Мастерс Плавание 23:20 | 27 марта 2020 Рекомендації спеціалістів Міжнародної асоціації тренерів з плавання