Рекомендації спеціалістів Міжнародної асоціації тренерів з плавання

23:20 | 27 марта 2020
Шановні друзі! Зараз багато говориться про ситуацію, що склалась з причин спалаху коронавірусу.

Шановні друзі!

Зараз багато говориться про ситуацію, що склалась з причин спалаху коронавірусу. Потрібно відмітити, що всі так чи інакше постраждали. Це змушує цінувати те, що ми мали раніше, і те, що ми сподіваємось буде у нас знову.

Пропонуємо вашій увазі статті Міжнародної асоціації тренерів з плавання. В них багато цікавого про те, як поводитися спортсменам і тренерам (та звичайним людям) в екстремальних ситуаціях. Для тих, хто не володіє англійською, достатньо зрозумілий переклад статей можна зробити за допомогою https://translate.google.com/  

Одну з них написав Уейн Голдсміт (Австралія) для видання World of Swimming. Вона відповідає сучасній ситуації: "Не можеш плавати? Ось 25 речей, які ти можеш зробити, щоб залишитися в бойовій формі".

А також:

«Пісок перед славою» доктора Джона Хейла (США).

"Спілкування з плавцями" Діка Ханнула (США).

"Ефективна піраміда викладання та її вплив на посилення участі студентів у плаванні" доктор Салам Карім (ОАЕ).

Декілька слів про кожного автора.

 

Понад 28 років Уейн Голдсміт міжнародно визнаний тренер, тренер-методист, спортивний вчений, автор, спікер, наставник та лідер у галузі спорту з плавання. Лауреат медіа-премії Al Schoenfield Media Award, що вручається  International Swimming Hall of Fame та отримувач премії за видатний внесок у плавання в Австралії. Робота Уейна вплинула на тренерів, спортивних вчених, плавців та їх батьків у всьому світі. Уейн написав понад 500 статей з плавання, опублікованих у численних країнах, а також написав книги про лідерство, спорт та навчання плаванню. Уейн живе на Golden Coast в Австралії.

Читати статтю Уейна Голдсміта

Доктор Хейл - клінічний та спортивний психолог з психологічного здоров"я міста Роанок (штат Вірджинія), спеціаліст із спортивної психології плавання та член Комітету з питань спортивної науки Міжнародної асоціації тренерів з плавання. Доктор Хейл працює з олімпійцями, професійними та юними спортсменами, був консультантом на трьох Олімпійських Іграх. Він очолював спортивну медицину та науку в фехтуванні США, був директором зі спортивної медицини Державних Ігор Співдружності у Вірджинії та  президентом Товариства психології спорту, фізкультури та спортивних змагань. В даний час Доктор Хейл є членом Ради директорів Аматорського спорту Вірджинії.

Читати статтю Доктора Хейла

Дік Ханнула тренував і керував численними міжнародними командами, включаючи олімпійську та команду Панамериканських Ігор, служив комісаром Ігор Доброї Волі та був президентом ASCA. Він є найкращим тренером середніх навчальних закладів. Дік Ханнула вивів середню школу Вілсона (Такома, штат Вашингтон) 24 рази поспіль до чемпіонатів штату Вашингтон. Дік є автором книги «Успішний тренінг з плавання» та редагував два томи «Біблії для тренерів з плавання». Він надав ISCA дозвіл ділитися понад 160 статтями та інтерв"ю з читачами.

Читати статтю Діка Ханнула

Доктор Салам Карім - фахівець Спортивної програми Міністерства освіти Об"єднаних Арабських Еміратів з особливим захопленням плаванням. Він отримав ступінь доктора наук у Ліпецькому державному педагогічному університеті у 2017 році та є автором кількох книг, статей та наукових розробок. Доктор Карім є засновником стратегії змагань для дітей до 10 років, де виступи плавців оцінюються за їх технікою замість часу. Доктор Карім отримав головну нагороду за цю працю на Міжнародній конференції зі спорту та педагогіки в Мельбурні у 2020 році.

Читати статтю Салама Каріма

 

Источник
Плавание 13:50 | 21 мая 2020 FINA повідомила нові строки проведення чемпіонату світу з плавання в басейні 25м Плавание 14:05 | 19 мая 2020 Звернення ФПУ до МОЗ щодо заборони роботи плавальних басейнів Плавание 13:35 | 06 мая 2020 Європейська ліга плавання (LEN) повідомила нові строки проведення чемпіонату Європи з водних видів спорту Плавание 11:05 | 04 мая 2020 Нові строки проведення чемпіонату світу з водних видів спорту 2021 Плавание 13:05 | 02 мая 2020 Зміни календаря європейських змагань з водних видів спорту у 2020 році Плавание 06:35 | 28 апреля 2020 Склад національної збірної команди з плавання на 2020 рік затверджено наказом Мінмолодьспорту Плавание 14:35 | 09 апреля 2020 Національна служба здоров'я України Плавание 14:35 | 09 апреля 2020 Коронавірус в Україні Плавание 19:50 | 04 апреля 2020 Юрієм Івановим встановлено два рекорда України з плавання в категорії Мастерс Плавание 23:20 | 27 марта 2020 Рекомендації спеціалістів Міжнародної асоціації тренерів з плавання