Команда міжнародного клубу спортивного плавання «Енергетичний стандарт» готується у Дніпропетровську та Києві до міжнародних змагань

11:25 | 26 мая 2014

Дніпропетровськ, 26 травня 2014 року. Українська команда міжнародного клубу спортивного плавання «Енергетичний стандарт» готується у Києві та Дніпропетровську до відкритої міжнародної матчевої зустрічі "Енергетичний стандарт-2014", яка проходитиме у Москві 31 травня - 1 червня.
Частина нашої команди, серед яких Михайло Романчук, Петро Нагорний та Євген Мамін, перебувають зараз на учбово-тренувальному зборі у Дніпропетровську.
«Дніпропетровський Палац водних видів спорту «Метеор» - це основна база підготовки для вітчизняних плавців - членів клубу «Енергетичний стандарт». Наша команда тренується, харчується та проживає тут під час підготовки до змагань», - сказав старший тренер міжнародного клубу спортивного плавання «Енергетичний стандарт» в Україні Іван Сивак.
Інші члени команди, зокрема, Андрій Хлопцов, Маргарита Смірнова та Юлія Стадник, тренуються у київському басейні «Юність».
«Тренування зараз проходять у дуже інтенсивній формі, адже на змаганнях у Москві українська команда змагатиметься з найсильнішими спортсменами Європи - збірними командами Угорщини, Італії, Росії та Іспанії, - сказав тренер А. Хлопцова та його батько Андрій Хлопцов. – І хоча члени нашої команди – діти молодшого спортивного віку, до підготовки відносяться дуже відповідально».
За словами І.Сивака, змагання у Москві є дуже важливими для наших спортсменів, адже вони отримають шанс потрапити до штатної збірної команди міжнародного клубу спортивного плавання «Енергетичний стандарт". Зараз у штаті - 11 українських плавців, однак кількість планується збільшити до 20 чоловік.
«Бути членом цього міжнародного клубу спортивного плавання – дуже престижно, тому що головним тренером клубу є знаменитий італієць Андреа ді Ніно. Крім того, клуб проводить учбово-тренувальні збори на найкращих вітчизняних та міжнародних спортивних базах», - сказав І.Сивак.
Остаточний склад української команди буде сформовано наступного тижня. За попередньою інформацією участь у міжнародній матчевій зустрічі в Москві візьмуть 40 плавців клубу «Енергетичний стандарт»: 20 росіян та 20 українців.
Міжнародний клуб спортивного плавання «Енергетичний стандарт» започаткував меценат Федерації плавання України - компанія «Енергетичний стандарт». Президент клубу Костянтин Григоришин створив його для того, щоб сформувати еліту українського і російського плавання та допомогти перспективним плавцям і їх тренерам розвинути талант. Головний тренер міжнародного клубу – Андреа Ді Ніно, який тренував срібного олімпійського призера Євгена Коротишкіна і світового рекордсмена, срібного олімпійського призера Мілорада Чавіча.

Источник
Плавание 13:50 | 21 мая 2020 FINA повідомила нові строки проведення чемпіонату світу з плавання в басейні 25м Плавание 14:05 | 19 мая 2020 Звернення ФПУ до МОЗ щодо заборони роботи плавальних басейнів Плавание 13:35 | 06 мая 2020 Європейська ліга плавання (LEN) повідомила нові строки проведення чемпіонату Європи з водних видів спорту Плавание 11:05 | 04 мая 2020 Нові строки проведення чемпіонату світу з водних видів спорту 2021 Плавание 13:05 | 02 мая 2020 Зміни календаря європейських змагань з водних видів спорту у 2020 році Плавание 06:35 | 28 апреля 2020 Склад національної збірної команди з плавання на 2020 рік затверджено наказом Мінмолодьспорту Плавание 14:35 | 09 апреля 2020 Національна служба здоров'я України Плавание 14:35 | 09 апреля 2020 Коронавірус в Україні Плавание 19:50 | 04 апреля 2020 Юрієм Івановим встановлено два рекорда України з плавання в категорії Мастерс Плавание 23:20 | 27 марта 2020 Рекомендації спеціалістів Міжнародної асоціації тренерів з плавання