Д.Качуровський взяв участь у робочій нараді з міністром молоді та спорту України

18:25 | 22 мая 2014

Київ, 21 травня 2014 року. Президент та голова виконавчого комітету Федерації плавання України Дмитро Качуровський взяв участь у робочій нараді керівників національних федерацій з олімпійських та неолімпійських видів спорту, яка пройшла в міністерстві молоді та спорту Украіни на чолі з міністром молоді та спорту України Дмитром Булатовим. Нарада проходила за ініціативи  президента Національного олімпійського комітету Сергія Бубки, який також був присутній на зустрічі.
Нарада розглядала питання реформування спортивноі галузі, окреслені на попередньому аналогічному заході, на якому була створена відповідна робоча група.
Як голова робочої групи Д.Качуровський доповів про поточні результати її роботи. Зокрема було вироблено концептуальне бачення розвитку галузі спорту та його прикладних сфер життєдіяльності в Україні.
За результатами наради було узгоджено, що робоча група продовжить активну співпрацю із Національним олімпійським комітетом України, Міністерством та через місяць представить для розгляду опрацювання концепцію.
«Чинна система законодавчого забезпечення галузі не лише не є досконалою сама по собі, а не й відповідає викликам часу щодо стрімкого розвитку спортивної галузі. Це стосується як чіткого розмежування функцій держави та спортивних федерацій, управління національними командами, затвердження правил і регламентів змагань, питань антидопінгового законодавства, так і статусу спортсменів, тренерів, правового забезпечення діяльності клубів, переходів спортсменів тощо, - сказав президент Федерації спортивного права України Олександр Кошовий. - Окремим питанням вважаю встановлення чітких правил, які стосуватимуться фінансування галузі, в тому числі за рахунок відрахувань частини прибутку компаній, та правил, які встановлюватимуть пов’язані з цим додаткові вимоги (за бажанням) до неприбуткових організацій, якими здебільшого є федерації, та які дозволятимуть отримувати таке фінансування у більшому обсязі, ніж існує зараз. У зв’язку з цим чинне законодавство в галузі спорту потребує повного переосмислення та оновлення у відповідності  до виробленого нового концептуального бачення розвитку спортивної галузі».
Робоча група фактично була створена за підсумками аналогічної наради керівників національних федерацій з міністром Д.Булатовим у березні. До її складу входять: президент Федерації плавання України  Дмитро Качуровський, президент Федерації хокею України Родіон Кочубей, експерт в галузі спортивної інфраструктури Володимир Шумілін, президент Федерації біатлона України Володимир Бринзак, академік та професор педагогічних наук Інституту фізичної культури та спорту України Володимир Платонов та президент Федерації спортивного права України Олександр Кошовий, президент федерації спортингу України Станіслав Михайлішин .

Источник
Плавание 13:50 | 21 мая 2020 FINA повідомила нові строки проведення чемпіонату світу з плавання в басейні 25м Плавание 14:05 | 19 мая 2020 Звернення ФПУ до МОЗ щодо заборони роботи плавальних басейнів Плавание 13:35 | 06 мая 2020 Європейська ліга плавання (LEN) повідомила нові строки проведення чемпіонату Європи з водних видів спорту Плавание 11:05 | 04 мая 2020 Нові строки проведення чемпіонату світу з водних видів спорту 2021 Плавание 13:05 | 02 мая 2020 Зміни календаря європейських змагань з водних видів спорту у 2020 році Плавание 06:35 | 28 апреля 2020 Склад національної збірної команди з плавання на 2020 рік затверджено наказом Мінмолодьспорту Плавание 14:35 | 09 апреля 2020 Національна служба здоров'я України Плавание 14:35 | 09 апреля 2020 Коронавірус в Україні Плавание 19:50 | 04 апреля 2020 Юрієм Івановим встановлено два рекорда України з плавання в категорії Мастерс Плавание 23:20 | 27 марта 2020 Рекомендації спеціалістів Міжнародної асоціації тренерів з плавання