Сергій Фролов: «Ніцца – чудове місто, але вдома краще»

15:25 | 04 апреля 2014

Київ, 4 квітня 2014 року. Сергій Фролов завтра повертається з французького міста Ніцца. Там він під керівництвом французького тренера Фабріса Пелеріна готувався до чемпіонату України та чемпіонату України серед молоді, які відбудуться 23-26 квітня у Харкові.  
Ці чемпіонати – найголовніші національні змагання цього плавального сезону. Для Сергія вони – можливість потрапити у команду українських плавців, які виступатимуть у серпні на чемпіонаті Європи у Берліні.
«Сергій Фролов – один із лідерів нашої збірної команди, який спеціалізується на плаванні вільним стилем на великих дистанціях. Наскільки ж покращилися його результати у плаванні, можна буде зробити висновок після запливів, які він продемонструє на змаганнях у Харкові», - зазначає головний тренер збірної команди України з плавання та голова тренерської ради Федерації плавання України Андрій Сердінов.
За словами Сергія, тренування із відомим французом, який підготував таких олімпійських чемпіонів як Янік Агнель, Каміль Муфат, Клемент Лефер та Шарлот Боне, проходили дуже інтенсивно. Щоденно наш плавець проводив у басейні до трьох годин. Крім цього, тричі на тиждень тренувався у спортивному залі та займався бігом. У Франції він також полюбив грати у великий теніс.
«Ці два місяці були дуже напруженими для мене через важкі тренування у басейні та залі. Однак з Фабрісом дуже легко працювати: він – веселий та добрий тренер. Дуже цікаво слухати, як він готував олімпійських чемпіонів. Тому з кожним днем тренуватися стає все цікавіше. Звісно, за цей час в мене змінилася техніка плавання, якій Фабріс приділяє найбільше уваги», -  каже С.Фролов.
Чемпіон зізнається: найбільше у Франції сумував за батьківщиною… та українською їжею.   
«Ніцца – чудове місто, але вдома краще. Просто хочу до України, дуже сумую за батьківщиною. Найбільше мені не вистачало у Франції близьких, домашнього затишку та… української їжі», - каже Сергій.  
За кордоном у нього не було дієтолога, тож за правильним харчуванням він слідкував самостійно. Допомагала в цьому і його мама, яка щоденно спілкувалася з сином за допомогою Інтернету.
«Найбільше Сергію хотілося українського борщу. Завтра о 15 годині він вже буде у Запоріжжі. Тож вдома на нього чекатиме свіжий, щойно зварений український борщ», - шуткує Лілія Фролова, мама Сергія. – Взагалі вважаю, що свого часу ми зробили правильно, віддавши сина у плавання. Адже спорт зробив з нього справжнього чоловіка – сильного, витривалого, відповідального та цілеспрямованого».  
14 квітня Сергію виповнюється 22 роки. Свій День народження він зустрічатиме вже у сімейному колі вдома, у Запоріжжі.



Источник
Плавание 13:50 | 21 мая 2020 FINA повідомила нові строки проведення чемпіонату світу з плавання в басейні 25м Плавание 14:05 | 19 мая 2020 Звернення ФПУ до МОЗ щодо заборони роботи плавальних басейнів Плавание 13:35 | 06 мая 2020 Європейська ліга плавання (LEN) повідомила нові строки проведення чемпіонату Європи з водних видів спорту Плавание 11:05 | 04 мая 2020 Нові строки проведення чемпіонату світу з водних видів спорту 2021 Плавание 13:05 | 02 мая 2020 Зміни календаря європейських змагань з водних видів спорту у 2020 році Плавание 06:35 | 28 апреля 2020 Склад національної збірної команди з плавання на 2020 рік затверджено наказом Мінмолодьспорту Плавание 14:35 | 09 апреля 2020 Національна служба здоров'я України Плавание 14:35 | 09 апреля 2020 Коронавірус в Україні Плавание 19:50 | 04 апреля 2020 Юрієм Івановим встановлено два рекорда України з плавання в категорії Мастерс Плавание 23:20 | 27 марта 2020 Рекомендації спеціалістів Міжнародної асоціації тренерів з плавання