Федерація плавання України розпочала співпрацю з американським тренером Девідом Село

19:25 | 17 декабря 2013

Київ, 17 грудня 2013 року. У рамках міжнародної співпраці Федерація плавання України (ФПУ) розпочала співробітництво з ведучим американським тренером Девідом Кларком Село, який підготував рекордсмена світу та п’ятиразового олімпійського чемпіона американського плавця Аарона Пірсола, рекордсмена світу та чотириразового олімпійського чемпіона американського плавця Джейсона Лезака, чотириразового олімпійського чемпіона американського плавця Ленні Крайзельбурга.

«Ми будуємо міст співпраці між українськими фахівцями та зарубіжними професіоналами, - сказав сьогодні під час прес-конференції президент та голова виконкому Федерації плавання України Дмитро Качуровський. – Ми розуміємо, який рівень світової конкуренції в плаванні, тому нам важливо перебувати на передовій спортивної технології та методики».

Сьогодні Д.Село також провів міжнародну конференцію для тренерів з плавання.

«Я маю докторський ступінь з фізіології та фізичної культури, але вважаю себе більше митцем, - сказав Д.Село під час прес-конференції. - Моя робота така результативна, тому що митець в мені звертається до науковця зі спорту і тоді між ними налагоджується діалог».

У Міністерстві молоді та спорту вважають, що навчання українських тренерів – одне з ключових складових успішного виступу кожного спортсмена.

«У нас є давні традиції, ми потенціально талановита нація в плаванні. І зараз нам дуже потрібно виховати власну плеяду зіркових тренерів», - сказав під час прес-конференції перший заступник міністра молоді та спорту України Сергій Глущенко.

У міжнародній конференції беруть участь 150 тренерів та спеціалістів з плавання із усіх областей України.

«Вважаю, що проведення таких форумів із залученням висококласних міжнародних експертів як Девід Кларк Село, який в своєму послужному списку має цілий ряд багаторазових олімпійських чемпіонів та рекордсменів світу, сприятиме корисному обміну досвідом та появі висококласних українських тренерів з плавання», - зазначив президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка.

Міжнародна конференція для тренерів з плавання за участі американського тренера Д.Село проходить 17-18 грудня у Києві.

Організатор конференції – Федерація плавання України за підтримки Національного олімпійського комітету.

Василь Яценко, старший тренер дитячої спортивної школи №3 (Полтава):

«Більшість вправ, які показував Дейв Село, - цікаві, різнобічні та зацікавлять дітей. Я вважаю, можливо він і має рацію: не потрібно тренувати спортсмена 12 годин на тиждень. Достатньої загально фізичної підготовки з ранку та тренування з плавання ввечері. Нам потрібно добре дослідити та випробувати його систему підготовки плавців».

Юрій Вереітінов, старший тренер збірної команди України з плавання на відкритій воді:

«З міжнародної конференції з Дейвом Село я дізнався багато нових вправ для плавців. В нього дуже цікава сама система підготовки спортсменів»

Віталій Богомазов, старший викладач кафедри водних видів спорту Дніпропетровського інституту фізичного виховання та спорту:

«Мені було цікаво, що Д.Село не використовує при підготовці спортсменів річні плани, а також не є прихильником великих об"ємів у плаванні».

Источник
Плавание 13:50 | 21 мая 2020 FINA повідомила нові строки проведення чемпіонату світу з плавання в басейні 25м Плавание 14:05 | 19 мая 2020 Звернення ФПУ до МОЗ щодо заборони роботи плавальних басейнів Плавание 13:35 | 06 мая 2020 Європейська ліга плавання (LEN) повідомила нові строки проведення чемпіонату Європи з водних видів спорту Плавание 11:05 | 04 мая 2020 Нові строки проведення чемпіонату світу з водних видів спорту 2021 Плавание 13:05 | 02 мая 2020 Зміни календаря європейських змагань з водних видів спорту у 2020 році Плавание 06:35 | 28 апреля 2020 Склад національної збірної команди з плавання на 2020 рік затверджено наказом Мінмолодьспорту Плавание 14:35 | 09 апреля 2020 Національна служба здоров'я України Плавание 14:35 | 09 апреля 2020 Коронавірус в Україні Плавание 19:50 | 04 апреля 2020 Юрієм Івановим встановлено два рекорда України з плавання в категорії Мастерс Плавание 23:20 | 27 марта 2020 Рекомендації спеціалістів Міжнародної асоціації тренерів з плавання