Сергій Бубка: «Плавання – пріоритетний та життєво необхідний вид спорту»

10:55 | 01 ноября 2013

Про це заявив сьогодні президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка під час звітно-виборчої конференції Федерації плавання України, на якій новим президентом Федерації обрали Дмитра Качуровського.

«З одного боку, плавання – це олімпійський вид спорту, який за кількістю медалей, що розігруються на Олімпійських іграх, поступається лише легкій атлетиці. З іншого боку, кожна людина повинна вміти плавати, це є життєвою необхідністю», - підкреслив Сергій Бубка.

Головний олімпієць країни відзначив, що українська школа плавання має славні традиції. В різні роки на олімпійський п"єдестал піднімалися Галина Прозуменщикова, Сергій Фесенко, Олександр Сидоренко, Яна Клочкова, Денис Силантьєв, Андрій Сердінов. «Спорт не стоїть на місці, без постійного удосконалення немає руху вперед. Приємно, що є талановита молодь – Дарина Зевіна, Андрій Говоров, Вікторія Солнцева, Сергій Фролов, Анастасія Малявіна та інші. Але для того, щоб реалізувати їхній потенціал, необхідно створити сприятливі умови для подальших гучних перемог. Федерація повинна активно й ефективно працювати».

Сергій Бубка наголосив, що для Національного олімпійського комітету підтримка олімпійських федерацій є пріоритетним напрямком роботи: «Фінансова та матеріальна підтримка Федерації, виплата стипендій спортсменам, тренерам та спеціалістам, забезпечення умов для підвищення кваліфікації фахівців шляхом фінансування проведення національних семінарів та забезпечення участі українських спеціалістів в міжнародних форумах – НОК завжди залишатиметься надійним партнером федерацій у питаннях розвитку та популяризації олімпійських видів спорту».

«Під час чемпіонату світу в Барселоні я зустрічався з керівниками Міжнародної федерації плавання. Приємно, що у нашої Федерації є амбітні плани – прийняти у 2018 році в Україні чемпіонат Європи та етап Кубка світу. Це гарна ідея і чудовий крок для популяризації виду спорту. Радує, що наші провідні плавці мають можливість тренуватися за кордоном у чудових умовах з найсильніші спортсменами світу та відомими міжнародними спеціалістами. Разом з тим, важливо працювати над удосконаленням спортивної інфраструктури в Україні та приділяти увагу масовому плаванню. Тоді ми забезпечимо виховання здорової нації, а у наших тренерів буде можливість з кого вибирати та виховувати нових чемпіонів», - заявив президент НОК.

http://noc-ukr.org

Источник
Плавание 13:50 | 21 мая 2020 FINA повідомила нові строки проведення чемпіонату світу з плавання в басейні 25м Плавание 14:05 | 19 мая 2020 Звернення ФПУ до МОЗ щодо заборони роботи плавальних басейнів Плавание 13:35 | 06 мая 2020 Європейська ліга плавання (LEN) повідомила нові строки проведення чемпіонату Європи з водних видів спорту Плавание 11:05 | 04 мая 2020 Нові строки проведення чемпіонату світу з водних видів спорту 2021 Плавание 13:05 | 02 мая 2020 Зміни календаря європейських змагань з водних видів спорту у 2020 році Плавание 06:35 | 28 апреля 2020 Склад національної збірної команди з плавання на 2020 рік затверджено наказом Мінмолодьспорту Плавание 14:35 | 09 апреля 2020 Національна служба здоров'я України Плавание 14:35 | 09 апреля 2020 Коронавірус в Україні Плавание 19:50 | 04 апреля 2020 Юрієм Івановим встановлено два рекорда України з плавання в категорії Мастерс Плавание 23:20 | 27 марта 2020 Рекомендації спеціалістів Міжнародної асоціації тренерів з плавання