Перший віце-президент Федерації плавання України Дмитро Качуровський зустрівся із ведучими ЗМІ країни

12:40 | 19 сентября 2013

Київ, 18 вересня 2013 року. Перший віце-президент та голова виконкому Федерації плавання України Дмитро Качуровський зустрівся у середу з ведучими всеукраїнськими мас-медіа - журналістами друкованих ЗМІ, телебачення, інформаційних агентств.

Він повідомив, що одне з пріорітетних завдань Федерації – завоювати дві нагороди на Олімпіаді-2016 в Ріо-де-Жанейро (Бразилія). Після чемпіонату світу в Барселоні та Універсіади в Казані в Україні виділилася команда з п"яти спортсменів, у яких є потенціал на олімпійські нагороди. Це Дарина Зевіна, Андрій Говоров, Вікторія Солнцева, Сергій Фролов, Анастасія Малявіна. В найближчому резерві - Богдан Плавін і Марія Лівер. Головний тренер збірної України з плавання Андрій Сердінов разом з персональними тренерами перспективних українських плавців розробили індивідуальний план підготовки кожного зі спортменів. До олімпійських ігор плавців тренуватимуть найкращі тренери світу.

«Андрій Говоров тренується у італійця Андреа Ді Ніно, який тренував срібного олімпійського призера Євгена Коротишкіна і світового рекордсмена, срібного олімпійського призера Мілорада Чавіча. Андрій Сердінов разом із Анастасією Малявіною і Марією Лівер вилетіли до США до тренера Девіда Сало. Сергій Фролов відлітає до Франції до Фабріса Пелеріна, де тренуватиметься з найкращими кролістами світу. Дарина Зевіна тренується зі своїм батьком Юрієм Зевіним, який в індивідуальному плані прописав тренування і в ПАР, і в Італії, і в Америці. Завдання – не тільки натренуватися, а отримати досвід взаємодії зі своїми суперниками. Це дуже важливий інструмент. Наше завдання – це теж забезпечити», - сказав Д.Качуровський.

Він також розповів журналістам, що найсильніші українські плавці та їх тренери стануть членами Міжнародного клубу спортивного плавання, який започаткував меценат Федерації плавання України - компанія «Енергетичний стандарт». Президент клубу - Костянтин Григоришин. Головний тренер - Андреа Ді Ніно.


«Мета Міжнародного клубу спортивного плавання – сформувати нову еліту плавців в українському плаванні. Це – молоді, інтелектуально розвинені спортсмени, які завоюють для України медалі Олімпіади-2020, - сказав Д. Качуровський. – Міжнародний клуб відкриває великі перспективи у розвитку спорту вищих досягнень. Завдяки допомозі міжнародних фахівців українські тренери уникнуть помилок у техніці плавання, харчуванні, підготовці та підтримці психологічного стану спортсмена на міжнародних змаганнях. Федерація плавання України активно підтримує цю ініціативу». Подробиці дивіться тут

Источник
Плавание 13:50 | 21 мая 2020 FINA повідомила нові строки проведення чемпіонату світу з плавання в басейні 25м Плавание 14:05 | 19 мая 2020 Звернення ФПУ до МОЗ щодо заборони роботи плавальних басейнів Плавание 13:35 | 06 мая 2020 Європейська ліга плавання (LEN) повідомила нові строки проведення чемпіонату Європи з водних видів спорту Плавание 11:05 | 04 мая 2020 Нові строки проведення чемпіонату світу з водних видів спорту 2021 Плавание 13:05 | 02 мая 2020 Зміни календаря європейських змагань з водних видів спорту у 2020 році Плавание 06:35 | 28 апреля 2020 Склад національної збірної команди з плавання на 2020 рік затверджено наказом Мінмолодьспорту Плавание 14:35 | 09 апреля 2020 Національна служба здоров'я України Плавание 14:35 | 09 апреля 2020 Коронавірус в Україні Плавание 19:50 | 04 апреля 2020 Юрієм Івановим встановлено два рекорда України з плавання в категорії Мастерс Плавание 23:20 | 27 марта 2020 Рекомендації спеціалістів Міжнародної асоціації тренерів з плавання