"Золото" - у Саблєвої й Вегери

17:25 | 14 июля 2018

Перший день юніорського Кубку Європи в угорському місті Пакш приніс Україні вісім нагород. "Золото" взяли Катерина Саблєва і Євген Вегера, "срібло" - в Олексія Бабенка і Олексія Моісєєва, "бронза" - в Анастасії Перехрест, Дмитра Цюха, Аслана Куразова і Владислава Березки.

 

 

 

У турнірі беруть участь понад 360 спортсменів із 29 країн Європи, Америки, Азії й Океанії.


 

У вазі до 44 кілограмів знову Катерина Саблєва з Івано-Франківської області здобула "золото" Кубку Європи. В фіналі українка взяла гору над угоркою Фатіме Берінгер. Нагадаємо, що тиждень тому дзюдоїстка теж перемогла на такому ж континентальному турнірі в польській Гдині.

 

Ще одне "золото" - втім як і "срібло" - було гарантоване нашій команді у вазі до 100 кілограмів у юніорів ще до початку головного поєдинку. У фіналі зустрічалися представники Київської й Харківської областей - відповідно Олексій Моісєєв і Євген Вегера. Український фінал перейшов у "голден скор", на той момент у кожного спортсмена було по два "шидо". Через хвилину й 55 секунд третє попередження суддя показав Олексію і оголосив переможцем Євгена. У цій же вазі третє місце посів Аслан Куразов із Запорізької області. Таким чином, "сотня" принесла Україні повний комплект нагород.

 

У нашої команди був ще один, так би мовити, прямий шанс досягти "золотого" результату. Але у сутичці за головний приз вазі до 90 кілограмів киянину Олексію Бабенку не вдалося здолати господаря татамі - угорця Апора Тота. Цікаво, що у півфіналі Бабенко переміг товариша по збірній - Сергія Білеця із Харківщини, котрий, на жаль, поступився у поєдинку за "бронзу" і став п"ятим.

 

А от Анастасія Перехрест із Києва у категорії до 52 кілограмів свою призову можливість не втратила. Через "втішний шлях" вона дійшла до двобою за третє місце, де виграла в італійки Матільди Авіли. "Бронза" - також в активі Дмитра Цюха із Сумської області, він дістався до півфіналу у вазі до 81 кілограма, де поступився угорцю Роланду Гозу, але потім взяв гору над іншим спортсменов із країни-господаря змагань Жомбором Куртаном. На третю сходинку п"єдесталу піднявся харків"янин Владислав Березка у змаганнях надваговиків - понад 100 кілограмів. У півфіналі він програв словенцю Енею Марінічу, а от у медальній суперечці переміг Джошуа Палтієлова із США.

 

Із інших учасників до залікового списку ввійшла волинянка Дарина Ляшук у вазі до 48 кілограмі, яка посіла сьоме місце.

 

Повні сітки в категоріях - ТУТ.

 

У неділю буде розіграно другу половину нагород: у хлопців - в категоріях до 55, 60, 66 і 63 кг; у дівчат - до 63, 70, 78 і понад 78 кг.

 

Заявка української команди - ТУТ.

Добавить комментарий

Имя (обязательное)

Обновить
Источник