У Гдині двічі лунав гімн України

19:55 | 07 июля 2018

На Кубку Європи серед юніорів до 21 року у польському місті Гдиня українці вибороли три нагороди - дві золоті й одну срібну. Першими стали Катерина Саблєва і Геворг Манукян, Данило Хлопецький - другий.

 

 

Для Катерини Саблєвої, котра представляє Івано-Франківську область, це вже третя континентальна нагорода на юніорському рівні. Цікаво, що всі ці медалі були здобуті влітку. В серпні 2016 року українська дзюдоїстка виграла Кубок Європи у румінській Деві, в останній день місяця 2017-го була "срібною" на турнірі такого ж рангу в тій же країні в місті Арад. Ті призові місця Катерина посіла в категорії до 48 кілограмів, у Гдині ж вона виступала у легшій вазі - до 44-х. І виграла! Додамо, що у червні 2015-го Саблєва взяла "бронзу" Кубку Європи серед кадетів у польському місті Бельсько-Бяла.

 

 

Геворг Манукян позаминулого року на цьому турнірі був першим, минулого посів друге, а тепер знову піднявся на найвищу сходинку п"єдесталу пошани у Гдині в категорії до 73 кілограмів. У киянина - доволі солідний список міжнародних здобутків. Окрім Кубку Європи у польському порті на Балтійському морі наш спортсмен у 2017-му був другим в Каунасі і третім в Афінах, у 2016-му - другим у Празі. У 2015-му здобув "срібло" на Європейському юнацькому олімпійському фестивалі, а також "золото" в Загребі й "бронзу" у Клуж-Напоці Кубків Європи серед кадетів (тоді Геворг боровся у вазі до 66 кілограмів).

 

 

Для Данила Хлопецького із Дніпра (на фото - ліворуч) "срібло" у вазі до 66 кілограмів - це перша міжнародна медаль.

 

Серед інших шістьох українських дзюдоїстів до залікової сімки пройшов киянин Кирило Самотуг (до 60 кг).

 

Детальні "сітки" у категоріях можна побачити, натиснувши ТУТ.

 

 

Добавить комментарий

Имя (обязательное)

Обновить
Источник