"Кадетські" плани й сподівання

12:40 | 22 июня 2018

28 червня - 1 липня у місті Сараєво пройдуть поєдинки чемпіонату Європи серед кадетів. Напередодні форуму своїми сподіваннями поділилися старші тренери відповідно хлопців і дівчат - Артем Василенко і Юрій Пирог.

 

 

 

У середині червня обидві команди провели збори у Дніпрі. Тому насамперед хочеться відзначити обласну федерацію на чолі з Михайлом Кошляком, котрий ще й є віце-президентом ФДУ, тому що цей регіон багато робить в організаційному плані для розвитку нашого виду єдиноборств на національном рівні. Це - цілий комплекс заходів, до якого входять і змагання, й майстер-класи, і власне збори. За словами обох наставників кадетської команди, все традиційно пройшло на високому рівні.

 

- Жодних проблем не було, - сказав зокрема Артем Василенко. - Хлопці залишилися задовеленими, адже умови тренування, харчування та інші моменти викликали тільки позитивні емоції й налаштовували на плідну роботу. Загалом, цього року маємо хорошу тенденцію: зборів для найближчого резерва у два рази більше, ніж у 2017-му, і в п"ять разів, ніж у 2016-му. Так, після чемпіонату Європи проведемо відновлювальну та й іншу роботу в Очакові Миколаївської області.

 

 

- Що ж до виступу на континентальному форумі у столиці Боснії й Герцеговини, то мінімальний план - дві нагороди: по одній у хлопців і у дівчат, - продовжує Артем Володимирович. - Хоча за потенціалом ми можемо це число збільшити вдвічі. Просто кажучи, шанс є у кожного. Тим більше - спортсмени інтенсивно готувалися до турніру. Перші й другі номери були завантажені на повну! Загалом на зборі працювали майже півсотні дзюдоїстів. Плюс приходили місцеві хлопці, і в залі на деяких тренуваннях було по 80-90 осіб. Це, як ви розумієте, непересічна кількість. Головниц акцент, зрозуміло, зробили на боротьбу. А до нашого розкладу входили по три заняття на день. О сьомі ранку - зарядка, вдпродовж якої пробігали по чотири чи п"ять кілометрів, а одного разу - всі десять. О пів на одинадцяту й о п"ятій вечора - тренування в залі. Лідерам Олегу Вередибі й Артему Бубирю довелося добре попотіти, адже з ними разом з Іваном Прудіусом ми пов"язуємо медальні сподівання. Останній, на жаль, не брав участь у зборі через травму - відновлювався вдома, але зараз він уже готовий до змагань. До речі, саме Олег, Артем й Іван - претенденти на поїздку в Буенос-Айрес на Юнацькі Олімпійські ігри.

 

Чи задоволений я результатами, що показали наші кадети на міжнародній арені у першій половині року? Знаєте, тренер ніколи не буває задоволеним. Завжди можна виступити краще і здобути більше нагород. Наприклад, у категоріях до 55 і 73 кілограмів хлопці здатні вигравати, а не просто бути в трійці. Але створюються умови, щоб якомога більше спортсменів боролися на турнірах за кордоном. Адже коефіцієнт корисної дії у змагань на порядок вище, ніж у тренувань. Навіть для тих, хто припиняє свій турнірний шлях у першому чи другому колі. Україна відправляє одни із найчисельніших делегацій. Тепер наше завдання - перетворити кількість на якість.

 

 

 

- Дніпро - дуже гостинне місто для збірної, - вважає Юрій Пирог. - В залі працювало півсотні спортсменок. Повірте, для дівчат - це дуже велике число. Кожна збірниця мала великий вибір для відпрацювання тих чи інших прийомів під час борцівської підготовки. До речі, ми застосовували комплексний підхід, куди входили різні аспекти, звичайно, у тому числі й тактико-технічна підготовка. Тому, гадаю команда підходить до чемпіонату Європи у бойовій формі. Безперечно, ми розраховуємо на тих дзюдоїсток, котрі проявили себе на міжнародних стартах. Як можна побачити із заявки, у нас відсутні представниці у категорії до 57 кілограмів. На жаль, дівчата не виконали кваліфікаційні вимоги - пройти до фіналу, посісти третє чи два п"ятих місця.

 

 

- На цій першості розігруватимуться командні медалі у міксті, "стінка" дівчат складається із таких чотирьох категорій - до 44, до 52, до 63 і понад 63 кг, - продовжує Юрій Анатолійович. - Кого планую заявити? Це вже покажуть індивідуальні змагання. У категорії до 44 кілограмів, як бачите, чотири претендентки. Наступна вага - це Пліш плюс Снітко чи Перехрест. До 63 кг - тут єдина кандидатка Мельник. У "плюсовій" категорії дві претендентки - Булавіна й Чистякова.

 

- Командні змагання "стінка на стінку" мають, так би мовити, високу планку престижу, - говорить Артем Василенко. - Хлопці боротимуться у категоріях до 55, до 66, до 81 і понад 81 кг. І ми намагатимемося пробитися якомога вище в рейтингу, хоча у вазі до 66 кілограмів ми будемо виставляти легших борців. Але вважаю, що наша команда здатна опинитися у трійці-п"ятірнці.

 

24 червня українська делегація виїжджає із Києва, а 25-го - з Ужгорода бере курс на Сараєво.

 

Склад збірної України

 

Хлопці

 

До 50 кг - Владислав КОЛОБОВ (Київ).

 

До 55 кг - Олег ВЕРЕДИБА (Дніпро), Владислав КАЗІМІРОВ (Ірпінь, Київська область).

 

До 60 кг - Іван ПРУДІУС (Черкаси), Ростислав БЕРЕЖНИЙ (Дніпро).

 

До 73 кг - Артем БУБИР, Михайло ШАПОВАЛОВ (обидва - Дніпро).

 

До 81 кг - Тимур ВАЛЄЄВ (Житомир).

 

Понад 90 кг - Костянтин ЯЦКО (Донецька область), Антон ПЛАХОТНИК (Вишневе Київської області).

 

Дівчата

 

До 40 кг - Анастасія БАЛАБАН (Одеса), Катерина ПИЛИПЮК (Вишнів Волинської області).

 

До 44 кг - Софія БОРДІНСЬКИХ (Дніпро), Дарина ЛЯШУК (Любомль Волинської області).

 

До 48 кг - Владислава СНІТКО (Київ), Руслана ПЕРЕХРЕСТ (Дніпро).

 

До 52 кг - Сніжана ПЛІШ (Надвірна Івано-Франківської області).

 

До 63 кг - Анастасія МЕЛЬНИК (Полтава).

 

До 71 кг - Наталія ЧИСТЯКОВА (Ніжин Київської області).

 

Понад 71 кг - Руслана БУЛАВІНА (Дніпро).

 

 

Добавить комментарий

Имя (обязательное)

Обновить
Источник