Нугзар Месаблішвілі - чемпіон Європи серед ветеранів!

21:10 | 14 июня 2018

У перший день континентального чемпіонату серед ветеранів у Глазго українці здобули чотири нагороди - золоту, срібну й дві бронзови. Титул найсильнішого виборов Нугзар Месаблішвілі.

 

 

Киянин - один із найтитулованіших ветеранів-дзюдоїстів України. Він неодноразово здобував медалі першостей світу і Європи. А на фото, яке ми опублікували, Нугзар - із головним призом чемпіонату України-2018, що пройшов навесні у Дніпрі. Нагадаємо, що Месаблішвілі виступав у групі М5, де змагаються спортсмени, котрим виповнилося від 50 до 54-х повних років, а його вагова категорія - до 90 кілограмів. У Глазго нашому дзюдоїсту в фіналі протистояв представник Великобританії Джон Гудвін. Нугзар володів ініціативою, тому арбітр покарав британця двома "шидо" в основний час сутички. Боротьба за принципом "голден скор" тривала 46 секунд, коли Джон отримав третє зауваження, і наш спортсмен здобув перемогу. У цій же ваговій і віковій категорії до медалі дістався Євген Супрун із Дніпра. У сутичці за "бронзу" він взяв гору над шведом Стаффаном Ебенфельтом.

 

"Срібло" виборов Олександр Венгер із Павлограда Дніпропетровської області (до 66 кг, М8 - 65 - 69 років). В його випадку довелося боротися не за олімпійською, а за коловою системою. Український дзюдоїст поступився у цьому турнірі лише Віллі Губеру із Німеччини. Четверту медаль першого дня змагань приніс нашій команді черкащанин Володимир Іваненко (понад 100 кг, М7 - 60 - 64).

 

До залікової сімки ввійшли ще троє українців. У М7 у вазі до 73 кілограмів Григорій Король із Дніпра став п"ятим, а Юрій Кулєшков із Кропивницького - сьомим. Сьоме місце посів і Олександр Носенко із Хмельницького (понад 100 кг, М5 - 50 - 54).

 

 

Загалом за нагороди чемпіонату Європи, що примає "Емірейтс арена", борються майже 1200 дзюдоїстів із 35 країн. У п"ятницю розіграють медалі у групах М3 і М4 (чоловіки). У суботу - М1 і М2 (чоловіки), F1 - F11 (жінки). У неділю - командні турніри.

 

Нагадаємо, що жеребкування можна подивитися, натиснувши ТУТ.

 

Програма змагань і склад команди України - ТУТ.

 

Пряма трансляція поєдинків - ТУТ.

Добавить комментарий

Имя (обязательное)

Обновить
Источник